Moderne nostalgi

Moderne nostalgi

Moderne belysning tænder ikke én lampe ad gangen, men i scenarier ved hjælp af KNX fra ABB. Den løsning har Inlite stået for ved restaureringen af en 450 m2 villa på Frederiksberg.

Elektrikerfirmaet Inlite i Dragør er foregangsmænd for fremtidens elinstallationer, og de benytter sig i høj grad af de nyeste teknologier til at udtænke helhedsløsninger, der skaber værdi for deres kunder. Som på Frederiksberg hvor de egentlig bare skulle have en snak med en villaejer om køb af lamper til boligen, der var under renovering, men endte med at udføre den komplette elinstallation med gruppetavler, stikkontakter og intelligent lyd- og lysinstallation med KNX.

Indgangen var rådgivning til, hvordan installationerne både kunne få de bedste, moderne funktionaliteter og samtidig blive integreret i den nænsomme restaurering af den 450 m2 villa fra 30’erne. Det var nemlig meget vigtigt for ejeren at værne om det oprindelige i den tidligere grossererbolig, der stod i næsten autentisk stand og med mange specielle detaljer. En opgave som Jørgen Skaarup, der er indehaver af Inlite, kom med en intelligent løsning på.
- Når du kommer ind i boligen, ser du ikke installationerne. Du ser smarte kontakter og diskrete højttalere, der er monteret i de oprindelige pudslofter. Resten er gemt væk. Belysningen er programmeret i scenarier, der aktiveres efter, hvad familien skal lave. Her er der ikke noget med at gå rundt og tænde og slukke for alle lamperne, fortæller Jørgen Skaarup fra Inlite.
Således er både lyd, lys, varme og gulvvarme styret med KNX og kan nu betjenes med nogle få tryk på dørpanelerne, der er programmeret til en række scenarier. For eksempel tændes lyset i villaen på én knap, når familien kommer hjem, og deres lille dreng kan på samme måde aktivere 20 procents natbelysning hele vejen fra værelset til toilettet, hvis han skal op om natten.

Rådgivning i processen
Under processen med restaureringen af villaen har Inlite sammen med ejeren testet, hvordan belysningen fra de mange lamper blev i de forskellige rum.
- Vi stod midt i nedrivning og byggestøv med forlængerledninger og lamper, hvor jeg viste, hvordan det kunne blive. Det er sjovt at stå meget tidligt i processen og prøve at skabe et billede på det endelige resultat, fortæller Jørgen Skaarup, der understreger, hvor vigtigt det er, at kunden bliver taget med på råd.

Overalt i huset sidder Impressivo-kontakter fra ABB. Schuko-stikkontakterne passer perfekt til det eksklusive køkken, og sikrer overførsel af jordforbindelsen til familiens hvidevarer
Overalt i huset sidder Impressivo-kontakter fra ABB. Schuko-stikkontakterne passer perfekt til det eksklusive køkken, og sikrer overførsel af jordforbindelsen til familiens hvidevarer
center

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp