АББ „Електрическа мобилност“ достави едномилионната си зарядна станция за електромобили

АББ „Електрическа мобилност“ достави едномилионната си зарядна станция за електромобили

• АББ „Електрическа мобилност“ продаде повече от един милион зарядни устройства за електромобили в световен мащаб
• Продължаващият растеж е улеснен от удвояване на производствения капацитет след стартиране на ново съоръжение за производство на зарядни станции във Валдарно, Италия
• Този успех подчертава ангажимента на АББ „Електрическа мобилност“ за осигуряване на бъдеще с мобилност без емисии

АББ „Електрическа мобилност“ обяви доставката на своята едномилионна зарядна станция за електромобили, последният постигнат етап в текущата мисия на компанията да осигури бъдеще без емисии чрез интелигентни и надеждни решения за зареждане на електромобили.

С присъствие на повече от 85 пазара, стартирането на новото производствено съоръжение на АББ „Електрическа мобилност“ във Валдарно, Италия на стойност 30 милиона долара, с площ 16 000 м2 през 2022 г., завърши удвояването на производствения капацитет на компанията през последните две години. Авангардният обект заложи нов стандарт за сектора, произвеждайки едно бързо зарядно устройство с постоянен ток на всеки 20 минути благодарение на своите седем производствени линии и позволявайки на компанията да продължи изключителния растеж, на който се радва през последните години.

В допълнение към своето съоръжение във Валдарно, „Електрическа мобилност“ продължи своята експанзия в световен мащаб. По-рано този месец компанията обяви начало на производството в новото си съоръжение в Съединените щати - предназначено да произвежда до 10 000 зарядни устройства годишно за обществено зареждане, училищни автобуси и автопаркове. През 2022 г. също се наблюдава значително увеличение на дела на „Електрическа мобилност“ в големия китайски доставчик на зареждане, Chargedot.

По темата за съобщението, изпълнителният директор на „Електрическа мобилност“ Франк Мюлон каза: „От производството на първата 50kW зарядна станция в ЕС през 2010 г. до пускането на пазара на Terra 360, която е в състояние да осигури 100 км пробег за по-малко от три минути, „Електрическа мобилност“ се стреми да разработи иновациите, необходими за създаване на бъдеще с мобилност без емисии.

„Въпреки че непрекъснатите ни инвестиции в научноизследователска и развойна дейност показват нашия постоянен ангажимент за подобрения в сферата на електрическата мобилност, глобалната доставка на тези решения в мащаб е неразделна част от реализацията на нашите цели. Бих искал да благодаря на нашите клиенти в световен мащаб за продължаващото им сътрудничество в постигането на това постижение. Очаквам с нетърпение следващите милиони зарядни устройства, които ще създадат по-чист и по-зелен свят.”

В България АББ „Електрическа мобилност“ доставя зарядни станции с постоянен ток за три хъба за супер бързо зареждане на „Елдрайв“ . Най-големият оператор на обществени зарядни станции за електрически автомобили в България „Елдрайв“ си партнира с глобалния лидер в технологиите за зареждане на електрически автомобили АББ „Електрическа мобилност“, за да обяви стратегическа стъпка в развитието на електрическата мобилност в България.

По основните пътни артерии в страната се строят центрове за супер бързо зареждане, като първата фаза включва три нови локации, където се инсталират супер бързи станции за зареждане на АББ.

Първите две локации - паркингът на търговския център The Mall в София и търговският парк Via Park Север до АМ Тракия в Пловдив - вече са активни и отворени за потребителите. Третата локация - във винарска изба „Дамяница“ до АМ „Струма“, предстои да бъде пусната в експлоатация в следващите седмици.

АББ е лидер в технологиите за електроснабдяване и електрообзавеждане и автоматизация, позволяващи по-устойчиво и пестящо ресурси бъдеще. Решенията на компанията комбинират инженерно ноу-хау и софтуер, за да оптимизират начина, по който нещата се произвеждат, преместват, захранват и управляват. Надграждайки над 130 години върхови постижения, около 105 000 служители на АББ са ангажирани с иновациите, които ускоряват индустриалната трансформация. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp