Η ABB επιλέγεται για την λύση διαχείρισης υδάτων από τον δήμο Ανδραβίδας μέσω συμβάσης του με την Intrakat.

Η ABB επιλέγεται για την λύση διαχείρισης υδάτων από τον δήμο Ανδραβίδας μέσω συμβάσης του με την Intrakat.

Μια πλήρως ενσωματωμένη λύση από την ABB θα επιτρέψει την αποτελεσματική διαχείριση σε όλο το δίκτυο, βελτιώνοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία του πόσιμου νερού στην περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Η τοπική αρχή υδροδότησης και επεξεργασίας λυμάτων στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης επιχειρεί ένα σημαντικό έργο μοντερνοποίησης, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας του δικτύου διανομής πόσιμου νερού. Αυτό το έργο υλοποιείται μέσω της συνεργασίας μεταξύ της ABB και της Intrakat, μίας από τις κορυφαίες δυνάμεις του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή παρουσία, η οποία, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στους τομείς των δημοσίων έργων υποδομών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, επιφανείας 354 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Ελλάδας και είναι γνωστός για τις γεωργικές και αλιευτικές του δραστηριότητες, καθώς και για τον τουρισμό που ελκύει.

Μια πλήρως ενσωματωμένη λύση κάνει τη διαφορά

Η πλήρως ενσωματωμένη λύση της ABB που επιλέχθηκε για αυτό το έργο χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας τεχνολογίες για να προωθήσει την αποτελεσματική χρήση του νερού και τη διαχείριση του δικτύου, ενσωματώνοντας στα υπάρχοντα στοιχεία της υποδομής  ύδρευσης  προηγμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά. Το εύρος των λειτουργιών περιλαμβάνει αυτοματισμό, μετρήσεις, ηλεκτρικούς πίνακες και κινητήρες.

Ως μέρος της ενσωματωμένης λύσης, ο συλλογικός σχεδιασμός δικτύου ύδρευσης MIKE+ παρασχέθηκε από την εταιρεία DHI A/S, μια κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που λειτουργεί ψηφιακά στον τομέα του ύδατος. Η ABB και η DHI υπέγραψαν συμφωνία παγκόσμιας εταιρικής σχέσης το 2021, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία πιο έξυπνων και πιο βιώσιμων λύσεων διαχείρισης ύδατος. Στο έργο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, η παρακολούθηση διαρροών μέσω του συστήματος MIKE της DHI θα βοηθήσει στον γρήγορο εντοπισμό διαρροών στο δίκτυο για την εξασφάλιση καλύτερης απόδοσης.

"Το έργο θα αυξήσει την ποιότητα του νερού και θα περιορίσει τις διαρροές ανιχνεύοντάς τις εγκαίρως, μέσω της παρακολούθησης της πίεσης και της ροής του δικτύου," δήλωσε ο Ιωάννης Λέντζας, δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης. "Επιπλέον, εξετάζοντας τα επίπεδα χλωρίου, θα βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού. Αυτό θα μας παράσχει ένα πιο ανθεκτικό δίκτυο ύδρευσης, θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και θα μειώσει τα κόστη."

center

Αύξηση της αποδοτικότητας του κύκλου του νερού

Εκτός από την επίδρασή της στη διαχείριση της υποδομής ύδρευσης, οι τεχνολογίες της ABB θα ενισχύσουν την λειτουργική αποδοτικότητα. Μέσω της βελτιστοποίησης της διαχείρισης του νερού και της μείωσης των διαρροών μέσω ευφυούς ανίχνευσης και παρακολούθησης, θα βελτιωθεί επίσης η κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζει τη δέσμευση της ABB να προωθεί τη βιωσιμότητα και να διευκολύνει τη μετάβαση προς πιο ενεργειακά αποδοτικές πρακτικές.

“Καθώς η Ελλάδα και οι γειτονικές Μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην υποδομή ύδρευσης τους, το έργο αυτό τονίζει τη σημασία πλήρως ενσωματωμένων λύσεων για την αναζωογόνηση της υποδομής ύδρευσης." δήλωσε ο Ιωάννης Κόκκοτος, Γενικός Διευθυντής, ABB Energy Industries Ελλάδος. “Σε αυτήν την ενσωματωμένη προσέγγιση, η αυτοματοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ασφαλούς, σταθερού και συνεπούς εφοδιασμού με νερό και στη βελτίωση της διαχείρισης του μη τιμολογούμενου νερού, χωρίς να απαιτείται ανακαίνιση των παλαιών συστημάτων του δήμου.”

Η ομάδα Energy Industries της ABB στην Ελλάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το έργο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο προγραμματισμένη αναβάθμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp