ABB sætter strøm til e-mobilitet i en af Storbritanniens største lufthavne

Som en del af ABB’s samarbejde med Volvo Busser om urban e-mobilitet, skal ABB levere OppCharge ladeløsninger til Birmingham Lufthavn.

Førende teknologileverandør, ABB, Volvo Busser og Birmingham Lufthavn løftede i dag sløret for et samarbejde, som skal kickstarte miljøvenlig transportservices i og omkring lufthavnen.

Fra november 2019 vil lufthavnen med 13 millioner årlige passagerer, detailpersonale og flyselskaber kunne benytte seks Volvo 8900e fuldt elektriske lavemissionsbusser i området.

Busserne skal være i drift 24/7, og derfor vil Volvo 7900e-busserne blive opladet ude på ruten via ABB’s pantografløsning ”OppCharge”. Opladningen vil tage 2-6 minutter, give fleksibilitet og muliggøre konstant busdrift. Dermed undgås det, at busserne skal i depot for at lade op.

“Som globalt førende af ladestandere til e-mobilitet er vi stolte af samarbejdet med Volvo og Birmingham Lufthavn så den travle Birmingham Lufthavn får en bæredygtig transportløsning”, siger Frank Muehlon, Chef for ABB’s globale forretning for e-mobilitet. ”Projektet markerer et væsentligt skridt fremad i vores partnerskab med Volvo, som startede i 2014 med fælles-udviklingen af en komplet elbusløsning til fremme af urban grøn mobilitet. Vi er glade for at være en del af denne milepæl for bæredygtig transport i Midlands, og vi ser frem til at byde passagerer velkommen, herunder at de kan opleve fordelene ved de eldrevne busser”.

Her ses eksempel på pantograf-løsning fra ABB.
Her ses eksempel på pantograf-løsning fra ABB.
center

I første omgang bliver der opsat to 300 kW pantografer uden for lufthavnsterminalen, og hvis busdriften skal udvides, vil der blive opført yderligere pantografer ude på busruten. I tillæg bliver der opsat to 100 kW hurtigladestandere med CCS2-standard i lufthavnens busterminal. I fremtiden vil disse hurtigladere blive stillet til rådighed for andre busaktører, når de får elbusser.

Som en del af ABB’s digitale AbilityTM-porteføjle vil ladestanderne være udstyret med cloud-forbindelse. Det giver mulighed for diagnosticering og drift på afstand, så infrastrukturen er pålidelig og effektiv for buspassagererne.

Nick Barton, CEO i Birmingham Lufthavn sagde: ”Dette partnerskab er en vigtig milepæl for os. Vi undersøger altid nye og innovative måder at reducere vores CO2-udledning på, og med partnerskabet med Volvo Bus UK kan vi gøre netop det”.

”Vi har lavet markante serviceforbedringer for vores kunder på i lufthavnen for at øge kapacitet og forbedre kundeoplevelsen. Visionen er at positionere Birmingham som Europas førende lufthavn. Elbusserne er en del af denne vision for ikke at nævne deres bæredygtighedsfordele i form af deres ultra lave emission”.

“Siden 2012 har lufthavnen reduceret sin CO2-udledning per passager med 20%. Ved at idriftsætte de seks elbusser vil vi yderligere reducere vores CO2-aftryk per passager, og det er fantastisk”.

Nick Page, Adm. direktør hos Volvo Busser i Storbritannien og Irland tilføjer: ”Det er meget spændende at 7900e er blevet valgt til Birmingham Lufthavn for at yde den bedste og mest miljøvenlige busservice til kunder og interessenter”.

“I løbet af de seneste 15 måneder har 7900e været på en demo-tur i hele Storbritannien, hvor den har bevist, hvordan den kan bidrage til forbedring af luftkvalitet. Vi er overbeviste om, at 7900e og tilhørende teknologi vil hjælpe Birmingham Lufthavn med at opnå sine mål”.

Som førende udbyder af lade-infrastruktur til elektrisk transport tilbyder ABB komplette
ladestanderløsninger til elbiler, el- og hybridbusser såvel som elektrificering af skibe og tog. ABB gik ind på ladestandermarkedet i 2010, og har i dag installeret over 10.500 hurtigladere i 73 lande - flere ladestandere end nogen anden producent.

OppCharge er en åben brugerflade til automatiseret opladning til både enkelt og dobbeltdækket elbus fra en hvilken som helst busproducent. Der benyttes pantograf, som forbinder bussen med ladepunktet.

Fortune Magazine placerede for nylig ABB på en 8. plads på sin liste over virksomheder, som ”ændrer verden” på baggrund af de fremskridt, den har skabt med e-mobiltet og opladning.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp