ABB vil fordoble andelen af kvinder i ledende stillinger

ABB vil fordoble andelen af kvinder i ledende stillinger

Andelen af kvindelige ledere vil nå op på 25 procent globalt inden 2030

"Global Diversity & Inclusion Strategy 2030" er lanceret for at fremme en ny kultur.

ABB har lanceret sin nye "Global Diversity & Inclusion Strategy 2030", hvor virksomheden planlægger at fordoble andelen af kvindelige ledere verden over de næste ti år. Med dette skridt sigter ABB mod at nå en andel på 25 procent kvinder i ledende stillinger mod de nuværende 12,5 procent.

Målet er en del af ABB's bredere ambition om at fremme inklusion og lighed på alle områder af mangfoldighed, herunder køn, evner, generationer, etnicitet og LGBTQ+. ABB vil tilbyde medarbejderne inkluderende lederuddannelses- og udviklingsprogrammer og mentorprogrammer for at fremme en inkluderende kultur.

- Opbygning og fremme af en kultur med mangfoldighed og inklusion er en vigtig prioritet for ABB og repræsenterer et grundlag for innovation og bedre beslutningstagning, siger ABB’s Koncerndirektør Björn Rosengren. - Dette er ikke kun det rigtige at gøre, men også et middel til yderligere forbedring af vores forretningsresultater, da mangfoldighed bliver stadig vigtigere for både interne og eksterne talenter, kunder såvel som investorer.

ABB var for nylig blandt de mere end 50 førende europæiske virksomheder inden for industri og teknologi, der bekræftede en europæisk forpligtelse til mangfoldighed og integration i forbindelse med #EmbraceDifference-initiativet. Med "European Round Table for Industry" (ERT) i spidsen, som Bjørn Rosengren er medlem af, skal initiativet skabe et miljø, der fremmer inklusion og mangfoldighed på arbejdspladsen.

I sommer underskrev ABB standarder for adfærd til bekæmpelse af diskrimination af lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle personer, udviklet af FN’s højkommissær for menneskerettigheder. "Standards of Conduct" indeholder fem specifikke skridt, som virksomheder kan tage for at tilpasse deres retningslinjer og praksis til internationale standarder for menneskerettigheder til LGBTI-personer. ABB forventer, at disse standarder overholdes af leverandører og vil have en reel indvirkning i de mere end 100 lande, hvor virksomheden driver forretning.

Desuden har virksomheden underskrevet en samarbejdsaftale med Europas største LGBT-rettighedsorganisation, Stonewall, for at hjælpe med at udvikle en køreplan for LGBTQ+ for medarbejdere.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex): ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvens-omformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 110.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande. www.abb.com

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp