ABB pune în funcțiune primele stații electrice digitale din Italia

ABB pune în funcțiune primele stații electrice digitale din Italia

Tehnologia bazată pe ABB Ability™ crește eficiența și permite aprovizionarea cu energie eoliană curată

ABB a pus în funcțiune două stații electrice digitale situate în Tolve și Vaglio, parte a regiunii Basilicata din sudul Italiei. Stațiile vor integra și transmite energia electrică generată de parcurile eoliene locale,     locuințelor și întreprinderilor din regiune și vor contribui la atingerea obiectivului Italiei ca până în anul 2030 să atingă 28% din necesarul său de energie prin intermediul surselor regenerabile.

Elementele cheie ale stațiilor electrice digitale includ sistemele de automatizare și control realizate pe baza  ABB AbilityTM, echipamentele de protecție inteligente, transformatoarele cu senzori, celulele digitale și sistemele avansate de comunicații. De asemenea, ABB a semnat un contract de service pe 20 de ani pentru a veni în sprijinul operațiunilor noii stații electrice digitale din Vaglio. Această soluție include monitorizarea online 24/7 prin intermediul centrelor de control de la distanță aflate la Genova, Sesto San Giovanni și Santa Palomba.

Stațiile electrice digitale reprezintă elemente cheie în infrastructura rețelei electrice care facilitează transportul și distribuția eficientă și fiabilă a energiei electrice. Ele controlează și protejează fluxurile de energie, conectează centralele electrice la rețea și asigură legătura dntre rețelele de transport și distribuțe și consumatorii finali.

Componentele digitale cheie îmbunătățesc controlul și fiabilitatea în timp ce optimizează costurile de operare. De asemenea, permit comunicații interoperabile prin cabluri Ethernet în locul cablurilor de cupru și reduc cerințele de spațiu. Digitalizarea oferă, de asemenea, capabilități de monitorizare la distanță și îmbunătățește semnificativ vizibilitatea sistemelor instalate. Aceasta ajută la colectarea de date importante care permit operatorilor din centrele de control să primească informații în timp real, pentru a optimiza operațiile și a preveni eșecurile.

Energia eoliană generată în regiunea Basilicata din sudul Italiei furnizează mai mult de jumătate din cererea totală de energie regională. Regiunea este bine cunoscută pentru orașul său preistoric Matera, care este una dintre cele mai vechi zone locuite ale lumii și a fost desemnat drept capitala europeană a culturii 2019.

"Aceste stații electrice digitale de pionierat vor contribui la furnizarea de energie eoliană curată pentru milioane de oameni într-o regiune istorică deschisă către viitor", a declarat Claudio Facchin, președintele diviziei de Rețele Electrice a ABB. "Aceste proiecte reprezintă un alt exemplu al modului în care digitalizarea joacă un rol cheie în modelarea sistemelor energetice și reafirmă poziția ABB ca și partener de alegere pentru a permite o rețea electrică mai puternică, mai inteligentă și mai ecologică".

Stația electrică digitală din Vaglio a fost pusă în funcțiune pentru Lucania Wind Energy Srl iar cea de la Opello Lucano a fost pusă în funcțiune pentru Tolve Wind Holding Srl desfășurată în colaborare cu Compania italiană de Inginerie, Achiziții și Contractare (EPC), PLC Service Srl.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat în domeniile rețelelor energetice, produselor electrice si energetice, automatizării industriale, robotică și mișcare, deservind clienți din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând istoria de peste 130 de ani de inovaţie, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, având două propuneri de valoare clare: aducerea energiei electrice de la orice centrală electrică, spre orice priza și automatizarea industrială, pornind de la resurse naturale, până la produse finite. Ca și partener de titlu al Formulei E, clasa internațională de motosport FIA complet electric, ABB împinge limitele mobilității electrice pentru a contribui la un viitor durabil. ABB operează în peste 100 de țări, având aproximativ 147.000 de angajați. www.abb.com 

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp