АББ България с признание за своите доброволчески инициативи с награда „Сребърен годишен знак“

АББ България - клон Раковски получи награда Сребърен годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители”, издаден от Фондация BCause, Българско дружество за връзки с обществеността /БДВО/, Българската асоциация за управление на хора /БАУХ/ и Асоциацията на КСО специалистите /БАКСОС/

Двадесет и четири компании получиха признание за усилията си в подкрепа на социални каузи, доброволчески дейности и дарения под всякаква форма. Надграждайки на миналогодишния успех с бронзов знак, АББ продължи да развива своята стратегия за доброволчество и дарения и увеличи броя на инициативите, които подкрепя. Ето защо, получаването на Сребърен знак за 2021г. е голямо признание за усилията на целия екип.

Дейностите, допринесли за получаването на наградата, активно допринасят за различни инициативи за подкрепа на общността в три основни посоки: образование; разнообразие и приобщаване; грижа в общността. Компанията беше наградена за следните инициативи:

  • Подкрепа за Регионален детски футболен клуб „Франц Коков”, гр. Раковски чрез осигуряване на наградите за турнира 2021г.
  • Мартеници с кауза в подкрепа на местната Социална чайна в Пловдив и деца лишени от родителски грижи
  • Инициатива „Капачки за бъдеще” – събрани са 175 кг пластмаса, която е дарена и рециклирана, за да се осигурят повече кувьози за новородени деца.
  • Дарение за фондация „За нашите деца“ за 1 юни, Международния ден на детето. Компанията дари по 10 лева за всяка рисунка, направена от децата на служители на АББ, достигайки общо 1000 лева.
  • Участие в инициативата на БЧК за събиране на битов текстил, чрез която за 14 дни с помощта на много служители в клон Раковски бяха събрани 185 кг текстил.
  • Дарение на метално сърце за пластмасови капачки на ОУ „Гео Милев” гр. Белозем, област Пловдив.
  • Благотворителен коледен базар на АББ, чрез който служителите можеха да донесат артикули по свой избор, които да станат част от базара, а други колеги можеха да закупят тези, които им харесват най-много. Децата на служители също можеха да участват в базара, изработвайки коледна картичка. Събраните средства бяха дарени на Детски център за ранно детско развитие към фондация „За нашите деца”.
  • Дарение към „Операция Плюшено мече” на базата на вътрешна кампания, според която за всеки 10 ваксинирани служители компанията дарява 100 лв. в подкрепа на деца в неравностойно положение.

„Много сме щастливи, че получаваме Годишния знак за втора поредна година. Нашите служители проявяват силен интерес и участват в различни доброволчески инициативи и дори сами дават нови идеи за такива. Удовлетворението, което всеки от нас получава при участие в различни инициативи, е изключително високо. За 2022 г. планираме да поемем още повече инициативи и да разширим доброволчеството“, каза Вилиана Бакалова, Бизнес партньор Човешки ресурси.

24-те победители в Годишния знак са представили общо 117 различни проекта, в които са имали възможността да се включат техните близо 37 000 служители през 2021 г. чрез редовни дарения, различни базари, спортни предизвикателства, доброволчески акции на открито, доброволчески курсове и сесии за споделяне на знания и умения. В резултат на тези усилия са били дарени 1 150 000 лв. за различни каузи, както и десетки хиляди часове доброволен труд. АББ се гордее, че е сред тези компании и е част от тези забележителни цифри, давайки своя принос за една истинска промяна.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp