ABB Formula E revine cu șase curse decisive la Berlin

  • Șase curse se vor desfășura pe aeroportul Tempelhof, Berlin, ca înche- iere a celui de- al 6 lea sezon al Campionatului ABB FIA Formula E
  • Tehnologia ABB sprijină progresul în acțiunea de sustinere a Germaniei de a-și îndeplini obiectivele de mobilitate electrică și de sustenabilitate

Campionatul ABB FIA Formula E revine săptămâna viitoare în capitala Germaniei pentru cel de al șaselea an consecutiv, în vederea încheierii rundelor finale ale sezonului.

Cele șase curse se vor desfășura pe parcursul a nouă zile - 5/6, 8/9, 12/13 august - fiecare pereche de curse folosind o configurație diferită a pistei, prezentând astfel șoferilor provocarea de a dezvolta strategii și de a se familiariza cu noua configurație a pistelor într-un interval de timp scurt.

Circuitul Berlinului este situat pe Aeroportul Tempelhof, pe asfaltul care a servit cândva ca poartă aeriană a orașului. De la încetarea operațiunilor aeriene în 2008, Tempelhof, situat în partea de sud a centrului orașului, a fost reconstituit ca parc și spațiu dedicat târgurilor și evenimentelor.

Pe măsură ce se reia sezonul 6, Antonio Felix da Costa este în topul clasamentului - iar echipa sa, DS Techeetah, conduce, de asemenea, in Campionatul echipelor - cu o marjă foarte mică față de Mitch Evans, de la Panasonic Jaguar Racing.

Tempelhof va găzdui de asemenea, ultimele șapte runde ale eTROFEULUI Jaguar I-PACE, la care ABB este partener oficial pentru încărcarea vehiculelor. Deși seria de asistență urmează să se încheie după acest sezon, lecțiile învățate pe parcursul acestui parteneriat și provocările ridicate de susținerea unei serii de curse globale, îmbinate cu experiența vastă de încărcare a vehiculelor electrice pe care ABB o are la nivel mondial, vor fi încorporate în încărcătoarele pe care ABB le va furniza pentru mașinile Gen3 din sezonul 9 al Campionatului ABB FIA Formula E.

ABB conduce progresul în domeniile mobilitatății electrice și dezvoltării durabile în Germania pentru a veni în sprijinul obiectivelor țării în aceste domenii. Guvernul urmărește reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, termen pâna la care pe șoselele germane ar trebui sa se numere între șapte și zece milioane de vehicule electrice. De asemenea, este vizează si o interdicție totală a vânzării de mașini cu motor cu combustie până în 2050.

Ca lider global în furnizarea infrastructurii de încărcare a mobilității electrice, de la soluții pentru autovehicule și autobuze electrice până la nave și trenuri, ABB își consolidează continuu poziția de lider în acest domeniu, în special în Germania, unde ABB se bucură de parteneriate strânse cu renumita industrie auto din țară. Aceasta include un parteneriat exclusiv cu Porsche, pe care ABB l-a încheiat la începutul acestui an, pentru a promova în comun mobilitatea electrică, devenind partener oficial al echipei TAG Heuer Porsche Formula E. De asemenea, ABB a furnizat și instalat sisteme de încărcare HVC și infrastructură electrică pentru primul depou complet de autobuze electrice din Germania, după ce a încheiat un parteneriat cu operatorul de transport public german Hamburger Hochbahn AG.

Tarak Mehta, Președintele ABB Electrification, a declarat: „E-Prix-ul de la Berlin oferă o platformă de prezentare a tehnologiei de mobilitate electrică, care evidențiază rolul îndelungat al ABB ca partener de frunte pentru obiectivele de sustenabilitate ale Germaniei. Suntem mândri că lucrăm direct cu producătorii de pe traseu și în afara acestuia, continuând în același timp să îmbunătățim disponibilitatea pe scară largă a unei infrastructuri de încărcare fiabile și performante, care sunt esențiale pentru stimularea progresului în Germania. "

De asemenea, în Germania, la Lüdenscheid se află prima a fabrică ABB cu producție neutră de CO2. Aici, datorită proiectului de pionierat „Misiune către Zero Emisii” al ABB Electrification, o combinație de energie solară, gestionare inteligentă a energiei și o instalație de cogenerare extrem de eficientă furnizează suficientă energie pentru a alimenta întreaga fabrică, economisind astfel aproximativ 630 de tone de

De la înființarea sa în 1900, ABB Germania a devenit una dintre cele mai importante companii de tehnologie din țară, cu 8.500 de angajați în peste 30 de locații. Aceasta operează în domeniile produselor de electrificare, automatizare industrială și robotică, motoare și convertizoare. De asemenea ABB contribuie activ la modelarea viitorului digital al Germaniei prin oferta sa digitală ABB Ability ™. Germania este ce de-a treia cea mai mare piață a ABB în ceea ce priveste veniturile.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 110.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com


Pentru mai multe informatii va rugam contactati:

Media Relations
Daniel Smith
Head of Media Relations
Phone: +41 79 124 78 94
Email: abbformulae-media.relations@abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp