Η ΑΒΒ στήριξε το 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

Το θέμα της φετινής εκδήλώσης, που συνδιοργάνωσαν το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Σουηδίας ήταν «Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως το μέλλον της Ελλάδας».

center

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, υψηλόβαθμων στελεχών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου και του πολιτικού κόσμου από την Ελλάδα και τη Σουηδία, όλοι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι ομιλητές εστίασαν στις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών που πρωταγωνιστούν στην εποχή μας, αλλά και στις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνία.

Κύριο θέμα ενδιαφέροντος και συζήτησης, τόσο κατά τις ομιλίες όσο και στα πάνελς, υπήρξε η κατάσταση στην οποία βρίκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στο επίπεδο ψηφιοποίησης -τόσο στο Δημόσιο και στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όσο και στις ιδιωτικές επιχειρίσεις και στην εκπαίδευση- η σύγκρισή της με τη Σουηδία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και η προοπτική επίτευξης των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική των επενδύσεων από την πλευρά των εγχώριων εταιρειών τηλεπικοινωνιών σε δίκτυα και υποδομές, που θα συμβάλουν στην εξάπλωση της τεχνολογίας 5G. Επίσης, υπήρξε ξεχωριστή συζήτηση για τον τομέα της εκπαίδευσης και της "δια βίου μάθησης", καθώς και για το κατά πόσον σε αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν οι ψηφιακές δεξιότητες και οι νέες γνωστικές ειδικότητες, ώστε οι νέοι, αλλά και στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι, να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες που παρέχονται.   

Η ΑΒΒ συμμετείχε στις συζητήσεις -και ιδιαίτερα στην ενότητα για τη ρομποτική, την αυτοματοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), μέσω του Dr. Otto Preiss, Chief Operating Officer Digital, ABB Group. Ο Dr. Preiss αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία διαμόρφωσης του καινοτόμου σκηνικού, αφού μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη των "αυτοματοποιημένων" συστημάτων σε "αυτόνομα". Αναφερόμενος τέλος στον τομέα της ρομποτικής, ο Dr. Preiss τόνισε ότι η τεχνιτή νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στη διάδοση και χρήση ρομποτικών συστημάτων, επειδή θα διαυκολύνει τη λειτουργική διαδικασία, μέσω όχι πια του προγραμματισμού αλλά της "διδασκαλίας" και "εκμάθησης".

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn X WhatsApp