ABB investerer i fremtiden for e-mobilitet med nyt forskningscenter

ABB investerer i fremtiden for e-mobilitet med nyt forskningscenter

ABB vil opføre et nyt, fuldt bæredygtigt, globalt hovedkontor og forskningscenter for ladeinfrastruktur, der vil sætte turbo på koncernens markedsledende position i EV-opladningsinfrastruktur.

center
  • ABB investerer DKK 65 mio. i nyt forskningscenter til fremme af koncernens førende udvikling af ladeinfrastruktur til EV (elektrisk mobilitet)
  • Det nye hus bliver hovedkvarter for forskning og udvikling på området, og det opføres på det hollandske universitetscampus ved Delft Tekniske Universitet i Heertjeslaan, i 2019
  • Forskningscenteret udstyres med den nyeste teknologi til udvikling af soft- og hardware, produktarkitektur, inter-operabilitet og pålidelighed under ekstreme miljøforhold
  • Byggeriet bliver bæredygtigt og kommer til at indeholde en bred vifte af ABB-teknologi fra solinvertere- til koblingsudstyr og EV-opladere

Det 3.600 m2 store forskningscenter, som skal stå færdigt i juni 2019, er et tydeligt signal om ABB’s engagement i at fremme bæredygtig mobilitet. ABB fik for nylig global anerkendelse af Fortune Magazine, som rangordnede ABB som #8 på sin liste over virksomheder, der ' ændrer verden ' med henvisning til de fremskridt, ABB har gjort indenfor e-mobilitet og EV-opladning.

Frank Muehlon, adm. direktør for ABB ' s EV ladeinfrastruktur-enhed kommenterer: "Investeringen i dette nye hovedkontor og forskningscenter demonstrerer ABB’s engagement i teknologisk lederskab og sætter standarden, når det gælder bæredygtig mobilitet. Faciliteterne vil give os mulighed for at øge hastigheden i vores produktudvikling og tests, samt sikre at vi kan levere innovative produkter til markedet hurtigere end nogensinde".

Huset kommer til at ligge i den sydlige del af TU Delft campus, hvor det hele startede og vil huse op til 120 ansatte. De studerende, som grundlagde Epyon (den EV-opladningsvirksomhed, der blev opkøbt af ABB i 2011), var tidligere studerende fra Delft Tekniske Universitet.

Med inter-operabilitet som nøglefokus for ABB-opladere vil bygningen blive udstyret med den nyeste teknologi for at sikre, at ABB’s opladere er kompatible med alle typer af køretøjer. Simulatorer er bygget præcist til formålet, hvor 95 procent af alle test udføres med en digital kopi af køretøjet i simulatoren.

Hvordan bilen og opladeren opfører sig i varmt eller koldt vejr kan ikke testes med simulatoren. Hertil opfører ABB særlige miljøer, hvor systemerne vil blive udsat for ekstreme forhold, herunder temperaturer på -40 til + 40 grader og høj luftfugtighed.

Forskningscentret bliver også designet til at fokusere på det hurtigt voksende el-bussegment, med testområder store nok til at el-busser kan køre indenfor.

Som led i ABB’s engagement i bæredygtigt forbrug var det afgørende ikke blot at skabe en bygning, der kan fremme bæredygtig mobilitet, men også at opføre et byggeri, der vil være 100 procent bæredygtigt.

Til opvarmning og afkøling vil ABB-komplekset derfor være forbundet med et geotermisk varme- og køleanlæg fra Det Tekniske Universitet i Delft og taget vil blive dækket af solpaneler med ABB sol-invertere.

center

ABB vil generelt inddrage en lang række af virksomhedens egne el-komponenter og udstyr, herunder transformere, koblingsudstyr, intelligent bygningsautomation, beskyttelseskomponenter inkl. miniature-afbrydere, fejlstrømsrelæer, overspændings-beskyttelsesanordninger, kontrol-, signal- og måleudstyr.

Frank Muehlon afslutter: "Bygningen markerer et vigtigt skridt i den fortsatte vækst i vores EV-infrastrukturforretning. Den vigtigste faktor i at drive teknologiske fremskridt er talent, og vi kunne ikke bede om en mere inspirerende placering end på TU Delft campus, hvor vi vil være omgivet af den næste generation af ingeniører. "

Som en del af samarbejdet med TU Delft vil den nye ABB facilitet være i stand til at rumme Masters og ph. d.-studerende fra universitetet.

ABB er teknologisk førende inden for el-net, elektrificeringsprodukter, industriel automation, robotter og motorer. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilket som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer. Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 147.000 medarbejdere.  www.abb.com

— For mere information, venligst kontakt:

Media Relations Manager, Electrification Products Division  Natalie Hodgesnatalie.hodges@ch.abb.com +41 (0)43 317 54 04

 

ABB Ltd Affolternstrasse 44 8050 Zurich Switzerland

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp