Nέος ρυθμιστής στροφών ABB ACS480 για πολλαπλές εφαρμογές

Ο νέος ρυθμιστής στροφών ACS480 έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα σειρά ACS580, συνδυάζοντας μικρές διαστάσεις και ουσιαστική λειτουργικότητα για την βελτίωση διεργασιών και λειτουργιών.

Η ευκολία χρήσης, οι ενσωματωμένες δυνατότητες πολλαπλών εφαρμογών και η άμεση διαθεσιμότητα του, διασφαλίζουν την απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών σας.

Η ABB παρουσιάζει τον νέο ρυθμιστή στροφών γενικής χρήσης και πλήρους συμβατότητας ACS480, που καλύπτει τις ανάγκες ενεργειακής απόδοσης και ελέγχου διεργασιών πολλών βιομηχανιών, όπως οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, logistics και αποθήκευσης, και επεξεργασίας νερού και λυμάτων. Ο νέος αυτός ρυθμιστής στροφών είναι ιδανικός για πολλές εφαρμογές, όπως ταινιόδρομους, ανεμιστήρες, αντλίες και συμπιεστές, και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιστοποιεί τις επιμέρους διαδικασίες με ενεργειακά αποδοτικό και απλό τρόπο. Οι χρήστες εξασφαλίζουν την απαιτούμενη λειτουργικότητα για τον έξυπνο και εύκολο έλεγχο πολλών βασικών εφαρμογών, εξοικονομώντας παράλληλα χώρο χάρη στις μικρές διαστάσεις του.

Όλα όσα χρειάζεστε - για όλες τις βασικές σας ανάγκες

Ο ρυθμιστής στροφών γενικής χρήσης ACS480 διατίθεται με την μορφή βασικής μονάδας στην οποία μπορούν να προστεθούν το χειριστήριο παραμετροποίησης και ελέγχου, κάρτα I/O με πρωτόκολλο επικοινωνίας Modbus και άλλα πρόσθετα εξαρτήματα. Ο ρυθμιστής στροφών ACS480 αντικαθιστά εξωτερικές συσκευές όπως χρονομετρητές, εκλεκτές PID, μετρητές και συσκευές επιτήρησης εξασφαλίζοντας άμεσα οικονομικό όφελος και τον αποδοτικότερο έλεγχο κινητήρων. Επιπλέον, εξασφαλίζεται γρήγορη ρύθμιση και αποτελεσματική λειτουργία.

Το ενσωματωμένο φίλτρο EMC C2 διασφαλίζει τη συμμόρφωση του ρυθμιστή με τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, επιτρέποντας τη χρήση του σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα (κτιριακές εγκαταστάσεις). Για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων σας, ο ρυθμιστής διαθέτει καίριες λειτουργίες ασφαλείας, όπως η λειτουργία STO (Safe Torque Off) με πιστοποίηση TÜV, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Επιπλέον, ο ρυθμιστής αυτός μπορεί να συνδεθεί με τα περισσότερα δίκτυα αυτοματισμού ενώ διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth για την εύκολη παραμετροποίηση και παρακολούθηση των λειτουργιών του από κινητό τηλέφωνο.

Απόλυτη ευκολία χρήσης με πολλαπλές εφαρμογές

Η ευκολία χρήσης αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των ρυθμιστών στροφών γενικής χρήσης ACS480, οι οποίοι παρέχουν εκτενή και παράλληλα απλοποιημένο έλεγχο διεργασιών για πολλές εφαρμογές. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες και οι προγραμματισμένες μακροεντολές δεν εξοικονομούν μόνο χρόνο, καθιστώντας τον εκάστοτε ρυθμιστή έτοιμο για χρήση, αλλά παράλληλα απλοποιούν και τη διαδικασία επιλογής του.

Απόλυτη υποστήριξη για μέγιστη ενεργειακή απόδοση

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι το βασικότερο πλεονέκτημα του ρυθμιστή στροφών ACS480. Η ενσωματωμένη δυνατότητα βελτιστοποίησης ενέργειας παρέχει εύκολη και άμεση πρόσβαση σε εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για την ενεργειακή απόδοση, βοηθώντας τους χρήστες να παρακολουθούν αλλά και να περιορίζουν συστηματικά την ενέργεια που καταναλώνουν οι διεργασίες τους, προσφέροντας έτσι σημαντικό περιορισμό κόστους. Ο νέος αυτός ρυθμιστής στροφών υποστηρίζει επίσης κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις και οικονομία.

Ομαλή αναβάθμιση, χωρίς προβλήματα, με τη σύνδεση άλλων ρυθμιστών στροφών πλήρους συμβατότητας

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ΑΒΒ περί πλήρους συμβατότητας, η μονάδα ACS480 έχει το ίδιο user interface, τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες επιλογές με τους υπόλοιπους ρυθμιστές στροφών πλήρους συμβατότητας της ΑΒΒ. Με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό η επιλογή, η εγκατάσταση και η λειτουργία των ρυθμιστών στροφών. Ο νέος ρυθμιστής στροφών γενικής χρήσης ACS480 προσφέρει δυνατότητα ομαλής αναβάθμισης στο μοντέλο ACS580, εφόσον απαιτείται περισσότερη ισχύς ή περισσότερες λειτουργίες.

Σχετικά με την ΑΒΒ
Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής & εγκαταστάσεων, βιομηχανικού αυτοματισμού καθώς και ρομποτικής & συστημάτων κίνησης, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας με υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους πελάτες της, μεταφέροντας την ηλεκτρική ενέργεια από τα εργοστάσια παραγωγής στην τελική κατανάλωση, διεκπεραιώνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία αυτοματοποίησης των βιομηχανιών από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Ως στρατηγικός συνεργάτης στο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ABB Formula E, η ΑΒΒ διευρύνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp