Ny Local Sales and Marketing Manager för ABB:s division Power Grids i Sverige

Jenny Larsson, kommer till ABB närmast från Vattenfall för att ytterligare lyfta och stärka tillväxten inom kraftverksamheten.

Jenny Larsson, nuvarande Vice President för affärsenheten Värme Sverige hos Vattenfall och tidigare vd för Gotlands Energi, blir ny Local Sales and Marketing Manager för ABB:s division Power Grids i Sverige från den 1 juni 2018.  Jenny kommer att vara placerad i Västerås och ingå i ABB:s svenska ledningsgrupp.  

Jenny Larsson, ny Local Sales and Marketing Manager för ABB:s division Power Grids i Sverige. Foto: Fredric Wigh.
Jenny Larsson, ny Local Sales and Marketing Manager för ABB:s division Power Grids i Sverige. Foto: Fredric Wigh.

“ABB:s division Power Grids är en pionjär inom banbrytande teknik med starka rötter i Sverige. Jag är oerhört glad att Jenny Larsson, med sin stora erfarenhet och dynamik, kommer att leda våra tillväxtinsatser och spela en nyckelroll framåt som en del av ABB:s svenska ledningsgrupp”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige. “Med sina erfarenheter och insikter kommer Jenny att bidra till att fortsätta stärka verksamheten, stötta våra kunder och hjälpa oss att öka tillväxten inom kraftsidan”.  

”Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag och det ska bli väldigt roligt att arbeta i en global koncern och med de människor och den höga kompetens som jag vet finns här. ABB:s ledande kraftverksamhet har mycket spännande teknik och med den nya digitala plattformen finns det stora möjligheter framåt”, säger Jenny Larsson om sin nya roll.  

Jenny har en civilingenjörsexamen i miljö och vatten från Uppsala universitet och blev utnämnd till Årets Kraftkvinna 2016 av det kvinnliga nätverket Kraftkvinnorna.

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp