Nu skyder lynladestationer til elbiler op i Danmark

Nu skyder lynladestationer til elbiler op i Danmark

Er du elbilist eller påtænker at blive det, vil du kunne se frem til on-the-go lynopladning i Fredericia.

Powered by E.ON Drive & Clever har netop åbnet en flagship-ladestation med fire lynladere fra ABB.
Ladestationen er opført af joint venture-firmaet Powered by E.ON Drive & Clever, og er et led i deres plan om at udrulle 48 æstetiske grønne lynladestationer langs motor veje i Danmark, Norge og Sverige.
Flagship-ladestationen i Fredericia, som er en af i alt otte stationer, der opføres i Danmark, tilbyder fire digitalt forbundne lynladere fra ABB. Lynladerne kan give strøm til over 200 km’s rækkevidde på blot otte minutter, når bilernes batterier er klar til det.
Mathias Wiecher, adm. direktør hos Powered by E.ON Drive & Clever kommenterer:
- Vores nye lynladestationer i hele Skandinavien tilbyder elbilisterne en kort og meningsfuld pause, når de er på farten. Det gør vi med organisk innovativ arkitektur og den nyeste ladeteknologi fra ABB.
- Det tætte samarbejde imellem ABB og Powered by E.ON Drive & Clever er et kæmpe fremskridt for skandinaviske og europæiske elbilister, der vil kunne mærkes i de næste mange år. Samarbejdet er også et stærkt bevis på et samarbejde på tværs, hvor regeringer, EU, konkurrenter og industrier trækker i samme retning for at accelerere den bæredygtige elektriske mobilitet på tværs af grænser.
Lasse Altmann, som er forretningsudvikler på E-Mobility i ABB fortæller, at med de nye lynladere bliver rækkeviddebarrieren for elbiler for alvor nedbrudt.
- Du vil i praksis opleve, at en ladepause på en langtur ikke føles længere end den optankningspause, man har været vant til i en benzin- eller dieselbil.
Ifølge Lasse Altmann er tendensen klar: I nye elbiler ser man større batterier kombineret med mulighed for at lade meget hurtigt.
- Hvor normen for få år siden var 50 kW hurtigladning, er der i dag elbiler på markedet, der kan lade med 100-150 kW. Allerede sidst på året forventer man at se den første elbil på markedet, der kan lade med over 300 kW.
- De nye elbiler kan bare komme an, ladeteknologien er klar, siger Lasse Altmann.
Powered by E.ON Drive & Clever’s nye lynladestation er placeret på Strevelinsvej 5 i Fredericia ved afkørsel 59, motorvej E20. Mens man oplader bilen, kan man nyde en barista-kaffe fra det nærliggende Lagekagehuset, handle ind i de omkringliggende supermarkeder eller bare nyde en fredelig pause på stationens bænke, der er omgivet af en oase af træer.

Om ABB’S LYNLADERE
ABB’s lynladere er designet til at imødekomme et tiltagende bæredygtigt samfund, og har kapacitet til optimal opladning af både eksisterende og næste generations elbiler. Et enkelt 375 ampere effektkabinet med tilhørende ladestander kan lade en 400 volts elbil kontinuerligt med op til 150 kW*). Har man to ladestandere og to effektkabinetter kan to elbiler lade samtidigt med op til 350 kW / 500 ampere med dynamisk fordeling af den effekt, der er til rådighed*). Ladestanderne er koblet intelligent til elnettet og lever op til alle gældende standarder.
*) Den faktiske ladeeffekt afhænger af elbilen.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp