Verdens højeste flydende vindmøller udstyres med transformere fra ABB

Verdens højeste flydende vindmøller udstyres med transformere fra ABB

 2018-10-05 - Gennembrud: ABB-løsning understøtter udvikling af nye offshore vindområder.

ABB er blevet udvalgt til at levere sine WindSTAR transformere, særligt designet til flydende vindmøller, til MHI Vestas Offshore Wind, et joint venture mellem Vestas Wind Systems A/S og Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Transformerne bliver installeret i hver af de tre havvindmøller på WindFloat, en flydende offshore vindpark med verdens største og mest effektfulde vindmøller nogensinde installeret på flydende fundament. De 8,4 megawatt (MW) store vindmøller er 190 meter høje, mere end dobbelt så høje som Frihedsgudinden i New York. Bare tre af disse vindmøller kan producere nok elektricitet til over 18.000 portugisiske husstande. Vindmølleparken WindFloat Atlantic skal idriftsættes i 2019.

Den flydende vindmøllepark placeres 20 km fra kysten Viana de Castelo i Portugal i et område, hvor havet er mere end 100 meter dybt. Traditionelle havvindmøller er fastgjort til havbunden, og kan kun benyttes på omkring 40 - 50 meters dybde. Denne flydende løsning åbner op for nye store havområder, der førhen var ubrugelige til vindenergi.

ABB skal levere såkaldte WindSTAR transformere, der er særligt konstruerede transformere specifikt udviklet til at være ekstra modstandsdygtige mod kraftige vibrationer og ekstreme og pludselige bevægelser, der rammer den flydende vindpark. De kompakte transformere er alle designet til at passe ind i havvindmøllens tårn. Disse 66 kV transformere er med til at muliggøre installering af flydende havvindparker på dybt vand. Spændingen på 66kV er det højeste spændingsniveau i industrien, hvilket giver markant lavere effektstab i net-tilslutningen og øger havvindparkens effektivitet.

“Disse transformere er endnu et stykke innovation fra ABB, som understøtter integrationen af mere vedvarende energi i elnettet,” siger Markus Heimbach, Managing Director i ABB’s Transformerforretning, som er en del af virksomhedens Power Grids division. “ABB fortsætter med at udvikle nye innovative teknologier og løsninger til forsyningsnettet, så at vi kan leve mere bæredygtigt”. 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er teknologisk førende inden for el-net, elektrificeringsprodukter, industriel automation, robotter og motorer. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilken som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer.Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 147.000 medarbejdere.  www.abb.com 

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp