Johan Söderström, vd för ABB Sverige, utsedd till Årets Västmanlänning 2017

2017-12-13 – Johan Söderström, vd för ABB Sverige, fick ta emot priset som Årets Västmanlänning under en högtidlig ceremoni och Live-TV-sändning på Västerås slott under Luciadagen.

Juryns ordförande Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Bärgslagbladet/Arboga Tidning, delade ut blommor och diplom till Johan Söderström och läste upp motiveringen:  

”Som vd för ABB Sverige har han en viktig befattning och roll i det svenska näringslivet. Han har också ett hjärta som brinner starkt för Västerås och dess utveckling. Johan Söderström är ständigt engagerad, ständigt aktiv, ständigt intresserad. Han är en kraft som Västerås och Västmanland verkligen behöver.”

Johan Söderström, vd för ABB Sverige, tillsammans med Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Bärgslagbladet/Arboga Tidning. Foto: Cassandra Grönlund/VLT.
Johan Söderström, vd för ABB Sverige, tillsammans med Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Bärgslagbladet/Arboga Tidning. Foto: Cassandra Grönlund/VLT.

Övriga nominerade var kirurgen Kenneth Smedh, slalomstjärnan Frida Hansdotter och konstnären Marion Belin.

”Jag vill lyfta fram att arbetet bakom utnämningen är en sann teaminsats. Jag är stolt, ödmjuk och glad och jag vill tacka alla duktiga medarbetare i ABB:s lag, både globalt och lokalt. Tillsammans är vi starka”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige. ”Västerås och regionen har en otrolig potential att utvecklas på ett positivt sätt och jag är en stolt västeråsare och västmanlänning. Det finns mycket som är bra här och det pågår många satsningar som gör länet attraktivt och bra att bo i för många människor”.

Johan Söderström har arbetat på ABB i mer än 30 år. Han är dessutom ordförande i arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och brinner för affärer och kunder. Mångfald, hållbarhet och teknikintresse bland unga är också några av de frågor som han vill sätta fokus på.

”Johan Söderström är en mycket värdig vinnare av priset. Inte nog med att han är en erkänt skicklig företagsledare, han har också ett ständigt brinnande engagemang för Västmanland och regionens utveckling”, säger juryns ordförande Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.

Till utmärkelsen Årets Västmanlänning utses en person eller grupp som genom sina insatser verkar för en positiv utveckling i samhället. Eller som på annat sätt bidragit till en positiv utveckling för enskilda personer eller grupper i Västmanland.

Årets Västmanlänning 2017 utses av en jury bestående av Daniel Nordström, chefredaktör VLT, Rickard Mäkitalo, försäljningschef VLT, Billy Bergåker, vd ALMI Mälardalen, Minoo Akhtarzand, landshövding Västmanland samt Henrik Wester, turismchef VKL.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 136 000 anställda. www.abb.com

I Sverige har ABB ungefär 8 600 medarbetare och finns på cirka 30 orter. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 000 medarbetare och Ludvika med cirka 2 700 medarbetare.

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp