Tæt samarbejde mellem Advansor og ABB sikrer energieffektive løsninger og mindre spild

Tæt samarbejde mellem Advansor og ABB sikrer energieffektive løsninger og mindre spild

Energieffektiv teknologi og innovativt samarbejde gavner både bundlinje og miljøet.

Med CO2 som kølemiddel viser jyske Advansor vejen mod mere klimavenlig opvarmning og  køling til industrien. Samtidig har Advansor sammen med ABB udviklet nye super optimerede processer for emballagehåndtering, som sparer plads og har reduceret voldsomt i både emballageforbrug og transportomkostninger.

Hos Advansor er CO2 en ressource

CO2 har ikke det bedste ry, da gasarten er blevet synonym med klimaforandringer, men i Brabrand lidt uden for Aarhus har CO2 en anderledes mere positiv klang.   Her fortæller Nikolaj Thorup Vendelbo, som er Purchasing Director hos Advansor, at CO2 kan være med til at gøre klimaløsninger som fx en varmepumpe langt mere klimavenlig.   “Vi har valgt at bruge CO2 i klimaløsninger og i kampen mod global opvarmning. CO2 er det mest klimavenlige kølemiddel: Det er ikke giftigt, påvirker ikke ozonlaget, bidrager ikke til global opvarmning, og det er meget energieffektivt,” forklarer han.   Advansors industrivarmepumpe med navnet HeatQuantum er designet til at kunne sluttes til en bygning på kun én arbejdsdag. Samtidig kan CO2-varmepumperne levere højere effektivitet og dermed bidrage til en mere omkostningseffektiv drift.

Frekvensomformere gør varmepumpen mere omkostnings- og energieffektiv

En af de komponenter, som gør varmepumpen så effektiv er ABB’s frekvensomformere. De er en del af den effektive styring af kompressorerne i varmepumpen, så den arbejder optimalt døgnet rundt. Ved at regulere motorens omdrejningstal og drejningsmoment til den effekt, som applikationen har brug for, styres energiforbruget optimalt.   ABB har et stort branche- og applikationskendskab og det er bla. kommet Advansor til gode ved at der er udviklet kundetilpassede løsninger, som yderligere optimerer driften. Fx er der udviklet en sikkerhedsforanstaltning, der fungerer som backup og kan spare virksomheden for driftsstop.

Jørn Schulz er salgsingeniør hos ABB og står for den løbende dialog med Advansor. Han forklarer, at der er flere grunde til, at netop ABB’s produkter er attraktive for kunder, som har fokus på energieffektivitet og kvalitet.   “ABB’s frekvensomformere passer godt ind hos Advansor, hvor de ikke alene forbedrer energieffektiviteten, men også understøtter en mere omkostningseffektiv drift ved at tilpasse energiforbruget efter faktisk behov. Når det handler om energioptimering skal man kigge på hele processen, for at opnå størst mulige gevinster.

Nikolaj Thorup Vendelbo uddyber: “Bæredygtighed er en del af vores DNA, og vi tror på, at første skridt altid er at minimere spild. Derfor er energieffektivitet enormt vigtigt for os – den energi vi sparer i dag, skal vi ikke producere i morgen. Med frekvensomformere på kompressorerne sikrer vi en højere energieffektivitet og med ABB er vi sikret den nyeste teknologi og sikrer driften for Advansors kunder.

Partnerskaber er vejen frem

Partnerskabet mellem Advansor og ABB et eksempel på, hvordan virksomheder kan arbejde sammen om at løse komplekse udfordringer og fremme bæredygtig udvikling. Det ses fx meget tydeligt på Advansors lager. “Advansor havde en del emballageudfordringer, fordi deres varer ankom på en måde, som gav store affaldsmængder. Det satte vi os for at løse sammen. Vi kom frem til en måde, hvor vi kunne pakke deres varer langt mere kompakt. Og med vores papemballage, som nemt kan komprimeres og genbruges er vi kommet frem til et system, som sparer Advansor for en stor del af besværet med emballagehåndtering og lagerplads. Samtidig sparer vi transport, fordi vi kan pakke varerne så kompakt, lyder det fra Jørn Schulz.

Han suppleres af Nikolaj Thorup Vendelbo uddyber:   “Vi tror meget på at implementere det i den daglig praksis. Det emballage vi ikke bruger, skal ikke håndteres, genanvendes osv. Igen – det bedste er at starte med at minimere forbrug og spild. Besparelsen for ABB og Advansor svarer til 200 eur paller årligt, som ikke skal transporteres og lagres. Fordelene er, at udover at det minimerer spild, kræver det også mindre lagerplads, og intern håndtering.

Fakta: Om Advansor 

Advansor er en markedsledende OEM-producent, der bygger CO2-systemer til supermarkeder og industrikunder i hele verden. Læs mere her.

Fakta: Stor mangel på ressourcer

ABB har netop udarbejdet ”Circularity: No Time to Waste” Heri fremgår det, at hele 91% af industrielle virksomheder oplever ressourceknaphed, hvilket skubber os til kontinuerligt at forbedre vores processer og teknologier for at mindske spild og optimere energiforbrug. Læs mere her.

Se videoen her

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp