ABB i Samsung Electronics zajednički pokreću holističku tehnologiju za pametne zgrade

ABB i Samsung Electronics zajednički pokreću holističku tehnologiju za pametne zgrade

Suradnja podržava ABB-ovu ambiciju da stanovnicima i vlasnicima nekretnina pruži otvorena i neovisna tehnološka rješenja

-  Partnerstvo promiče inovativno holističko upravljanje energijom za smanjenje emisija CO2 i troškova energije u stambenim i komercijalnim zgradama
- Pojednostavljena usluga na jednom mjestu za proizvode i usluge nakon prodaje za investitore i građevinske tvrtke

ABB i Samsung Electronics će kroz globalno partnerstvo ponuditi zajednički razvijene tehnologije koje omogućavaju uštedu energije, upravljanje energijom i povezivanje s inteligentnim internetom stvari (IoT) u stambenim i komercijalnim zgradama. Zgrade čine gotovo 40% svjetske godišnje emisije CO2 , a partnerstvo između dviju tvrtki stvorit će platformu za izgradnju dugoročnog odnosa za inovacije na pametnoj tehnologiji, pametnom upravljanju i pametnim uređajima.

Korisnicima će biti omogućen širi pristup tehnologijama automatizacije zgrada i boljem upravljanju uređajima. Pametni domovi koriste umrežene uređaje i uređaje integrirane kroz centralizirani sustav kako bi uštedjeli novac, vrijeme i energiju. Na primjer, korisnici će sa svojim osobnim uređajima moći pratiti i kontrolirati brojne kućanske aparate, detektore plina i dima, sustave za energiju, sigurnost i udobnost iz jedne aplikacije povezivanjem Samsungove aplikacije SmartThings s ABB-ovim rješenjima za automatizaciju zgrada. Između ostalog, uređaji kao što su perilice posuđa i perilice rublja mogu se ciljano koristiti tijekom razdoblja smanjene potrošnje energije. Na taj se način postiže optimizacija opterećenja mreže i smanjenje troškova energije.

Uz rješenja za automatizaciju zgrada, dvije tvrtke nastoje proširiti interakciju između HVAC proizvoda (grijanje, ventilacija i klimatizacija) i upravljačkog sustava prostora s promjenjivim protokom rashladnog sredstva (VRF) tvrtke Samsung Electronics i ABB-ovog komercijalnog i upravljačkog sustava HVAC-a.

Mike Mustapha, predsjednik u ABB Smart Buildings, rekao je: “Zamišljamo budućnost u kojoj naši kupci mogu imati koristi od značajnih ušteda ugljika i energije daljnjim poboljšanjem pristupa potpuno integriranoj i holističkoj tehnologiji pametnih zgrada. Partnerstvo s velikim vodećim tehnološkim liderom kao što je Samsung Electronics dodatno podržava ABB-ovu viziju i ponudu povezivanja cijelih zgrada s otvorenim rješenjima, te pružanje uvida u ukupnu potrošnju energije, uključujući elemente kao što je punjenje električnih vozila (EV). To ne samo da minimalizira ugljični otisak iz izgrađenog okruženja, već pruža besprijekorno i privlačno korisničko iskustvo.”

Chanwoo Park, voditelj IoT poslovanja u Samsung Electronicsu, rekao je: „Ovdje su dva dobavljača udružila snage kako bi pomogli građevinskim tvrtkama i investitorima u njihovim projektima pametnih zgrada. Uz sva rješenja koja dolaze iz jednog izvora možete biti sigurni da će proizvodi neometano funkcionirati zajedno kako prilikom naknadnog opremanja postojećih zgrada tako i prilikom izgradnje novih. Budući da postoji samo jedna platforma za cijeli sustav, korisnička usluga je također optimizirana.”

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp