ABB og SNC-Lavalin etablerer Linxon for å levere løsninger til kraftbransjen

Det nye selskapet vil levere nøkkelferdige AC transformatorstasjoner, inkludert bygg, over 170 kilovolt (kV), og kombinerer de unike styrkene i SNC-Lavalin og ABB for å skape merverdi for kunden.

Alle andre stasjonsleveranser, det vil si prosjekter uten bygninger i alle spenningsnivåer og prosjekter med bygninger under 170 kV, vil som tidligere kunne leveres av ABB.

ABB og SNC-Lavalin etablerer Linxon for å levere nøkkelferdige AC transformatorstasjoner over 170 kV.
ABB og SNC-Lavalin etablerer Linxon for å levere nøkkelferdige AC transformatorstasjoner over 170 kV.

Solid ordrereserve

SNC-Lavalin er majoritetseier og har en hovedrolle i Linxon. Selskapet vil levere prosjekter til fornybar og konvensjonell kraftproduksjon, kraftoverføring og transportløsninger. Dette omfatter design, ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon, samt ledelse, idriftsettelse og ettersalg. Ved oppstart har selskapet en ordrereserve på 340 millioner US dollar, eller vel 2,8 milliarder kroner.

– Vi er glade for å samarbeide med ABB om å levere bærekraftige energiløsninger for transformatorstasjoner, samtidig som vi gir kundene verdiøkning gjennom kostnadseffektivitet og økt leveringsevne, sier Marie-Claude Dumas, styreleder i Linxon og direktør for Clean Power i SNC-Lavalin.

Teknologi og infrastruktur

Frédéric Tréfois er utnevnt som sjef i Linxon. Tréfois kommer fra stillingen som ansvarlig for EPC (engineering, procurement, construction) i ABB innen forretningsområdet Grid Integration.

– Linxon vil kombinere ABBs teknologiledelse med SNC-Lavalins ekspertise i å håndtere infrastrukturprosjekter, sier Claudio Facchin, global leder for divisjon Power Grids i ABB. – Samarbeidet gir nye forretningsmuligheter for begge selskapene. Samtidig styrker det vår strategi for å forme allianser og forretningsmodeller som en del av ABB Power Grids 'Power Up' omstillingsprogram.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering og roboter og drivsystemer, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for ABB Formel E, den helelektriske internasjonale FIA motorsportklassen, flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte. www.abb.no

SNC-Lavalin ble grunnlagt i 1911 og er et globalt, fullintegrert prosjektledelsesfirma og en stor eier av infrastruktur. Fra kontorer rundt om i verden er SNC-Lavalins ansatte stolte av å bygge det som er viktig. Våre team gir omfattende end-to-end prosjektløsninger - inkludert kapitalinvestering, rådgivning, design, engineering, bygging, kapitalsikring, drift og vedlikehold - til kunder innen olje og gass, gruvedrift og metallurgi, infrastruktur, ren kraft, atomkraft og EDPM (ingeniørdesign og prosjektledelse). Den 3. juli 2017 kjøpte SNC-Lavalin Atkins, et av verdens mest respekterte selskaper innen design-, ingeniør- og prosjektledelse. www.snclavalin.com

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp