ABB Robotics dezvoltă soluții pentru Spitalul Viitorului

ABB Robotics dezvoltă soluții pentru Spitalul Viitorului

  • ABB va instala robotică colaborativă avansată pentru utilizarea în laboratoarele medicale si spitale, având ca punct de pornire centrul pentru asistență medicală deschis în cadrul Texas Medical Center din Houston, SUA, in luna octombrie.
  • Noul centru din cadrul campusului de inovare al Texas Medical Center se va concentra asupra sistemelor medicale robotice non-chirurgicale.
  • Piața globală este estimată să atingă aproape 60.000 de roboți medicali non-chirurgicali până în anul 2025, aproape de patru ori față de 2018

ABB a anunțat că va introduce roboți colaborativi pentru laboratoarele medicale, deoarece va deschide un nou centru de asistență medicală în cadrul campusului de inovare al Texas Medical Center (TMC) din Houston, Texas.

Când se va deschide, în luna octombrie 2019, acesta va fi primul centru ABB de cercetare dedicat asi-stenței medicale. Echipa de cercetare a ABB va lucra în campusul TMC împreună cu personal medical, oameni de știință și ingineri pentru a dezvolta sisteme robotice medicale non-chirurgicale, inclusiv logi-stică și tehnologii de automatizare de generație viitoare, pentru laboratoare.

Sami Atiya, Președintele business-ului ABB de Robotică și Acționări, a declarat: "Următoarea generație de procese de laborator dezvoltate la Houston vor accelera procesele manuale medicale de laborator, reducând și eliminând blocajele din activitatea de laborator, sporind astfel siguranța și consecvența. Acest lucru se aplică în special în cazul noilor tratamente care utilizează tehnologie high-tech, cum ar fi terapiile de pionierat pentru cancer dezvoltate la Texas Medical Center și care astăzi necesită procese de testare manuale și consumatoare de timp. "

Astăzi, un factor limitativ în ceea ce privește numărului de pacienți care pot fi tratați este reprezentat de nevoia de experții medicali de înaltă calificare care își petrec o mare parte din timp efectuând sarci-ni repetitive și de valoare scăzută, cum ar fi pregătirea aparaturii și încărcarea centrifugelor. Utilizarea roboților pentru automatizarea acestor sarcini va permite profesioniștilor din domeniul medical să se concentreze pe munca mai înalt calificată și mai productivă, ajutând astfel mai mulți oameni să pri-mească tratament prin accelerarea într-o foarte mare măsură a procesului de testare.

ABB a analizat o gamă largă de procese medicale de laborator care se desfășoară în prezent și es-timează că ar putea fi efectuate în fiecare an cu 50% mai multe teste, utilizând automatizarea, în timp ce programarea roboților pentru efectuarea proceselor repetitive va reduce necesitatea ca oamenii să efectueze sarcini care provoacă leziuni repetitive datorate oboselii (RSI).

Pe măsură ce populația lumii îmbătrânește, țările cheltuiesc din ce în ce mai mult din PIB-ul lor pentru asistența medicală. În plus pentru îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților, creșterea eficienței asistenței medicale prin automatizare poate ușura unele dintre provocările sociale, politice și financiare pe care acest lucru le cauzează. Piata pentru roboții medicali non-chirurgicali este estimată să ajungă la aproape 60.000 pana in anul 2025, crescând de patru ori fata de anul 2018, potrivit unei cercetari interne a ABB.

Roboții colaborativi ABB, care funcționează deja în laboratoarele pentru alimentație și băuturi din în-treaga lume, sunt foarte potriviți pentru unitățile medicale, deoarece nu au nevoie de garduri de protecție pentru a funcționa în siguranță și eficient alături de oameni. Roboții vor întreprinde o serie de activități repetitive, delicate și consumatoare de timp, inclusiv operațiile de dozare, amestecare și pi-petare, precum și gruparea instrumentelor sterile în kit-uri și încărcarea și descărcarea centrifugelor.

Houston este un punct de focalizare pentru cercetarea în domeniul tehnologiilor medicale la nivel glob-al, iar ecosistemul de inovare TMC reprezintă locul ideal pentru noul punct central ABB pentru îngrijirea sănătății. O echipă puternică formată din 20 de angajați de la ABB Robotics va lucra în noua unitate de cercetare de 500 m2, care include un laborator de automatizare și facilități de instruire în domeniul ro-boticii, precum și locuri de întâlnire pentru co-dezvoltarea de soluții cu parteneri de inovare.

Odată cu acest parteneriat entuziasmant, Texas Medical Center continuă să împingă limitele colaborării inovatoare cu parteneri industriali de ultimă generație, prin înființarea TMC ca epicentru pentru intrarea ABB Robotics în spațiul medical ", a declarat Bill McKeon, Președinte și CEO al Texas Medical Center. "Operând un oraș într-un oraș care consultă anual 10 milioane de pacienți, este esențial să acordăm prioritate eficienței și preciziei și să dezvoltăm procese ușor repetabile. Prin aducerea ABB în cadrul companiei TMC Innovation cu centrul său de cercetare și dezvoltare de primă generație pentru crearea de soluții de robotică în domeniul asistenței medicale, TMC subliniază angajamentul său de a face acest lucru ".

Suntem mândri sa co-dezvoltăm sisteme collaborative de robotică pentru Spitalul Viitorului împreună cu unul dintre cei mai avansati parteneri din lume si sa le testăm în laboratoare reale de talie mondială pentru a ne asigura că acestea adaugă valoare profesioniștilor din domeniul sănătății, încurajând ino-vatia si transformând modul în care laboratoarele medicale operează la nivel mondial ", a adăugat Ati-ya. "Un element-cheie al strategiei ABB de creștere pe termen lung este acela de a continua să in-vestească și să inoveze în robotica pentru servicii, aducând expertiza noastră în domeniul automatizării în domenii noi, cum ar fi asistența medicală, bazându-ne pe sectoarele noastre de afaceri din domeniile auto și electronică".

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat, având o ofertă completă pentru industriile digitale. Cu o istorie de inovare de peste 130 de ani, ABB este astăzi un lider în industria digitală, operând prin patru business-uri lider la nivel mondial: Electrificare, Automatizare Industrială, Mișcare, Robotică & Acționări, susținute de platforma digitală comună ABB Ability ™. Business-ul lider de piață al ABB din domeniul Rețelelor Energetice va fi cedat companiei Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări, cu aproximativ 147.000 de angajați. www.abb.com

ABB Robotics este un pionier în domeniul roboților industriali și colaborativi și al serviciilor digitale avansate. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de robotică din lume, suntem activi în 53 de țări și în peste 100 de locații și am livrat peste 400.000 de soluții de robotizare pentru o gamă variată de industrii și aplicații. Noi îi ajutăm pe clienții noștri să își imbunătățească flexibilitatea, eficiența, siguranța și fiabilitatea, în timp ce se indreaptă către modelul colaborativ al fabricii viitorului. www.abb.com/robotics

Despre TMC INNOVATION: Texas Medical Center (TMC) - cel mai mare oraș medical din lume - este in prim-planul avansarii stiintelor vietii. Adunând la un loc cele mai strălucite minți din medicină, TMC promovează colaborarea inter-instituțională, creativitatea și inovația printre cei peste 106.000 de angajați ai săi. Având un campus de peste 4.6 milioane m2, TMC gazduieste anual 10 milioane de pacienți, efectuează peste 180.000 de operații chirurgicale, coordonează peste 750.000 vizite de urgență, efectueaza aproape 14.000 de operatii pe cord si asistă nașterea a peste 25.000 de copii. Dincolo de îngrijirea pacienților, TMC impinge zilnic granițele cercetării clinice prin rețeaua sa extinsă de instituții partenere, pionierând soluții eficiente de politică în domeniul sănătății pentru a face față problemelor complexe de îngrijire a sănătății de astăzi și pentru a cultiva aplicațiile digitale și aparatura medicală de ultimă generație din domeniul sănătății Pentru mai multe informații, vizitați www.tmc.edu.

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:

Media Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: media.relations@ch.abb.com

Investor Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: investor.relations@ch.abb.com

ABB Ltd Affolternstrasse 44 8050 Zurich Switzerland

TMC MEDIA CONTACTS:

Public Content  +1 713 524 2800  Mark Sullivan / Jonathan Babin 

mark@public-content.com    jonathan@public-content.com

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp