ABB lancerer ABB Ability™ Augmented Field Procedurer og effektivitet på tværs af energisektoren

ABB har udviklet AR-teknologi (Augmented Reality) til at digitalisere anlægsoperatørens arbejde og forbedre samspillet mellem anlæg, operatørens erfaring og kontrolrum.

Teknologien er udviklet specifikt til at imødekomme anlægsoperatørernes behov. Den giver mulighed for risikofri integration mellem anlæg og anlæggets kontrolsystem. Den giver forbedret sikkerhed, reducerer risiko for menneskelige fejl og effektiviserer anlægsoperationer.

Digitale driftsprocedurer
Mere end 20 procent af uforudset industriel nedetid¹ skyldes angiveligt menneskelige fejl. Her vil ABB Ability ™ Augmented Field Procedurer muliggøre:

  • konsistent udførelse af manuelle procedurer
  • standardisering af driftsprocedurer og vedligeholdelse eller reparationer på anlægget tættere
  • integration mellem anlæg og kontrolrum
  • digital registrering af noter for at sikre, at operationel viden lagres og bruges

I modsætning til traditionelle papirbaserede driftsprocedurer muliggør teknologien interaktiv udførelse af procedurer ved hjælp af en mobilenhed til at guide operatører gennem hvert trin på en konsistent, effektiv og sikker måde.

”Menneskelig fejl er en potentiel risiko i et hvert produktionsmiljø og dukker stadig op som en vigtig faktor til sikkerhedshændelser og driftsforstyrreler, siger Chris Naunheimer, Digital Lead, Energy Industries, ABB. ”Ingeniører bruger meget værdifuld tid på indsamle og analysere data. Med denne digitale løsning har vi til hensigt at tackle disse udfordringer og ændre fremtidens arbejdsmetoder. ”  

Omkostningsbesparelser
Operatører vil kunne få adgang til håndfri, realtidsdata fra anlægsudstyr, -processer eller -procedurer ved brug af industrielle tablets, smart phones og Microsoft HoloLens-briller, som øger realtidssamarbejdet og muliggør øjeblikkelig indtastning af data fra brugergrænsefladen i anlægget .
Systemet oprettes i samarbejde med industriaktører og kan bruges i ethvert industrielt miljø, på nye og eksisterende anlæg, til opstart, rutinemæssig vedligehold og nedlukningsaktiviteter.

”I et tæt samarbejde med kunder, har vi udviklet en løsning, der øger konsistensen og samtidig forbedrer sikkerhed og driftseffektivitet. Med datadrevne procedurer kan anlægsoperatøren udføre målrettede opgaver på rette tid og sted, hvilket resulterer i øget konkurrenceevne og betydelig reduktion i driftsomkostninger for vores kunder”, fortsætter Naunheimer.  

På tværs af brancher
Ved at støtte operatører på tværs af brancher som olie-, gas-, kemi-, proces-, power- og vandsektorer vil løsningen bidrage til omstilling af driftsprocedurer og give styrken af digitalisering, mobilitet og opkobling i hænderne på feltarbejdere.
Løsningen er et eksempel på ABB's administration, som lader arbejdsstyrken arbejde hvor som helst og administrere systemet på egen hånd.

Naunheimer konkluderede: ”I disse udfordrende tider er det vigtigere end nogensinde at balancere arbejdstagernes sikkerhed med produktivitet. ABB er optaget af at støtte begge, beskytte mennesker, samtidig med at muliggøre forretningskontinuitet og fortsat drift af vigtige ydelser, ved at tilbyde  fjernadgang og digitale værktøjer og løsninger”.
ABB Energy Industries er dedikeret til at drive tryggere, smartere og mere bæredygtige projekter og drift, projektere innovative og integrerede løsninger, der digitaliserer, automatiserer og elektrificerer industrien. Vi kobler vores mennesker og teknologier for at hjælpe kunderne med at få succes og  udvikle samfundet.  

¹ Vanson Bourne Global Study  

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp