Tilstandsbaseret vedligehold forudsiger, hvornår frekvens-omformerkomponenterne skal udskiftes

Ny ABB Ability™ tilstandsbaseret vedligehold overvåger tilstanden af frekvensomformere for applikationer med variabel hastighed og estimerer den resterende levetid for nøglekomponenter.

Cloud-baserede algoritmer og statistisk analyse estimerer 
frekvensomformerens belastningsgrad og beregner den resterende levetid.
Cloud-baserede algoritmer og statistisk analyse estimerer frekvensomformerens belastningsgrad og beregner den resterende levetid.

ABB har udvidet konceptet for ABB Ability™ Digital Powertrain, der forbinder frekvensomformere, motorer, pumper og lejer med en ny tilstandsbaseret vedligeholdelsesservice for frekvensomformere. Denne nye mulighed giver den hurtigst mulige advarsel om unormale forhold, der kan forårsage, at en frekvensomformer svigter for tidligt. Servicen er målrettet frekvensomformere i kritiske applikationer inden for olie-, gas-, metal-, vand- og spildevandssektoren samt papirmasse- og papirindustrien, hvor det er vigtigt at undgå dyre, ikke-planlagte nedlukninger af anlæg.

Cloud-baserede algoritmer
Den tilstandsbaserede vedligeholdelsesservice overvåger kontinuerligt nøglekomponenter i en frekvensomformer - ventilatorerne, halvlederne og kondensatorerne. Termiske sensorer samt spændings- og effektsensorer indsamler data om omgivelsestemperatur og belastningsvariationer for komponenterne og måler den daglige påvirkning af deres levetid. Cloud-baserede algoritmer og statistisk analyse estimerer belastningsgraden på komponenter og beregner deres resterende levetid.

Vær på forkant, og spar omkostninger
Hvis der forudsiges svigt inden næste planlagte vedligeholdelse, kan ledelsen tage en fuldt informeret beslutning om handling og forhindre en ikke-planlagt nedlukning. I nogle tilfælde kan den tilstandsbaserede vedligeholdelsesservice indikere, at frekvensomformerkomponenterne er under mindre belastning end normalt og kan holde længere end forventet. Her kan de regelmæssige forebyggende vedligeholdelsesintervaller forlænges for at øge produktiviteten og reducere omkostningerne.

- Tilstandsbaseret vedligehold leverer præcise data af høj kvalitet, der muliggør levering af effektive, målrettede vedligeholdelsesprogrammer, siger Global Service Product Manager for ABB Ability™ Digital Powertrain Stefano Legnani.
- Kvaliteten kommer fra den kontinuerlige dataindsamling, der gør det muligt at indhente detaljerede konklusioner om frekvensomformerens livscyklus. Vores cloud-baserede tilgang gør analysen nemmere og hurtigere, så vedligeholdelsesaktiviteter planlægges efter det faktiske behov.

Pludselig skete det, der ikke måtte ske
Den tilstandsbaserede vedligeholdelsesservice blev på et tidligt tidspunkt sat på prøve af en større kunde i stålvalseværkindustrien. Halvlederkomponenten i en frekvensomformer, der betjener valsemøllen, blev vurderet til at arbejde på et højt stressniveau. Levetidsestimatet viste, at komponenten havde nået sin resterende nyttige levetid, men alligevel blev den ikke udskiftet. Fire måneder senere svigtede den. Efter udskiftningen indikerede en tilstandsbaseret vedligeholdelsesanalyse, at den nyligt installerede IGBT i disse cykliske applikationer skulle udskiftes efter fem år for at undgå uventede fejl.

ABB’s tilstandsbaserede vedligeholdelsesservice er som en start tilgængelig for luftafkølede ACS800- og ACS880-frekvensomformere. Nøjagtigheden af den resterende levetidsforudsigelse vil variere afhængigt af den specifikke anvendelse. I mange tilfælde kan det imidlertid forudsiges et eller to år frem i tiden, at en frekvensomformerkomponent vil svigte.Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp