„Mi-am dat seama foarte repede că va fi ceva de amploare”- Ambasadorul ABB Buemi despre creșterea Formulei E și promovarea mobilității electrice

În cel de-al treilea episod al podcast-ului ABB DECODED, lansat înaintea începerii sezonului 7 al ABB Formula E, pilotul Nissan e.dams, Sébastien Buemi, ne împartășește despre experiența sa la Formula E și despre modul în care sportul influențează progresul în ceea ce privește durabilitatea și tehnologia de încărcare pentru vehicule electrice.

Aderarea la Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA

Buemi s-a alăturat Formulei E pentru sezonul inaugural în anul 2014, considerând că va fi o oportunitate bună, dar nu avea nicio idee despre cum vor evolua lucrurile.

„Mi-am dat seama foarte repede că va fi ceva de amploare și că va crește. Am văzut atât producători, cât și mari sponsori și parteneri, inclusiv ABB care s-au alăturat campionatului, crescând astfel nivelul competiției . Astăzi, din punct de vedere politic, este foarte important să mergem în direcția electrificării. Sunt de asemenea fericit pentru că am văzut îmbunătățirea mașinilor. Inițial, aveam două mașini iar acum facem întreaga cursă cu mai multă putere, mai rapid și cu o singură mașină.”

center

Importanța eficienței

„Una dintre particularitățile Campionatului Mondial ABB FIA Formula E este aceea că o mare parte a performanței se datorează eficienței și gestionării energiei. Ideea este de a folosi Formula E ca o platformă pentru dezvoltarea de noi tehnologii și software de care să beneficieze autoturismele într-o bună zi. Am muncit mult pentru a deveni eficienți și pentru a găsi compromisul ideal între a economisi energie și a fi rapizi. Motoarele devin din ce în ce mai bune, cu o eficiență de aproape 98%, ceea ce este uimitor, iar modul în care utilizăm energia este din ce în ce mai avansat ”

Promovarea mobilității electrice prin perspectiva Gen3

„Am sentimentul că astăzi oamenii acceptă mai bine sporturile cu motor dacă acestea au un mesaj adecvat, precum are „Formula E. Încercăm să dezvoltăm o platformă care să îi convingă pe oameni că mobilitatea electrică reprezintă viitorul. Demonstrăm cât de mult se dezvoltă bateriile, în ce măsură mașinile devin mai rapide și cred că reușim să schimbăm puțin viziunea publicului larg asupra mobilității electrice. Cred că îmbunătățirea de la Gen1 la Gen2 a fost în principal gama. Dar de la Gen2 la Gen3, mă aștept la un pas mare în ceea ce privește performanța pură.”

Prin introducerea Gen3 în sezonul 9, ABB va deveni și furnizorul oficial pentru încărcare, oferind unități portabile de încărcare care pot încărca simultan două mașini, reducând astfel amprenta încărcătorului.

Trecerea spre motorsportul complet electric

„Cred că electrificarea va fi din ce în ce mai importantă în viitor, cu mai multe mașini hibride și mașini electrice. Dar este dificil să spunem dacă Formula E va înlocui sau va depăși Formula 1. În acest moment, Formula 1 rămâne categoria numărul unu în motorsport, dar Formula E crește masiv și cred că își merită propriul loc pe scara din istoria motorsportului.”

ABB este partenerul principal al Campionatului Mondial ABB FIA Formula E, o serie internațională de curse pentru autovehicule monoplace complet electrice. Tehnologia sa susține evenimentele de pe traseele organizate pe străzile orașelor din întreaga lume. ABB a intrat pe piața mobilității electrice încă din anul 2010 iar astăzi a vândut peste 400.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 20.000 de încărcătoare rapide DC și 380.000 încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com

Campionatul ABB FIA Formula E 2021 – Calendar (cusele confirmate până în prezent)

Runda

Oraș

Țara

Data

1

Diriyah

Arabia Saudită

26 februarie 2021

2

Diriyah

Arabia Saudită

27 februarie 2021

3

Roma

Italia

10 aprilie 2021

4

Valencia

Spania

24 aprilie 2021

5

Monaco

Monaco

8 mai 2021

6

Marrakesh

Maroc

22 mai 2021

7

Santiago

Chile

5 iunie 2021

8

Santiago

Chile

6 iunie 2021

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp