Απομακρυσμένη διαχείριση και υποστήριξη των AC drives με τις πρωτοποριακές εφαρμογές Drivetune και Drivebase για smartphones

Η ΑΒΒ εμπλουτίζει την λειτουργία των AC drives με δυο νέες, φιλικές προς τον χρήστη, εφαρμογές για smartphones, που δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερο έλεγχο στα drives, τις συσκευές από τις οποίες οι βιομηχανίες κατ’ εξοχήν αναμένουν την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι πελάτες της ΑΒΒ αξιοποιώντας τις δυο νέες εφαρμογές για smartphones αποκτούν την δυνατότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα AC drives τους, εξοικονομώντας χρόνο, διευκολύνοντας την επίλυση τεχνικών προβλημάτων και βελτιώνοντας την απόδοσή τους χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία Internet of Things, Services and People (IoTSP).

Η εφαρμογή Drivetune επιτρέπει στους μηχανικούς συντήρησης και στους εγκαταστάτες να συνδέονται με ευκολία με ένα AC drive μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα smartphone μπορούν ταχύτερα να θέσουν σε λειτουργία και να ρυθμίσουν αποδοτικότερα το AC drive, κάνοντας αμεσότερη την επίλυση τυχόν προβλημάτων χωρίς να απαιτείται η απενεργοποίησή του. 

Η εφαρμογή Drivebase, η οποία έχει εξελιχθεί από την πρώτη της εμφάνιση το 2014, επιτρέπει στο προσωπικό μιας εγκατάστασης να σκανάρει έναν δυναμικό QR κωδικό, που δημιουργεί το AC drive και εμφανίζεται στην οθόνη του. Ο κωδικός παρέχει πληροφορίες για την καταχώρηση του drive και δίνει ενδεικτικές λύσεις σε πιθανά προβλήματα χωρίς την ανάγκη αναζήτησης σε εγχειρίδια λειτουργίας. Ταυτόχρονα, ο κωδικός επιτρέπει την πρόσβαση, μέσω cloud, σε μια ευρεία βάση πληροφοριών για το AC drive εφόσον απαιτηθεί περαιτέρω βοήθεια.

Για τους κατασκευαστές που επικεντρώνονται στην παραγωγή τους, το ενδιαφέρον για το κόστος της εγκατάστασης και υποστήριξης των AC drives αυξάνεται συνεχώς. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία IoTSP, αυτές οι εφαρμογές της ΑΒΒ καθιστούν εύκολη για τους πελάτες την πρόσβαση σε μια πληθώρα πληροφοριών από τα drives, που τους επιτρέπουν να βελτιώνουν τις διεργασίες τους και να οδηγούνται σε ορθότερες λήψεις αποφάσεων, χωρίς να χρειάζεται να κατακλύζονται από πολύπλοκα και περιττά δεδομένα. 

«Τώρα πια μπορείτε με το κινητό σας να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο AC drive στην εγκατάστασή σας και να ελέγξετε την λειτουργική του κατάσταση και την απόδοσή του, απλά σκανάροντας με το smartphone σας έναν κωδικό QR ή συνδέοντάς το ασύρματα με το AC drive σας μέσω Bluetooth, όπως γίνεται με τόσες άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά οι καταναλωτές» επισήμανε η Barbara Frei, διευθύντρια του τομέα Drives and Controls της ΑΒΒ και συνεχίζει λέγοντας: «Αναμένουμε σημαντική αύξηση στον βαθμό υιοθέτησης αυτών των τεχνολογιών στον χώρο του αυτοματισμού, καθώς οι πελάτες μας συνεχώς αναζητούν τρόπους αύξησης της παραγωγικότητάς τους αξιοποιώντας μια πληθώρα διαθέσιμων δεδομένων, ενώ ταυτοχρόνως επιδιώκουν την μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας».

Η εφαρμογή Drivetune θα ωθήσει και θα διευκολύνει την δουλειά των μηχανικών, εγκαταστατών και προγραμματιστών, που εγκαθιστούν drives στη βιομηχανία. Επίσης, η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με τα drives της ΑΒΒ, σημαίνει ότι οι μηχανικοί δεν θα είναι αναγκασμένοι να εισέρχονται σε επικίνδυνα ή δυσπρόσιτα εργασιακά περιβάλλοντα, για να συλλέξουν πληροφορίες απαραίτητες για την ορθή εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του AC drive.

Ακόμα, η εφαρμογή Drivebase διευκολύνει τους χειριστές στις βιομηχανίες να καταγράφουν δεδομένα και να υποστηρίζουν τα drives καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους, ενώ τους προσφέρει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες που τους παρέχει η τεχνογνωσία και εξειδίκευση της ΑΒΒ. Από τη στιγμή που το AC drive εγκαθίσταται, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, η εφαρμογή Drivebase έχει τη δυνατότητα να διατηρεί ιστορικό λειτουργίας, το οποίο βοηθά τις ομάδες συντήρησης της ΑΒΒ να προτείνουν προληπτικές ενέργειες που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και αξιοπιστία του εξοπλισμού και τη μείωση των διακοπών. 

«Στο παρελθόν, η πρόσβαση σε τέτοιου είδους πλούσια πληροφόρηση απαιτούσε πολύπλοκο σχεδιασμό και σήμαινε δυσκολία στη χρήση» τόνισε ο Adrian Guggisberg, επικεφαλής του τμήματος Product Portfolio Management για τον τομέα των Drives and Controls της ΑΒΒ και συνέχισε: «Σήμερα οι εφαρμογές της ΑΒΒ που υποστηρίζονται από το cloud, όπως οι εφαρμογές Drivebase και Drivetune, ξεπερνούν αυτά τα εμπόδια με συναρπαστικό τρόπο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή!». 

Η ΑΒΒ έχει ως στόχο να αναβαθμίζει συνεχώς αυτές τις εφαρμογές και να εμπλουτίζει τα μοντέλα των drives που θα μπορούν να συνδεθούν σε αυτές, προσφέροντας νέες δυνατότητες λειτουργικότητας, συντήρησης και ευκολίας στη χρήση. 

Η εφαρμογή Drivebase είναι διαθέσιμη για σχεδόν όλα τα smartphones μέσω Google play, Apple App Store και Windows Store. Η νέα εφαρμογή Drivetune είναι ήδη διαθέσιμη μέσω Google play και Apple App Store.

Internet of Things, Services and People

Η ΑΒΒ διαθέτει αναβαθμισμένες τεχνολογίες για το “Internet of Things, Services and People” για πάνω από μια δεκαετία, μέσω των συστημάτων ελέγχου, των λύσεων επικοινωνίας, των αισθητήρων και του λογισμικού της. Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν στους πελάτες της βιομηχανίας, της κατασκευής και των υποδομών να κάνουν εξυπνότερη χρήση των διαθέσιμων πληροφοριών και δεδομένων, ώστε να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες τους και να αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ευελιξία τους. Οι εφαρμογές που παρουσιάζονται παραπάνω επεκτείνουν την προσφορά της ΑΒΒ σε αυτό τον τομέα.

Τα drives της ΑΒΒ δημιουργούν έναν δυναμικό QR κωδικό που μπορεί να
Τα drives της ΑΒΒ δημιουργούν έναν δυναμικό QR κωδικό που μπορεί να "διαβαστεί" από την εφαρμογή Drivebase.
Οι εφαρμογές της ΑΒΒ για smartphones επιτρέπουν την πρόσβαση σε cloud-based υπηρεσίες και πληροφορίες.
Οι εφαρμογές της ΑΒΒ για smartphones επιτρέπουν την πρόσβαση σε cloud-based υπηρεσίες και πληροφορίες.
Η εφαρμογή Drivebase είναι διαθέσιμη δωρεάν από όλα τα app stores των αντίστοιχων πλατφορμών κινητής τηλεφωνίας (Google Play, App Store, Windows Phone Store).
Η εφαρμογή Drivebase είναι διαθέσιμη δωρεάν από όλα τα app stores των αντίστοιχων πλατφορμών κινητής τηλεφωνίας (Google Play, App Store, Windows Phone Store).

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp