АББ подкрепя Shell в техните глобални амбиции за зареждане на електромобили

  • АББ Електрическа мобилност подписа нов глобален рамков договор с Shell за доставка на пълното си портфолио решения за зареждане.
  • Договорът се основава на дългогодишно партньорство между двете компании и така АББ Електрическа мобилност ще подкрепи Shell при създаването на глобална мрежа за зареждане.
  • Решенията за зареждане, доставяни от АББ, ще включват Terra 360, най-бързото зарядно устройство за електрически автомобили „всичко в едно“ в света.

АББ Електрическа мобилност и Shell извеждат сътрудничеството си на следващото ниво, за да осигурят гъвкаво и качествено зареждане на милиони водачи на електрически автомобили.

Като лидер в инфраструктурата за зареждане на електромобили, АББ Електрическа мобилност подписа нов глобален рамков договор с Shell за доставка на пълното портфолио на АББ със зарядни станции с постоянен и променлив ток. Това портфолио варира от АС станции за инсталации в дома, в офиса или в магазини, до Terra 360, която е идеална за бензиностанции, зарядни хъбове, паркинги и автопаркове.

Чрез това сътрудничество АББ Електрическа мобилност и Shell ще помогнат за справяне с две от предизвикателствата пред увеличеното ползване на електромобили. На първо място - наличността на инфраструктура за зареждане, като Shell се цели да има в експлоатация над 500 000 точки за зареждане в световен мащаб до 2025 г. и 2 500 000 до 2030 г. в жилищни или търговски обекти на Shell. И на второ място - скоростта на зареждане, която ще се осигури с портфолиото от зарядни станции на АББ, включително зарядната станция Terra 360.

АББ Електрическа мобилност подписа нов глобален рамков договор с Shell за доставка на пълното портфолио на АББ със зарядни станции с постоянен и променлив ток.
АББ Електрическа мобилност подписа нов глобален рамков договор с Shell за доставка на пълното портфолио на АББ със зарядни станции с постоянен и променлив ток.
center

Франк Мулон, Главен изпълнителен директор на АББ Електрическа мобилност, коментира: „В съответствие с нашето общо участие в Световния Шампионат на FIA ABB Formula E, АББ и Shell правят иновации, за да стимулират напредъка в електрическата мобилност. Работим заедно по внедряването на обществена инфраструктура за зареждане от 2019 г. и този най-нов договор извежда това сътрудничество на следващото ниво.

Развълнувани сме да подкрепим Shell в реализирането на нейната цел да създаде глобална мрежа за зареждане. С достъп до пълния обхват на нашето портфолио за зареждане, ние гарантираме, че Shell може да избере най-подходящото решение за всеки случай на употреба, помагайки да накараме повече хора да зареждат електромобилите си, независимо от тяхното местоположение.”

АББ е световен лидер в решенията за зареждане на електромобили и избран партньор на най-големите световни производители на електрически превозни средства и националните оператори на мрежи за зареждане на електромобили, като е продала повече от 680 000 зарядни устройства за електрически превозни средства на повече от 85 пазара; над 30 000 DC бързи зарядни станции и 650 000 AC зарядни станции, включително тези, продавани чрез Chargedot.

АББ е генерален спонсор в Световния Шампионат на FIA ABB Formula E, международно състезание за напълно електрически едноместни състезателни автомобили. Технологията ѝ поддържа събитията по градските улици по целия свят и компанията ще бъде Официален доставчик на зареждане от сезон 9.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp