Verdens største batteridrevne færge sejler med teknologi fra ABB

center

Med indvielsen af færgene Tycho Brahe og Aurora markerer ForSea, tidligere HH Ferries, en vellykket gennomførelse af et højprofileret projekt, hvor teknologi fra ABB spiller en central rolle. De to Øresund-færger, Tycho Brahe og Aurora, er nu færdigombyggede til helelektrisk og udledningsfri drift.  For nylig kunne passagerer i Helsingborg og Helsingør gå om bord til en speciel indvielsesceremoni, som markerer færdiggørelsen af arbejdet. Et generationsskifte inden for skibsfart.

– Vi er glade for at hele systemet er på plads, så vi kan nå vores mål om at drive grøn skibsfart, siger Johan Röstin, administrerende direktør, ForSea. – Dette er et virkelig banebrydende projekt, og samarbejdet med ABB har givet vigtig viden for de, som følger efter os. Innovation inden for shipping kræver både tid og tålmodighed, og vi har hele tiden haft fokus på muligheden for at opnå miljøgevinster.

  – Projektet signalerer et generationskifte i den maritime branche og viser vej mod udledningsfri skibe i tråd med internationale maritime organisationers mål om at skære ned på olie som drivstof, sagde Marcus Högblom, leder for passager-, tørlast- og isgående fartøjer i ABB. – Vi ønsker ForSea tillykke med indvielsen af færgerne, og vi er stolte af at have arbejdet tæt med dem for at levere denne banebrydende løsning.

 Fra dieselolie til batteridrift  

center

Tycho Brahe og Aurora er konverteret fra konventionel drift med dieselmotor til batteridrift. Arbejdet er udført ved Öresund tørdok, og er en del af ForSeas strategi, der skal reducere miljøbelastningen på den 4 kilometer lange rute mellem Sverige og Danmark. Årligt transporteres 7,4 millioner passagerer og 1,9 millioner biler på den travle færgestrækning.

Konverteringen af de over 100 meter lange færger fra 1991 kræver installation af et 4160 kWh batteri på hvert skib, samt batteriholdere, kontrolsystemer til energilagring og ABBs prisbelønnede Onboard DC Grid ™ kraftdistribution.  

Intelligente ladestastationer

center

I tillæg har ABB leveret automatiserede landbaserede ladestationer, hvor en industrirobot ved hjælp af 3D-skanning og trådløs kommunikation mellem skib og land sørger for hurtig tilkobling og maksimal ladetid.

- Dette projekt vil blive stående som et landemærke. Vi er overbeviste om, at det vil blive set på som et utroligt vigtigt bidrag til en miljørevolution inden for skibsfart, siger Högblom.  

Projektet er gennomført med støtte fra INEA, EU's organ for innovation og netværk.

ABB er teknologisk førende inden for el-net, elektrificeringsprodukter, industriel automation, robotter og motorer. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilket som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer. Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 147.000 medarbejdere. 

Ansvaret for denne publikation ligger hos udgiveren. Den europæiske union er ikke ansvarlig for brug af inkluderede information.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp