Ny generation af frekvensomformere til vand- og spildevandsapplikationer

Ny generation af frekvensomformere til vand- og spildevandsapplikationer

ABB har lanceret en ny generation af frekvensomformere, betegnet ACQ580.

Frekvensomformerne er specielt designet til at sikre et godt vand- og spildevandsflow i forsyningsvirksomheder, industrianlæg til spildevand, afsaltningsanlæg og kunstvandingsmiljøer. De vigtigste fordele er stabil og uafbrudt drift 24/7 i vandmiljøer samt nem idriftsættelse og konfiguration med optimeret energieffektivitet.
ACQ580-frekvensomformerserien til vandapplikationer er det sidste nye produkt i ABB’s fuldt kompatible portefølje af frekvensomformere, der tilbyder langsigtede, teknisk kompatible frekvensomformerløsninger med fuld service og support. Denne robuste og kompakte frekvensomformer til vandapplikationer sikrer et lavt energiforbrug og kontinuerlig, pålidelig motorstyring ved pumpning af vand. Den første frekvensomformer, der frigives i denne serie, er den vægmonterede variant med spændingsområdet 0,75-250 kW og 380-480 V. Den fås i kapslingsklasserne IP21 og IP55 og er beskyttet med overfladebehandling af printkortene.

Indbyggede features til at opretholde et kontinuerligt flow
Den nye frekvensomformer har nogle funktioner, som er specielt tilpasset spildevandsapplikationer, herunder indbygget pumperensning, som sørger for at holde pumpehjulet rent, samt en rørrensningsfunktion, der bortskyller materialerester for at sikre et jævnt flow.

Af andre sikkerhedsfunktioner kan nævnes:
- Softrørfyldningsfunktion til styring af tryk under påfyldning af rørledning for reduktion af
  risikoen for slitage og skader som følge af trykstød
- Quick ramp-funktion til beskyttelse af lejer, når en nedsænket pumpe startes uden vand
- Tørløbsbeskyttelse, hvis pumpen pludselig kører uden vand
- Niveaukontrol for vandtanke
- Automatisk pumpeskift udligner driftstiden for alle pumper i parallelpumpesystemet over tid.
  Pumpernes og motorernes levetid forlænges, gennemsnitstiden mellem reparationer øges, og
  serviceomkostningerne reduceres.

Nem at tilslutte
Indstilling af frekvensomformeren foretages nemt via det robuste og intuitive betjeningspanel. Panelet har en effektiv diagnosticeringsmenu, som hurtigt kan vurdere forskellige situationer. Med til at øge brugervenligheden er også den trådløse Bluetooth-forbindelse mellem frekvensomformer og mobilenheder, hvilket gør det let at få adgang til frekvensomformeren på vanskeligt tilgængelige steder.

Lær det én gang - brug det overalt
ACQ580 er en del af ABB’s fuldt kompatible portefølje af frekvensomformere og understøtter en bred vifte af motorer, lige fra standard induktion til permanentmagnet og synkrone reluktansmotorer. Frekvensomformeren for vandapplikationer har samme Drive Composer pc-værktøj som andre drev i den fuldt kompatible portefølje for effektiv idriftsættelse og overvågning af frekvensomformer.
Som partner er ABB’s livscyklusservice, kombineret med lokale ABB-eksperter og autoriserede udbydere, uden sidestykke. Dette omfatter teknisk support, reparationer og proaktive serviceplaner. Alt sammen betyder det, at både designere og operatører af frekvensomformere for vandapplikationer kan være sikre på, at vandet vil strømme uafbrudt med højeste effektivitet.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp