ABB på Light + Building 2024: Upplev banbrytande teknologier bakom smarta byggnader

ABB på Light + Building 2024: Upplev banbrytande teknologier bakom smarta byggnader

  • Under Light + Building 2024 (Hall 12, monter B/E 51) från den 3 till 8 mars kommer ABB att presentera skalbara lösningar för bostäder, kommersiella byggnader och industribyggnader
  • En interaktiv presentation av smarta byggnader kommer att ge besökarna möjlighet att utforska energieffektivitet, flexibilitet, hållbarhet och design. ABB kommer att demonstrera en rad olika lösningar som den innovativa tekniken möjliggör för både nya och befintliga byggnader
  • Med stöd av den snabbt växande standarden Matter för anslutning, leder ABB vägen mot framtidens öppna system

Under Light + Building 2024, den ledande mässan inom belysning och byggteknik, kommer ABB att presentera hur digitalisering inom smarta byggnader, moderna bostadsområden och industrin redan idag ger energieffektiva fördelar och hur innovationer kommer att stödja en mer hållbar framtid.

Att spara energi är det enklaste och snabbaste sättet att skydda miljön, där byggsektorn erbjuder särskilt stor potential. Omfattande elektrifiering och digitalisering är nyckeln till att genomföra energiomställningen och bidrar avsevärt till att öka effektiviteten och bevara naturresurser.

Förra året förvärvade ABB Eve Systems, en tillverkare inom hemautomation. Genom förvärvet har ABB öppnat ett helt nytt kapitel på vägen mot ett mer flexibelt och öppet ekosystem. Eves teknik bygger på anslutningsstandarden Matter och nätverksprotokollet Thread. ABB är därmed i framkant när det gäller att integrera en ny teknologi som kan utvidga världen av hemautomatisering maximalt.

Under evenemanget kommer det att visas exempel på hur integrationen av Eve-enheter med ABB-free@home®-systemet leder till nya funktioner.

I det centrala området, där "boende", "kontor" och "design och arkitektur" utrymmen finns, välkomnas monterbesökarna att uppleva förbättrad livskvalitet och upptäcka konkreta fungerande lösningar för nya byggnadsprojekt och renoveringar.

Många av de teknikerna får sin mässpremiär i Frankfurt. Bland dessa finns pekskärmar som kan styra alla rumsfunktioner från anpassningsbara gränssnitt, prisbelönta strömbrytare tillverkade av återvunnet material och nya expansionsmoduler för energihanteringssystem som ökar öppenheten och flexibiliteten. Dessutom kan besökarna upptäcka hur lösningarna för byggnadsautomation, energidistribution och energihantering sätter nya standarder för att spara tid och utrymme vid installation och arbetsplanering.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 22 februari 2024, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s fler än 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

ABB Electrification elektrifierar världen på ett säkert, smartoch hållbart sätt och är en global teknikledare inom eldistribution och elhantering från källa till uttag. När världens efterfrågan på el växer samarbetar våra 50 000+ medarbetare i 100 länder med kunder och partners för att förändra hur människor kopplar upp sig, bor och arbetar. Vi utvecklar innovativa produkter, lösningar och digital teknik som möjliggör energieffektivitet och ett samhälle med låga koldioxidutsläpp inom alla sektorer. Genom att tillämpa global skala med lokal expertis formar och stöder vi globala trender, levererar spetskompetens för kunder och driver en hållbar framtid för samhället. go.abb/electrification

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp