ABB sætter strøm til bæredygtig offentlig transportløsning i Aarhus

ABB sætter strøm til bæredygtig offentlig transportløsning i Aarhus

 ABB har fået ordre på en komplet hurtigladerløsning til Aarhus’ første elbusser.

Aarhus Kommune og Busselskabet Aarhus Sporveje har bestilt en komplet hurtigladerløsning hos ABB, den førende leverandør af opladere til elektriske køretøjer. Ordren omfatter fire elbusser fra Volvo og ABB’s OppCharge busopladningssystem. Busserne erstatter fire dieselbusser og bidrager dermed til at reducere luftforurening fra offentlig transport i Aarhus.

For kunden, Busselskabet Aarhus Sporveje, er investeringen i elbusser baseret på flere faktorer. Finn Mikkelsen, CEO udtaler: “Busselskabet Aarhus Sporveje er ISO-certificeret inden for miljøstyring, så vi er meget opmærksomme på vores indvirkning på miljøet. Denne investering i elbusser reducerer støj og luftforurening, hvilket gavner miljøet og forbedrer kundeoplevelsen.

“Vi er spændt på at afprøve og få erfaring med denne nye teknologi under normale driftsforhold. Investeringen repræsenterer et meget positivt samarbejde mellem kommunen og busselskabet for at fremme brugen af elbusser i Aarhus og nærliggende byer.” Ordren vil blive effektueret i anden halvdel af 2019, og elbusserne forventes at være i drift i Aarhus i august 2019.

ABB skal levere en 300 kW OppCharge hurtiglader, som vil blive placeret på endestationen af linje 13’s 15 km lange rute, hvor bussen vil blive ladet op til næste kørsel. OppCharge er en åben standard til automatisk opladning af både almindelige og dobbeltdækkerbusser fra en vilkårlig producent, der ved hjælp af en pantograf på lademasten tilslutter bussen til opladeren.

Ordren omfatter også fire ABB HVC-opladere til installering på depotet, hvor busserne holder om natten. Frank Muehlon, chef for ABB’s Global Business for Electric Vehicle Charging Infrastructure, forklarer: “Vi er stolte af at være med til dette væsentlige skridt mod bæredygtig transport i Aarhus. Vi arbejder hårdt på at opbygge et smartere og grønnere ladenetværk og mener, at denne teknologi er nøglen til at fremme effektive transportsystemer i og udenfor Europa.”

Opladerne leveres med ABB Ability™ tilslutningsløsninger, som øger overblik og styring af infrastrukturen, samtidig med at det minimerer nedetid og øger effektiviteten. ABB Ability™, som er ABB’s digitaliseringstilbud på tværs af forskellige brancher, leverer konnektivitet, som giver netværks-operatørerne mulighed for at overvåge og konfigurere opladerne fra en vilkårlig lokation. Chaufførrelaterede problemer kan løses via fjernstyring, og udstyr kan serviceres med minimal nedetid. Det giver fleksibiliteten til at kunne tilslutte sig ethvert ladenetværk, back-office eller energistyrings-system.

ABB’s hurtigladere er baseret på IEC 61851-23, den internationale standard for hurtigopladning af elektriske køretøjer. Det sikrer, at relevante sikkerhedssystemer er på plads, den elektriske konstruktion overholder forskrifterne, og at systemarkitekturen samt arbejdsmetoder fremadrettet understøttes af de fleste bilmærker.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp