Η ABB και Samsung C&T συνεργάζονται για τη δημιουργία πιο έξυπνων κτιρίων

Η ABB και Samsung C&T συνεργάζονται για τη δημιουργία πιο έξυπνων κτιρίων

  •  Η νέα συνεργασία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους να επωφεληθούν από την ενοποίηση των λειτουργιών αυτοματισμού smart home ABB και Samsung C&T σε ένα κοινό περιβάλλον χρήστη.
  •  To Property Management System (PMS) της Samsung C&T θα ενσωματωθεί στο σύστημα οικιακού αυτοματισμού της ABB σε κοινά πιλοτικά έργα.
  •  Στο Brobyholm της Σουηδίας θα δημιουργηθεί από κοινού μία ενεργειακά έξυπνη κοινότητα.

Η ABB Smart Buildings και η Samsung C&T συνήψαν πρόσφατα μια νέα διεθνή συμφωνία για την από κοινού παροχή ολοκληρωμένου και ολιστικού αυτοματισμού κτιρίων με αξιόπιστες λύσεις διανομής και διαχείρισης ενέργειας. Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε με τη Samsung Electronics τον Απρίλιο του 2022 για την προώθηση της ολιστικής τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων, μέσω της ενοποίησης των ABB-free@home® και Samsung SmartThings.

Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί την πρόθεση των εταιρειών, να ενοποιήσουν τις λύσεις κτιριακού αυτοματισμού που διαθέτουν, όπως η Homeniq (smart home πλατφόρμα της Samsung C&T), το σύστημα ABB-free@home® και το ABB i-bus® KNX, οι οποίες μπορούν να διευρύνουν σημαντικά τις υπηρεσίες για σπίτια και κτίρια, μέσα από ένα ενιαίο εργαλείο διαχείρισης. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εφαρμογών Homeniq και ABB-free@home®, αλλά και των οθονών αφής της ABB, θα επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές Samsung C&T και ABB από ένα ενιαίο περιβάλλον χρήστη. Με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ολοκληρωμένα, εύχρηστα και ευέλικτα προϊόντα και λύσεις, η συνεργασία αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

«Αυτή η νέα συμφωνία με τη Samsung C&T είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην επέκταση του χαρτοφυλακίου μας για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών για έξυπνα κτίρια. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την ανεύρεση συνεργασιών με στόχο την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενεργειακών προκλήσεων», δήλωσε η Lucy Han, Head of Global Product Group Building and Home Automation Solutions της ABB Electrification Smart Buildings Division.

«Κατασκευαστικές εταιρείες, εργολάβοι και επενδυτές θα επωφεληθούν επίσης από την ευκολία μιας συνδυασμένης, one-stop-shop εφαρμογής διαχείρισης των συσκευών της Samsung C&T και της ABB», πρόσθεσε η Hyejung Helen Cho, Head of Life Solution Department της Samsung C&T.

Τα κτίρια ευθύνονται για το 40%1 της κατανάλωσης ενέργειας και για το 30%2 των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG), αλλά οι ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες υπόσχονται σημαντικές μειώσεις των ποσοστών αυτών. Η νέα συμφωνία με τη Samsung C&T θα οδηγήσει σε περαιτέρω συνδυασμένες πρωτοβουλίες καινοτομίας. Μετά από μια αρχική δοκιμή της ιδέας που αναπτύχθηκε φέτος στην Κορέα, επί του παρόντος υλοποιούνται περαιτέρω κοινά πιλοτικά έργα στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σπίτια στο Brobyholm της Σουηδίας θα είναι τα πρώτα κτίρια που θα έχουν πρόσβαση σε μία ολιστική λύση smart home μέσω του κοινού συστήματος ABB-free@home® και Samsung SmartThings. Όλα τα προϊόντα και οι συσκευές smart home θα συνδέονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια μέσω της εφαρμογής Samsung SmartThings. Η κοινή χρήση ενέργειας θα συγχρονίσει τα κύρια ηλεκτρικά στοιχεία, όπως οι φορτιστές EV και οι ηλιακοί μετατροπείς στην κοινότητα, για τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας μέσω της διαχείρισης φορτίου. Οι έξυπνες συσκευές της Samsung, όπως αντλίες θερμότητας, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, μπορούν να προγραμματιστούν να λειτουργούν όταν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο προσιτά και όταν τα επίπεδα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας είναι επαρκή. Τα ηλιακά πάνελ σε κάθε σπίτι θα φορτίζουν τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, για χρήση από ολόκληρη την κοινότητα.

Καθώς οι τιμές της ενέργειας αποτελούν μια από τις κύριες ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη, η ανάπτυξη του προγράμματος παρέχει επίσης ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας που καταγράφει λεπτομερώς την κατανάλωση ενέργειας, κάνει αυτόματες προσαρμογές στον εσωτερικό φωτισμό με βάση το επίπεδο του εξωτερικού φωτός και βελτιστοποιεί τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, με βάση τις εξωτερικές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία.

1 (UNEP) https://www.euenergycentre.org/images/unep%20info%20sheet%20-%20ee%20buildings.pdf

2 https://www.eesi.org/topics/built-infrastructure/description

ABB (ABBN: SIXSwissEx). Η ΑΒΒ είναι τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του βιομηχανικού αυτοματισμού, καθιστώντας δυνατό ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικότερο από πλευράς πόρων μέλλον. Οι λύσεις της εταιρείας συνδέουν την τεχνογνωσία της επιστήμης της μηχανικής με τα λογισμικά για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε, μετακινούμαστε, τροφοδοτούμε και λειτουργούμε. Βασιζόμενοι σε περισσότερα από 140 χρόνια αριστείας, οι περίπου 105.000 εργαζόμενοι της ΑΒΒ δεσμεύονται να προωθήσουν καινοτομίες που επιταχύνουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό. www.abb.gr

Samsung C&T (Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group). Ο Όμιλος Engineering & Construction της Samsung C&T έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της μηχανικής και των κατασκευών και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλος εστιάζει στους ακόλουθους βασικούς τομείς: εμπορικά και οικιστικά κτίρια, αστικές υποδομές και κατασκευή εργοστασίων. Η Samsung C&T πέρα από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες, προσφέρει τώρα διάφορες λύσεις τεχνολογίας για αειφόρο μέλλον, με ένα νέο όραμα που ονομάζεται Δημιουργία Μελλοντικού Περιβάλλοντος. Το νέο επιχειρηματικό πεδίο της εταιρείας εστιάζει στις ενεργειακές λύσεις, στις υπηρεσίες έξυπνων πόλεων και πλατφόρμας για την επίλυση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων που προκαλούνται από τις αλλαγές στο περιβάλλον. 

Μάθετε περισσότερα για τη Samsung C&T στo https://news.samsungcnt.com

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp