Οι τεχνολογίες της ΑΒΒ, που συμβάλλουν στην μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ, COP24

Η τεχνολογία είναι η λύση για τη λειτουργία του κόσμου χωρίς κατασπατάληση των φυσικών πόρων. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα της ABB στη διάσκεψη COP24 για την κλιματική αλλαγή, η οποία διεξάγεται από τις 2 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018, στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Στη διάσκεψη COP24 συγκεντρώνονται οι παγκόσμιοι ηγέτες για να αποφασίσουν την εφαρμογή μέτρων για την επίτευξη κλιματικών στόχων. Στη φετινή διοργάνωση, οι εκπρόσωποι της ABB θα ενθαρρύνουν την έγκαιρη και γρήγορη υιοθέτηση καθαρών τεχνολογιών, προκειμένου για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών σχετικά με τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η αντιπροσωπεία της ABB, υπό την ηγεσία του διευθύνοντα συμβούλου της ABB Πολωνίας, Pawel Lojszczyk, θα υποστηρίξει ότι ο κόσμος μπορεί να επιτύχει τους στόχους συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, που ολοκληρώθηκε στη COP21 το 2015, αν αναβαθμιστούν οι υποδομές που γερνούν και αν εφαρμοστούν οι υπάρχουσες τεχνολογίες.

«Διαθέτουμε ήδη πολλές από τις τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μετάβαση σε ένα σύστημα ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, τη βελτίωση της βιομηχανικής αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας, και τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων και συστημάτων μεταφορών», δήλωσε ο Pawel Lojszczyk. «Αν εφαρμόσουμε κατά προτεραιότητα αυτές τις τεχνολογίες, θα πλησιάζαμε κοντά στην επίτευξη του στόχου του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε λιγότερο από δύο βαθμούς Κελσίου».

Ευκαιρίες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας

Η μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη ευκαιρία για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι η αντικατάσταση των αναποτελεσματικών ηλεκτρικών κινητήρων με νεότερα μοντέλα, που μπορούν να ρυθμίσουν την ταχύτητά τους ανάλογα με το φορτίο. Εάν αυτό γίνει στο σύνολο των 300 εκατομμυρίων κινητήρων που λειτουργούν σήμερα, η συνολική παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 10% - όσο δηλαδή η παραγωγή σχεδόν 300 πυρηνικών σταθμών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι νέοι κινητήρες θα έκαναν απόσβεση του κόστους τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω των χαμηλότερων δαπανών για ενέργεια.

Κινητήρας ABB που συνδέεται με τον αισθητήρα ABB Ability ™ Smart Sensor, ο οποίος παρέχει βασικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση και την απόδοση του κινητήρα.
Κινητήρας ABB που συνδέεται με τον αισθητήρα ABB Ability ™ Smart Sensor, ο οποίος παρέχει βασικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση και την απόδοση του κινητήρα.

Μια άλλη σημαντική ευκαιρία, στην οποία η ABB θα αναφερθεί στο COP24, είναι η ηλεκτροκίνηση, στην οποία η εταιρεία είναι πρωτοπόρος, όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στη θάλασσα, και πιο πρόσφατα στον δρόμο αφού αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερες από 8.000 εγκαταστάσεις γρήγορης φόρτισης σε 68 χώρες. Για τα δίκτυα των λεωφορείων, η ABB πρωτοστάτησε στις λύσεις φόρτισης, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ισχύ φόρτισης μέσω αυτοματοποιημένης σύνδεσης της οροφής με τον σταθμό. Με έναν τυπικό χρόνο φόρτισης 3-6 λεπτών, το σύστημα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα δίκτυα λεωφορείων, εγκαθιστώντας φορτιστές σε τερματικούς σταθμούς, αλλά και ενδιάμεσες στάσεις.

Μια δεύτερη καινοτομία που προσφέρει η ΑΒΒ, είναι η δυνατότητα ταχείας ("flash charging") φόρτισης η οποία επαναφορτίζει τη μπαταρία του λεωφορείου σε 20 δευτερόλεπτα ή λιγότερο, όσο οι επιβάτες ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν. Σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο το λεωφορείο συνδέεται σε μια επαφή φόρτισης υψηλής απόδοσης. Η τεχνολογία έχει ήδη υιοθετηθεί στη Γενεύη και στη Νάντη και παρουσιάστηκε στη διάσκεψη κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο 2018.

Η ABB είναι ο κορυφαίος πάροχος σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερους από 8.000 ταχυφορτιστές εγκατεστημένους σε 68 χώρες.
Η ABB είναι ο κορυφαίος πάροχος σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερους από 8.000 ταχυφορτιστές εγκατεστημένους σε 68 χώρες.

Οι δραστηριότητες της ΑΒΒ στην Πολωνία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και παραγωγή των πρωτοποριακών τεχνολογιών της εταιρείας. Η ΑΒΒ Πολωνίας φιλοξενεί ένα από τα επτά Κέντρα Επιχειρηματικής Έρευνας της ABB και απασχολεί περίπου 8.000 εργαζόμενους σε εθνικό επίπεδο, εκ των οποίων οι 2.900 εργάζονται στην παραγωγή στα 12 εργοστάσια σε όλη τη χώρα. Εξοπλισμός ABB βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις σημαντικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων βασικών τμημάτων του κλάδου των μεταφορών της χώρας, καθώς και σε μεγάλες μονάδες παραγωγής και τη βασική σιδηροδρομική υποδομή.

Η ABB διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις διασκέψεις για το κλίμα από το 2015, όταν υπογράφηκε η συμφωνία του Παρισιού. Περισσότερο από τα μισά από τα παγκόσμια έσοδα της εταιρείας προέρχονται από τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν άμεσα τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής, και η εταιρεία αποσκοπεί στην αύξηση της συμβολής αυτής σε 60% μέχρι το 2020. Η δέσμευση της εταιρείας να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή περιλαμβάνει τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δικών της δραστηριοτήτων - έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές της κατά 40% έως το 2020, με αναφορά τα επίπεδα του 2013.

Στην Πολωνία και σε όλο τον κόσμο, η ABB πιστεύει ότι επενδύοντας σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, μπορεί ο κόσμος να συνεχίσει να αναπτύσσεται, χωρίς να κατασπαταλά τους φυσικούς πόρους.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp