ABB leverer lynladere til ny æra af elektrisk mobilitet i Danmark, Norge og Sverige

ABB booster emissionsfri transport i Skandinavien med lynladeteknologi til nye ladestationer på tværs af Danmark, Norge og Sverige. Første flagskib åbner i morgen i Fredericia.

Foto credit: COBE and Rasmus Hjortshøj - COAST
Foto credit: COBE and Rasmus Hjortshøj - COAST

I morgen, tirsdag, idriftssættes et helt nyt elbils-ladestationskoncept i Fredericia. Det er endnu et eksempel på, at ABB er dedikeret til at tegne fremtiden for elektrisk mobilitet.

Stationen opføres af joint venturet Powered by E.ON Drive & Clever, og er et led i deres plan om at udrulle 48 lynladestationer langs motorveje i Danmark, Norge og Sverige.

Det nye ladestation, som vil være en af otte, der opføres i Danmark inden udgangen af 2020, tilbyder fire digitalt forbundne lynladere fra ABB, der kan yde op til 200 km’s rækkevidde på blot otte minutter.

Mathias Wiecher, adm. direktør hos Powered by E.ON Drive & Clever kommenterer: Vores nye lynladestationer i hele Skandinavien tilbyder elbilisterne en kort og meningsfuld pause, når de er på farten. Det gør vi med organisk innovativ arkitektur og den nyeste ladeteknologi fra ABB. Det tætte samarbejde imellem ABB og Powered by E.ON Drive & Clever er et kæmpe fremskridt for skandinaviske og europæiske elbilister, der vil kunne mærkes i de næste mange år. Samarbejdet er også stærkt bevis på et samarbejde på tværs, hvor regeringer, EU, konkurrenter og industrier trækker i samme retning for at accelerere den bæredygtige elektriske mobilitet på tværs af grænser”.

Tiltaget understøtter ambitiøse elektriske mobilitetsmål på tværs af Skandinavien. Mens Norge har taget førertrøjen globalt - godt 60% af alle solgte nye biler var eldrevne i det første kvartal af 2019. Den danske regering har fremsat mål om i 2030 fuldstændig at lukke for salget af benzin- og dieselbiler. I Sverige har regeringen sat et mål om 70% reduktion af landets egen drivhusgasudledning fra transportsektoren i 2030.

“I ABB er vi stolte af at levere lynladere til dette inspirerende ladestationskoncept udviklet af Powered by E.ON Drive and Clever”, sagde Frank Muehlon, direktør for ABB’s globale ladeinfrastruktursforretning.

“Vores lynladerteknologi er koblet intelligent til elnettet efter alle standarder, og gør elektrisk langdistancekørsel til en realitet for elbilister i dag og i fremtiden. At se den her nye ladeteknologi i et æstetisk grønt miljø peger virkelig ind i en lys fremtid for udbredelsen af elektrisk bilisme i Skandinavien og videre”.

ABB’s lynladere er designet til at imødekomme et tiltagende bæredygtigt samfund, og har kapacitet til optimal opladning af både eksisterende og næste-generations elbiler. Et enkelt 375 ampere effektkabinet med tilhørende ladestander kan lade en 400 volts elbil med 150 kW. Har man to ladestandere og to effektkabinetter kan to elbiler lade samtidigt med op til 350 kW / 500 ampere med dynamisk fordeling af den effekt, der er til rådighed.

Ladestationens beliggenhed er udvalgt med øje for både privatbilisme og erhvervsflådeejere, der rejser meget på tværs af Danmark. Mens man oplader bilen, kan man nyde en barista-kaffe fra det nærliggende Lagekagehuset eller bare en fredelig pause på stationens bænke, der er omgivet af en oase af træer.

Foto credit: COBE and Rasmus Hjortshøj - COAST
Foto credit: COBE and Rasmus Hjortshøj - COAST

Om ABB og elektrisk mobilitet

ABB har været i front på elektrisk mobilitetsteknologi i over ti år og lancerede sin første hurtiglader tilbage i 2010, det første hurtigladenetværk i 2012 og den første oplader til elbusser i Europa i 2016. ABB har pt. solgt 10.500 hurtigladere i 73 lande.

Vores ladeløsninger er en del af ABB Ability™, ABB’s digitale udbud, som giver webbaseret konnektivitet, der gør det muligt for operatøren af ladenetværket at foretage adskillige servicefunktioner og konfigurationsændringer online.

ABB’s føretrøje på elektrisk mobilitet demonstreres også i koncernens partnerskab med Formel E, verdens fuldt elektriske FIA internationale motorsportsserie. ABB FIA Formula E mesterskabsserien giver en platform til testning af elektrificering til elektrisk mobilitet og digitaliseringsteknologier indenfor racerløb. Sammen er ABB og Formel E ideelt positioneret to at skubbe til grænserne for elektrisk mobilitet.

Fortune Magasin placerede for nylig ABB som #8 på sin liste over virksomheder der ”ændrer verden”. Placeringen blev tildelt på baggrund af de fremskridt, ABB har bidraget med inden for elektrisk mobilitet og opladning af elbiler.

ABB er teknologisk i front med en omfattende portefølje til digitale industrier. Med over 130 års innovativ historik, er ABB i dag førende inden for digitale industrier med fire kundefokuserede globale forretninger: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation understøttet af den fælles digitale platform ABB Ability™. ABB’s markedsførende Power Grids-forretning vil blive frasolgt til Hitachi i 2020. ABB driver forretning i mere end 100 lande med ca. 147.000 medarbejdere.

Powered by E.ON Drive & Clever

Den danske e-mobilitetsudbyder Clever og tyske E.ON Drive er gået sammen i et joint venture kaldet Powered by E.ON Drive & Clever for at bygge og drive lynladestationer langs de skandinaviske motorveje. Målet er at forbinde byerne i Danmark, Norge og Sverige med i alt 48 lynladestationer. Powered by E.ON Drive & Clever vil opfylde løftet til Europa-Kommissionens Connecting Europe Facility-projekt (CEF) om at bygge 28 medfinansierede lynladestationer i Danmark og Sverige. 20 lynladestationer bliver bygget og drevet i Norge uden for finansiering fra EU.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp