АББ инвестира в бъдещето на електрическата мобилност с нов изследователски център

АББ изгражда нов, цялостно устойчив глобален централен офис и научно-изследователски център, за да придвижи още по-напред водещата си позиция на пазара на зарядната инфраструктура за електрически превозни средства.

  • Съоръжението на стойност 10 млн. щатски долара ще засили продължителното лидерство на АББ в световен мащаб в областта на зарядната инфраструктура за електрически превозни средства
  • Глобалната централа и научно-изследователски център ще бъдат изградени в кампуса на Техническия университет в Делфт, Холандия, до 2019 г.
  • Оборудвани с най-новите технологии за разработване на софтуер и хардуер, продуктова архитектура, оперативна съвместимост и надеждност в крайно тежки условия на околната среда
  • Цялостно устойчива сграда, включваща широк обхват технологии на АББ – от соларни инвертори до КРУ и зарядни устройства за електромобили

Съоръжението на стойност 10 млн. щатски долара и с площ от 3 600 кв.м., което трябва да бъде завършено през месец юни 2019 г., подчертава ангажимента на АББ към стимулиране на развитието в областта на устойчивата мобилност. Наскоро АББ получи световно признание от списание Fortune, което я класира на 8 място в своя списък от компании, които „променят света”, заради реализираните постижения и напредък на компанията в областта на електрическата мобилност и зареждането на електрически превозни средства.

Франк Мулон, Управител на бизнес направлението за зарядна инфраструктура за електромобили в АББ, коментира: “Инвестицията в този нов централен офис и научно-изследователски център демонстрира ангажимента на АББ към технологичното лидерство и налагането на стандарти по отношение на устойчивата мобилност. Съоръжението ще ни позволи да ускорим скоростта на разработване и тестване на продукти, гарантирайки, че можем да доставяме иновативни продукти на пазара по-бързо от всякога.”

Намиращ се в южната част на кампуса на Техническия университет в Делфт, комплексът, който ще разполага с капацитет да помещава до 120 души, ще отбележи завръщането на бизнес направлението на АББ за зареждане на електрически превозни средства към родното му място. Действително студентите, които са основали Epyon (начинаещото предприятие за зареждане на електрически превозни средства, придобито от АББ през 2011 г.), са били бивши студенти на Техническия университет в Делфт.

Тъй като оперативната съвместимост е ключовият фокус за зарядните устройства на АББ, сградата ще бъде оборудвана с най-модерните технологии с цел да се гарантира, че зарядните устройства са съвместими с всички видове превозни средства. За тази цел са изградени симулатори, като 95% от всички тестове ще се провеждат с дигитално копие на превозните средства, заредено в симулатора.

Тъй като поведението на автомобилите и зарядните устройства в топло и студено време няма как да бъде тествано в симулатора, АББ разработва помещения тип „околна среда”, където системите ще бъдат подлагани на крайно тежки условия, включително температурен обхват от -40 до +40 градуса по Целзий и висока влажност.

Съоръжението се проектира и с необходимите условия да ускори развитието на бързо разрастващия се сектор на електрическите автобуси, като ще разполага с тестови зони, които ще бъдат достатъчно големи да може автобус от обществения транспорт да влезе в тях.

Като част от ангажимента на АББ да задвижва света без да консумира ресурсите на земята, от жизненоважно значение бе не само да се създаде сграда, която да осигурява напредък в устойчивата мобилност, но и самото съоръжение да бъде 100% устойчиво.

За отопление и охлаждане комплексът на АББ ще бъде свързан с геотермалната електроцентрала за отопление и охлаждане на Техническия университет в Делфт. В същото време на покрива ще бъдат инсталирани соларни панели, които чрез инвертори на АББ ще преобразуват добития от слънцето постоянен ток в променлив, който може да се използва за електрозахранване на обекта.

АББ също така ще интегрира своите електрически решения в цялата сграда, включително трансформатори, КРУ, продукти и защитни компоненти за интелигентни сгради, в това число миниатюрни прекъсвачи, устройства за остатъчен ток и защита от пренапрежение, аксесоари за управление, сигнализация и измерване.

Франк заключава: “Тази сграда отбелязва значителна стъпка в продължителния растеж на нашето бизнес направление за зареждане на електромобили. Най-важният фактор за стимулирането на технологичния напредък е талантът и ние не бихме могли да искаме по-вдъхновяващо място от кампуса на TU Delft, където ще бъдем заобиколени от следващото поколение електро- и индустриални инженери.”

Като част от партньорството с Техническия университет в Делфт, новото съоръжение на АББ ще има възможност да приема студенти в магистърски и докторски програми от университета.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.  www.abb.com

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp