ABB lansirao najbrži punjač za električna vozila na svijetu

• Može osigurati 100 km dometa punjenjem za manje od tri minute
• Jedini punjač na tržištu koji može osigurati istodobno punjenje do četiri vozila odjednom
• Idealno za stanice za nadopunjavanje pogonskog goriva, gradske stanice za punjenje, parkirališta maloprodajnih trgovina i voznog parka

ABB je lansirao inovativni all-in-one punjač za električna vozila (EV), koji pruža najbrže iskustvo punjenja na tržištu.

ABB-ov novi Terra 360 modularni je punjač koji istovremeno može puniti do četiri vozila s dinamičkom raspodjelom snage. To znači da vozači neće morati čekati ako netko drugi već puni vozilo prije njih. Jednostavno se priključe na drugu utičnicu. Novi punjač ima maksimalnu snagu od 360 kW i sposoban je u potpunosti napuniti bilo koji serijski proizvedeni električni automobil za 15 minuta ili manje, zadovoljavajući potrebe raznih korisnika EV-a, bilo da im je potrebno brzo punjenje ili nadopunjavanje baterije tijekom kupovine namirnica.

"Budući da vlade diljem svijeta određuju javnu politiku koja pogoduje električnim vozilima i mrežama za punjenje u borbi protiv klimatskih promjena, potražnja za infrastrukturom za punjenje EV-a, posebice stanicama za punjenje koje su brze, praktične i jednostavne za upravljanje veća je nego ikad", rekao je Frank Muehlon, predsjednik ABB-ovog odjela za e-mobilnost. "Terra 360, s opcijama punjenja koje odgovaraju različitim potrebama, ključ je za ispunjavanje te potražnje i ubrzavanje prihvaćanja e-mobilnosti na globalnoj razini."

"Ovo je uzbudljiv dan za ABB, koji kao globalni lider za brzo punjenje električnih vozila igra ključnu ulogu u omogućavanju niskougljičnog društva", rekao je Theodor Swedjemark, glavni direktor za komunikacije i održivost u ABB-u. "Budući da cestovni promet čini gotovo petinu globalnih emisija CO2, e-mobilnost je ključna za postizanje pariškog klimatskog cilja. Također ćemo dati primjer prebacivanjem cijelog našeg voznog parka s više od 10.000 vozila na vozila bez emisija."

Dostupan u Europi od kraja 2021., a u SAD-u, Latinskoj Americi i Azijsko-pacifičkoj regiji 2022. godine, Terra 360 dizajniran je imajući na umu dnevne potrebe i očekivanja vozača EV-a. Koristeći bogato terensko iskustvo stečeno velikom instaliranom bazom ABB E-mobility, Terra 360 pruža brzinu i praktičnost uz udobnost, jednostavnost korištenja i osjećaj bliskosti.

Njegov inovativni sustav rasvjete vodi korisnika kroz postupak punjenja i prikazuje stanje napunjenosti (SoC) EV baterije i preostalo vrijeme prije završetka optimalne sesije punjenja. Najbrži EV punjač na svijetu također je prilagođen osobama u invalidskim kolicima i ima ergonomski sustav upravljanja kabelima koji pomaže vozačima da se brzo priključe uz minimalan napor.

Osim što služe potrebama privatnih vozača EV-a na benzinskim postajama, trgovinama i maloprodajnim mjestima, Terra 360 punjači također se mogu postaviti u poslovne prostore organizacije za punjenje flota električnih automobila, kombija i kamiona. To vlasnicima daje fleksibilnost da preko noći napune do četiri vozila ili da svoja električna vozila brzo napune tijekom dana. Budući da Terra 360 punjači zauzimaju malu površinu, mogu se postaviti u malim depoima ili parkiralištima gdje je prostor ograničen.

Punjači Terra 360 u potpunosti su prilagodljivi. Kako bi personalizirali izgled, kupci mogu 'brendirati' punjače pomoću različitih folija ili promjenom boje LED svjetlosnih traka. Tu je i mogućnost uključivanja integriranog 27" reklamnog zaslona za reprodukciju videozapisa i slika.

ABB je svjetski lider u infrastrukturi električnih vozila s ponudom cijeliog niza rješenja za punjenje i elektrifikaciju električnih automobila, električnih i hibridnih autobusa, kombija, kamiona, brodova i željeznica. ABB je ušao na tržište e-mobilnosti još 2010. godine, a danas je prodao više od 460.000 punjača za električna vozila na više od 88 tržišta; preko 21.000 istosmjernih brzih punjača i 440.000 izmjeničnih punjača, uključujući one koji se prodaju putem Chargedot.

ABB punjači velike snage već se raspoređuju diljem svijeta kroz partnerstva tvrtke s međunarodnim operaterima punjenja kao što su IONITY i Electrify America.

Kako biste bolje istražili ABB-ovu tehnologiju punjenja električnih vozila, posjetite www.abb.com/ev-charging.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je vodeća globalna tehnološka tvrtka koja potiče transformaciju društvenog i industrijskog razvoja za postizanje produktivnije i održivije budućnosti. Uvodeći softverska rješenja u svoj portfelj elektrifikacije, robotike, automatizacije i elektromotornih pogona, ABB pomiče granice tehnologije i njezin utjecaj diže na višu razinu. Na temeljima 130 godina duge tradicije koja se zasniva na modelu izvrsnosti, iza uspjeha ABB-a stoji 105,000 talentiranih ljudi u preko 100 zemalja svijeta. www.abb.hr

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp