ABB og Microsoft indgår samarbejde om energieffektivitet og forpligter sig til at reducere CO2-udledning

ABB og Microsoft indgår samarbejde om energieffektivitet og forpligter sig til at reducere CO2-udledning

• Microsoft har sluttet sig til ABB’s Energy Effieciency Movement
• Samarbejdet har til formål at reducere CO2-udledning fra driften og inspirere andre virksomheder til at fokusere på energieffektivitet

ABB kan i dag præsentere den globale it-koncern Microsoft som nyeste medlem af virksomhedens energieffektivitets-initiativ, som bærer navnet Energy Efficiency Movement. ABB lancerede Energy Efficiency Movement i marts 2021 som en bevægelse, der skal inspirere andre interessenter til øget bevidsthed om klimaforandringer – og derudover anspore til konkret handling i form af reduceret energiforbrug.

Konkret opfordrer ABB andre virksomheder til at tilslutte sig bevægelsen og afgive et offentligt løfte, som kan inspirere endnu flere til handling. Og Microsoft er en af de største virksomhedspartnere, der har tilsluttet sig initiativet til dato.

Energieffektivitet bliver en stadig mere afgørende parameter for virksomheder, som ønsker at nedbringe deres CO2-aftryk. Motivationen til at komme energislugerne til livs er i de seneste måneder blevet øget markant på grund stigende energiomkostninger og pres fra kunder, medarbejdere og regeringer, som ønsker handling inden for bæredygtighedsområdet.

En undersøgelse, som ABB for nylig har fået udarbejdet, har bekræftet, at energieffektivitet er blevet et vigtigt emne på ledelsesgangene. 89 % af de adspurgte ledere i industrien svarede, at de har planer om øge deres investeringer i energieffektivitet inden for de næste fem år, og 52 % af dem har som mål at opnå CO2-neutralitet inden for samme tidsramme.

Den grønneste energi er den energi, vi aldrig bruger," siger Tarak Mehta, direktør for forretningsområdet Motion i ABB. "Da 45 procent af verdens elektricitet bruges til at drive motorer i bygninger og industrien, er en forbedring af energieffektiviteten en vigtig strategi for at bekæmpe klimaændringerne. Digitalt forbundne energieffektive løsninger er afgørende for at opnå fremskridt, og jeg er glad for, at Microsoft og ABB gør fælles sag for at muliggøre større energieffektivitet i vores egen og vores kunders drift."

"Microsoft tilslutter sig ABB Energy Efficiency Movement for at skubbe på de globale fremskridt inden for energieffektivitet og reduktion af CO2," udtaler Elisabeth Brinton, Corporate Vice President Sustainability, Microsoft. "Microsoft har forpligtet sig til at blive CO2-negativ inden 2030 og 100 procent drevet af grøn el. Og disse målsætninger er i god overensstemmelse med både ABB's og Energy Efficiency Movement's mål. Dette vil yderligere understøtte vores eksisterende samarbejde om at hjælpe kunder i sektorer som produktion, transport og byer med at træffe bedre beslutninger i stor skala, og skabe meningsfulde reduktioner."

I 2021 reducerede ABB selv sin CO2-udledning med 28 procent i forhold til året før. Det er sket som en del af en omfattende bæredygtighedsstrategi, hvor virksomheden har forpligtet sig til at opnå CO2-neutralitet inden 2030. Ud over virksomhedens egne aktiviteter har ABB sat som mål at hjælpe sine kunder med at reducere deres årlige CO2-emissioner med mindst 100 megaton inden 2030. Det svarer til at fjerne 30 millioner benzin- eller dieselbiler fra vejene hvert år. Partnere som Microsoft, Deutsche Post DHL Group og Alfa Laval, der er gået med i ABB Energy Efficiency Movement, skal hjælpe med at fremskynde indsatsen for lavere CO2-udledning.

Meddelelsen om, at Microsoft tilslutter sig Energy Efficiency Movement, kommer efter 5 års partnerskab, hvor Microsoft og ABB har samarbejdet om teknologiske løsninger, der gør det nemmere for kunderne at blive mere bæredygtige. For nylig kunne parterne bl.a. fejre fem års succesfuldt samarbejde om ABB AbilityTM, som er ABB's portefølje af digitale løsninger. Her benytter virksomheden Microsoft Azures platform-as-a-service-løsning sammen med AI og maskinlæringsbaseret analyse, cloud computing og edge-teknologier. ABB Ability driver bl.a. en række løsninger i industrien, der hjælper med at optimere energiforbrug i produktion og bygninger.

En ny ABB rapport fremhæver nogle af de muligheder, som digitaliseringen og den industrielle Internet of Things (IIOT) tilbyder for at skabe mere energieffektive løsninger.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande. www.abb.com 

Notat: Dette er en dansk oversættelse af ABB's engelske pressmeddelelse dateret d. 30. juni 2022, hvilken kan læses i sin helhed på abb.com/news. Skulle der opstå spørgsmål om tolkning, gælder den engelske pressemeddelelse.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp