ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser fremtidens produktion med lav udledning af kulstof

ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser fremtidens produktion med lav udledning af kulstof

  • ABB's fabrik i Xiamen reducerer de årlige CO2e-emissioner med 13.400 tons som et led i Mission to Zero™-rejsen
  • Viser nye intelligente løsninger, der integrerer vedvarende energi, opnår 50 % reduktion i udledning af kulstof og reducerer omkostningerne
  • ABB Xiamen-fabrikken har en model, som andre producenter kan efterligne

Fabrikken i Xiamen er ABB’s nye flagskib for bæredygtig produktion. Den baner vejen for en fremtid med ren energi i Kina med en skalerbar model, der anvender banebrydende nye systemer til energiovervågning kombineret med vedvarende energiproduktion og -lagring på stedet. Det har gjort det muligt at reducere emissioner og omkostninger på imponerende vis.

Kina sigter mod at nå toppen af emissionerne inden 2030 og opnå CO2-neutralitet inden 2060. For at gøre overgangen til net zero en realitet er samarbejde med landets produktionsvirksomheder afgørende. Tiltag, som dem på ABB's fabrik i Xiamen, er nødvendige for at nå disse mål, da landets produktion i øjeblikket udgør over 281 procent af den samlede globale produktion og derved en betydelig del af emissionerne.

Xiamen-fabrikken - som dækker 425.000 m2 og beskæftiger over 3000 medarbejdere - har reduceret sine CO2-ækvivalenter (CO2e) med 13.400 tons som et led i ABB's globale Mission to Zero-program. I år vil Xiamen åbne sine døre for kunder og andre producenter i Kina for at vise, hvordan virksomhedens smarte digitale teknologi er blevet anvendt til at dekarbonisere og reducere scope 2-emissioner (indirekte fra elektricitet) og hjælpe dem med at opnå de samme resultater.

Med 100.000 m2 solpaneler på taget genererer fabrikken nok energi til at dække omkring 50 % af forbruget.
Med 100.000 m2 solpaneler på taget genererer fabrikken nok energi til at dække omkring 50 % af forbruget.

Med installationen af 100.000 m2 solpaneler på taget genererer fabrikken i Xiamen, som har topmoderne produktionslinjer til lav- og mellemspændingsbrydere og afbrydere, nu nok solenergi til at dække omkring 50 % af stedets årlige forbrug af elektricitet. Et intelligent energistyringssystem optimerer det nyligt monterede solenergisystem på 12,3 MWp og afbalancerer proaktivt udbud og efterspørgsel. Den intelligente løsning forudser fremtidig elproduktion fra solcellepanelerne på taget og tager højde for vejrudsigterne for at forudse, hvor meget elektricitet der vil blive produceret.

ABB Xiamen's komplekse energisystem styres og forvaltes proaktivt af ABB Ability™ Electrification Monitoring and Control til distributionsnetværk, ZEE600. Denne "centrale intelligens" i energiøkosystemet er så sofistikeret, at den overvåger og styrer belastninger, batterilagring og opladning af elbiler og optimerer energistyringen i hele anlægget. Produktionscentralens e-Storage eHenho-løsninger, herunder strøm- og kontroludstyr, muliggør den kontinuerlige datastrøm og kommunikation med ZEE600-kontrolsystemet.

ABB energilagering på Xiamen fabrikken.
ABB energilagering på Xiamen fabrikken.

Xiamen's elsystem samarbejder også med State Grid Corporation of China (SGCC)'s elnet ved at levere ydelser til elnettet, når det er nødvendigt.

Tilslutningen af solceller, batterier, produktion og EV-opladere er udført med modulære strømløsninger. Dette gør ABB Xiamen’s løsning nem at kopiere andre steder, hvilket reducerer installationstiden og projektets kompleksitet. Disse pakkeløsninger og alle de inkluderede lav- og mellemspændingsenheder er fremstillet af ABB i Kina.

James Zhao, Senior Vice President for ABB Kina, sagde: "Omfanget af reduktionen i udledning af kulstoffer i Xiamen er et godt eksempel på, hvordan producenter af enhver størrelse kan producere med lavt kulstofindhold – og implementere det hurtigt. Ved at implementere ABB-teknologi, der er bredt tilgængelig, viser vi, hvordan man kan fremskynde rejsen mod dekarbonisering. Med dette anlæg i verdensklasse vil vi vise vores kunder og partnere, hvordan ambitioner om lavt CO2-udslip kan opnås i dag ved hjælp af intelligent teknologi."

Robotter samler Unigear mellemspændingsbrydere på fabrikken.
Robotter samler Unigear mellemspændingsbrydere på fabrikken.

ABB’s Xiamen-produkter og -løsninger er installeret i mange vigtige infrastrukturprojekter i og uden for Kina, herunder Chengdu Tianfu International Airport, Beijing-Shanghai højhastighedsjernbane, Hong Kong-Zhuhai-Macao-broen samt i datacentre for førende internetvirksomheder.

Ud over ABB Xiamen-fabrikken er ABB’s anlæg i Kina, Italien, Finland, Tyskland og Holland også på vej mod CO2-neutralitet. Hvis du vil vide mere om, hvordan dit anlæg kan blive mere energieffektivt, og hvordan du reducerer kulstofudledningerne ved hjælp af ABB's Mission to Zero blueprint, kan du besøge https://new.abb.com/mission-to-zero

ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande. www.abb.com.

ABB Electrification er globalt førende inden for elektriske produkter og løsninger, og opererer i mere end 100 lande med over 200 produktionssteder. Med mere end 50.000 medarbejdere, der er dedikerede til at ændre menneskers levevis, er forbundet på og arbejder, leverer vi sikre, intelligente og bæredygtige elektrificeringsløsninger. Vi former de fremtidige tendenser inden for elektrificering og adskiller os gennem teknologisk og digital innovation, samtidig med at vi leverer en unik oplevelse gennem operationel excellence til vores kunder på tværs af forsyningsvirksomheder, industri, bygninger, infrastruktur og mobilitet. Du kan få flere oplysninger på https://go.abb/electrification

[1] 1 https://www.statista.com/chart/20858/top-10-countries-by-share-of-global-manufacturing-output/

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp