ABB toimitti Suomen suurimman tehdasvalmisteisen sähkötilan

Aurora Kilpilahti Oy:lle toteutettu sähkötilaprojekti osoittaa, kuinka tehdasvalmisteinen sähkötila lyhentää työmaalla tapahtuvaa työskentelyä jopa puolella.

ABB toimitti Suomen suurimman tehdasvalmisteisen sähkötilan teollisuussähköverkkoja hallinnoivalle Aurora Kilpilahti Oy:lle alkuvuodesta 2019. Toimitus sisälsi kymmenen sähkötilamoduulia ja sähköaseman maanrakennustöineen. ABB vastasi kokonaistoimituksesta aina suunnittelusta toteutukseen ja käyttöönottoon asti. 

Hankkeesta tehdyllä videolla on nähtävissä, kuinka sähkötila rakentui ja mitä etuja tehdasvalmisteisella ratkaisulla saavutetaan. 

Tehdasvalmisteinen sähkötila takaa nopeamman ja turvallisemman toteutuksen

Aiemmin sähkötilat on rakennettu paikan päällä työmaaolosuhteissa. Tehdasvalmisteinen sähkötila rakennetaan sisätiloissa säältä suojassa ja toimitetaan paikalleen valmiina sähkötilaelementteinä. Tämä helpottaa projektinhallintaa ja aikataulutusta. Kun sähkötila rakennetaan tehdasvalmisteisesti, samaan aikaan itse rakennustyömaalla voidaan tehdä perustustöitä ja muita asennuksia. Hankkeen työmaaosuus vähenee puoleen, kun projektin vaiheita voidaan toteuttaa rinnakkain. Samalla projektin toteutusaika lyhenee merkittävästi, jopa neljänneksellä. Lisäksi sähkötilan rakentaminen tehdasolosuhteissa on sekä turvallisempaa että laadukkaampaa kuin työmaalla.

Sähkötilaelementteihin asennetaan tehtaalla valmiiksi sähkölaitteiden lisäksi esimerkiksi ylipaineistettu, kemiallisesti suodatettu ilmanvaihto sekä jäähdytys- tai lämmityslaitteistot. Työmaalle saapuu valmis sähkötila, missä sähkölaitteet ovat ympäristöltä suojassa kuivissa, puhtaissa ja lukituissa tiloissa. Tämä lisää turvallisuutta työmaalla ja vähentää eri laitteistojen elinkaaren aikaisia häiriöitä. 

ABB:n toimitusmalli on joustava konsepti, joka avaa asiakkaille mahdollisuuksia ottaa käyttöön uusia toimintatapoja. Esimerkiksi koestuksia ja testauksia saadaan siirrettyä pois työmaalta. ABB testaa kokonaisuuden jo ennen kuin se lähtee tehtaalta työmaalle, mikä nopeuttaa prosessia omalta osaltaan ja pienentää turvallisuusriskejä työmaalla. 

Muuntamon laajentaminen on mahdollista jälkikäteen moduuleja lisäämällä todellisen tarpeen pohjalta.

"Tarjoamme sähkötilaratkaisuja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sähkötilat ja käytettävät tekniset ratkaisut räätälöidään aina asiakkaidemme tarpeet huomioon ottaen. Pitkä kokemuksemme ja laaja hankintaverkosto sähkötilaratkaisuista auttavat meitä toteuttamaan monipuolisesti ja joustavasti hyvin haastaviakin projekteja. Moduulirakentaminen ei tunne rajoja ja tarjoaa oivan mahdollisuuden toteuttaa projektit tehokkaasti ja luotettavasti", Olli Syrjälä ABB:ltä kertoo.  

Tutustu Aurora Kilpilahti Oy:lle toimitettuun sähkötilaan ja asiakkaan projektikokemukseen yllä näkyvältä videolta.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp