Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΑΒΒ και Ericsson

Η ABB και η Ericsson ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τον ασύρματο αυτοματισμό σε ευέλικτες εγκαταστάσεις.

Ευφυές σύστημα αυτοματισμού που αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ericsson στο Ταλίν της Εσθονίας χρησιμοποιεί πλήρως αυτοματοποιημένο και ευέλικτο ρομποτικό κελί της ABB.

Οι δύο εταιρείες επισφραγίζουν τη μακροχρόνια σχέση τους με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας στην Διεθνή Έκθεση Hannover Messe 2019. Η συνεργασία ενισχύει το κοινό τους όραμα για ευέλικτη παραγωγή με προηγμένο αυτοματισμό και ασύρματη επικοινωνία.

Η ABB και η Ericsson με την δέσμευσή τους αυτή θα προσφέρουν βελτιωμένες συνδεδεμένες υπηρεσίες, βιομηχανικές τεχνολογίες IoT και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
Η συνεργασία αυτή, στην εποχή του Industry 4.0 και της συνδεσιμότητας 5G, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν αυξημένη παραγωγικότητα με τη βοήθεια λύσεων αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης.

Το μνημόνιο συμφωνίας επιβεβαιώνει την πρόθεση των εταίρων να συνεχίσουν την ισχυρή ερευνητική τους δράση, στοχεύοντας στις βέλτιστες διαδικασίες παραγωγής και αυτοματισμού, και τον εντοπισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για το βιομηχανικό οικοσύστημα.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Ericsson καθώς ο κόσμος κινείται πιο κοντά στην εποχή της τεχνολογίας 5G", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABB Ulrich Spiesshofer. "Η ηγετική θέση της ABB στον τομέα της ψηφιακής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή δράση της Ericsson στον τομέα της συνδεσιμότητας θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για τους πελάτες μας, ώστε να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα ενσωματώνοντας ψηφιακές λύσεις στις επιχειρήσεις τους".

"Η Ericsson και η ABB έχουν ήδη μια ισχυρή συνεργασία στην έρευνα για τεχνολογίες 5G και Βιομηχανικής Διασύνδεσης", δήλωσε ο Börje Ekholm, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson. "Με αυτό το μνημόνιο συμφωνίας, δυναμώνουμε την εταιρική μας σχέση για να ενισχύσουμε το βιομηχανικό οικοσύστημα και να εκμεταλλευτούμε το πλήρες δυναμικό της ευέλικτης αυτοματοποίησης, ξεκλειδώνοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που εξασφαλίζουν ο συνδυασμός της τεχνολογίας 5G και Industry 4.0".

Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα και λύσεις στην ψηφιακή βιομηχανία. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™ που διαθέτει, στους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp