Asiantuntemusta kasvattamassa ABB:llä

Aalto-yliopiston valitseminen maisterivaiheen opinnoille toi Kumar Subramanianin Suomeen ja sittemmin ABB:lle. Hän on nauttinut jatkuvasta oppimisesta urapolullaan ja viihtyy Suomessa hyvin.

"Elämässä on kyse valinnoista, ja tein ehdottomasti hyvän valinnan", Program Manager Kumar Subramanian muistelee päätöstään muuttaa Intiasta Suomeen nuorena tekniikan kandidaattina. Hän oli aikonut jatkaa opintojaan Kaliforniassa, mutta professorinsa suosituksesta päätyi suorittamaan diplomi-insinööri-vaiheen opinnot Aalto-yliopistossa Espoossa. "Miksipä ei? Kokeillaan!", Kumar ajatteli ja lensi Suomeen, jossa hän asuu edelleen 20 vuoden jälkeen.  

  • Kumar Subramanian nauttii työstään Motion-liiketoiminta-alueen kansainvälisisten IoT-backend-palveluiden johdossa.
  • Kumar arvostaa jatkuvaa oppimista. "Uteliaisuus – yksi ABB:n arvoista – auttaa kehittymään ja näyttämään tietä."
  • Kumar tuntee olonsa kotoisaksi Suomessa, mutta hänellä on mahdollisuus vierailla Intiassa myös työmatkoillaan.

Tekniikan alan ura hyvään vauhtiin Suomessa

Valmistuttuaan sähkötekniikan diplomi-insinööriksi tietoliikennetekniikan koulutusohjelmasta pääaineena tietoverkkotekniikka Kumar aloitti ensin Nokia Networksin palveluksessa, minkä jälkeen ura jatkui ohjelmistokehittäjänä ja teknisenä konsulttina eri yrityksissä.  

"ABB oli minulle tuttu moottoreiden ja taajuusmuuttajien kautta jo opinnoistani Intiassa, joten ABB:lle siirtyminen sopi hyvin seuraavaksi askeleekseni. Aloitin digitaalisena asiantuntijana ABB Marine and Portsissa Vuosaaressa risteilyalusten energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämisen parissa. Hieman myöhemmin sain mahdollisuuden johtaa digitaalisen arkkitehtuurin tiimiä Drives-divisioonassa, joka kehittää ja valmistaa taajuusmuuttajia. Ne optimoivat moottoreiden käyttöä ja auttavat teollisuutta merkittävästi vähentämään hiilidioksidipäästöjä parantamalla energiatehokkuutta", Kumar kertoo. 

Globaaleja ohjelmia pyörittämässä  

Kumar eteni asteittain teknisistä tehtävistä johtotehtäviin. Nykyään hän johtaa Motion-liiketoiminta-alueen kansainvälisiä IoT-backend-palveluja. "Uskon, että kaikki, mitä olen urallani kokenut, on ollut hyödyllistä ja auttanut minua rakentamaan osaamistani tähän suuntaan. Program Managerina voin hyödyntää teknistä ja operatiivisen toiminnan tietämystäni sekä johtamiskokemustani", Kumar sanoo.

Hän nauttii työskentelystä kansainvälisten tiimien ja asiakkaiden kanssa. "ABB on iso yritys, mutta pienet tiimit tekevät siitä erittäin toimivan", hän sanoo. "Esihenkilöni työskentelee Saksassa, ja minulla on kollegoita ympäri maailmaa monista eri kulttuureista. Minusta tuntuu, että olen oppinut paljon myös muilta. Tehtävä edellyttää kokonaisuuksien ymmärtämistä, mutta ABB on tarjonnut minulle oikein laajan perspektiivin."  

Työlläni on merkitystä  

Kun Kumar miettii työnsä tarkoitusta, hän sanoo: "Kaikki tehtäväni ovat liittyneet energiatehokkuutta edistäviin ratkaisuihin, ja minulla on ollut mahdollisuus rakentaa kestävämpää maailmaa. Se on minulle isänä todella tärkeää. Kulttuurimme on niin vahva, että se auttaa ajattelemaan energiansäästövaihtoehtoja kaikkialla, myös henkilökohtaisessa elämässä."

Kumar arvostaa myös johtamiskoulutuksia, joihin hänellä on ollut mahdollisuus osallistua. Parhaillaan hän opiskelee MBA-tutkintoa. "On hyvä haastaa itseään silloin tällöin", hän vinkkaa. "Toimin myös vierailevana luennoitsijana Aallossa, mikä on inspiroivaa."  

Kumar pitää uutta kotimaataan hienona maana elää. "Koen, että Suomi on auttanut minua saamaan erinomaisen elämän." Kun häneltä kysytään, mikä Suomessa on parasta, vastaus on selvä: "Kaikki vesi – rakastan Päijännettä!"     

Katso video, jossa Kumar kertoo lisää työstään: 

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp