Η ABB εισάγει νέους συμπαγείς υπερπληρωτές για την αγορά ναυτικών μηχανών χαμηλής ταχύτητας

Σε απάντηση της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για συμπαγή και αποδοτική τεχνολογία υπερπληρωτών σε ναυτικές μηχανές, η ABB Turbocharging παρουσίασε τους νέους βελτιστοποιημένους υπερπληρωτές A255-L και A260-L για μικρές και μεσαίες δίχρονες μηχανές ντίζελ, αλλά και για μηχανές που χρησιμοποιούν το αέριο για καύσιμο.

Με βάση τα αποδεδειγμένα και αξιόπιστα μοντέλα A100-L και A200-L, οι νέοι τύποι υπερπληρωτών προσφέρουν την καλύτερη απόδοση στη κατηγορία αυτή με συγχρόνως μικρότερο μέγεθος, διατηρώντας ταυτόχρονα τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδίασης που ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογίες για εξαρτήματα στροφείων. Ο συμπαγής σχεδιασμός τους επιτρέπει ευελιξία εγκατάστασης σε σύγχρονους βελτιστοποιημένους χώρους μηχανοστασίων.

Παρότι υψηλή πυκνότητα ισχύος απαντάται συνηθέστερα σε μεγαλύτερες εναλλακτικές μονάδες υπερπληρωτών, τα νέα μοντέλα A255-L και A260-L προσφέρουν στην αγορά ναυτικών μηχανών τεχνολογία μεγαλύτερης πυκνότητας ισχύος με μικρότερο μέγεθος πλαισίου. Για τους πλοιοκτήτες, οι νέοι αυτοί τύποι υπερπληρωτών που κυκλοφόρησε η ABB παρέχουν, υψηλή απόδοση, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και μειωμένη εκπομπή ρύπων. Προσφέρουν επίσης χαμηλότερο κόστος συντήρησης, επιτρέποντας την περαιτέρω βελτιστοποίηση του συνολικού κόστους απόκτησης.

Ο κ. Αλέξανδρος Καραμήτσος, επικεφαλής του τομέα πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, για υπερπληρωτές κύριων μηχανών χαμηλής ταχύτητας σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα δοθεί περαιτέρω έμφαση στην απόδοση του υπερπληρωτή, παράλληλα με τις αυξανόμενες απαιτήσεις για υψηλές τιμές του λόγου πίεσης συμπιεστή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αξιοποίησης της μέγιστης δυναμικής των μηχανών. Οι ΑΒΒ υπερπληρωτές A255-L και A260-L υποστηρίζουν αυτές τις απαιτήσεις, παρέχοντας τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του υπερπληρωτή καθώς και υψηλές τιμές πυκνότητας ισχύος, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις δίχρονες μηχανές μικρής διαμέτρου κυλίνδρου, να επιτυγχάνουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και να συμμορφώνονται με τους τελευταίους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων».

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμήτσος ανέφερε ότι : «Οι υπερπληρωτές A255-L και A260-L έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με όλους τους τύπους καυσίμων και σε μηχανές που σχεδιάζονται για ικανοποίηση των επιπέδων εκπομπών IMO Tier II ή Tier III. Παρόμοια με τους άλλους τύπους υπερπληρωτών της σειράς Α200, θα είναι διαθέσιμη μια πλήρης σειρά εξαρτημάτων που θα ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η βελτιστοποίηση των προδιαγραφών του κινητήρα. Η φιλοσοφία μας για συντήρηση του υπερπληρωτή από drydock-to-drydock θα είναι επίσης διαθέσιμη, κάνοντας έτσι μη απαραίτητη την ανάγκη ενδιάμεσου ελέγχου του υπερπληρωτή».

Πριν την έναρξη ισχύος του κανονισμού αναφορικά με το Ανώτατο Όριο Περιεκτικότητας σε Θείο την 1η Ιαν 2020, το οποίο επιβάλλει μέγιστη επιτρεπτή περιεκτικότητα σε θείο 0,5% για οποιοδήποτε καύσιμο που χρησιμοποιείται στα πλοία, (πλην εκείνων που χρησιμοποιούν τεχνολογία scrubber), ένας αυξανόμενος αριθμός πλοιοκτητών επιλέγει τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο. Το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίχρονες μηχανές διπλού καυσίμου χαμηλής και υψηλότερης πίεσης.

Οι νέοι υπερπληρωτές A255-L και A260-L της ΑΒΒ βρίσκουν εφαρμογή και σε μηχανές διπλού καυσίμου χαμηλής πίεσης, βελτιώνοντας την καύση και απόδοση της μηχανής με αποτέλεσμα τη μείωση των αέριων εκπομπών που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η υψηλή απόδοση υπερπλήρωσης που παρέχεται από τους νέους τύπους A255-L και A260-L διασφαλίζει ότι η υψηλή αναλογία αέρα – καυσίμου διατηρείται ακόμα και σε λειτουργία υψηλού φορτίου, μειώνοντας έτσι την τάση για γρήγορη καύση που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία και τις εκπομπές της μηχανής. Οι υπερπληρωτές A255-L και A260-L διευκολύνουν επίσης τη χρήση τεχνολογιών μείωσης εκπομπών NOx και SOx.

Λόγω της σημαντικής απόδοσης που επιτυγχάνεται, οι νέοι υπερπληρωτές A255-L και A260-L μπορούν να μειώσουν τον δείκτη ενεργειακού σχεδιασμού (EEDI) μικρών φορτηγών πλοίων μεγέθους 10000 – 40000 dwt που χρησιμοποιούν δίχρονες μηχανές μικρού και μεσαίου διαμετρήματος. Τα συγκεκριμένα συνήθως αντιπροσωπεύουν πλοία όπως φορτηγά μεταφοράς χύδην φορτίου, δεξαμενόπλοια, φορτηγά πλοία εμπορευματοκιβωτίων και οχηματαγωγά.

Η ABB Turbocharging (www.abb.com/turbocharging) ηγείται της παγκόσμιας βιομηχανίας όσον αφορά στην κατασκευή και συντήρηση υπερπληρωτών για μηχανές ντίζελ και αερίου από 500 kW έως 80+ MW. Η κορυφαία και καινοτόμος τεχνολογία μας επιτρέπει στους πελάτες της ΑΒΒ να αυξάνουν την απόδοση των μηχανών με λιγότερες εκπομπές, και να βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμων ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε παγκόσμια κλίμακα, χρησιμοποιούνται περίπου 200.000 ABB υπερπληρωτές σε πλοία, σταθμούς ενέργειας, γεννήτριες, ελκτικές ντίζελ μηχανές και σε οχήματα κινούμενα εκτός αυτοκινητοδρόμου. Διαθέτουμε περισσότερους από 100 σταθμούς σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο, καθώς και ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που εγγυάται αυθεντικά ανταλλακτικά και υπηρεσίες, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Η ΑΒΒ αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα και λύσεις στην ψηφιακή βιομηχανία. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της ψηφιακής βιομηχανικής τεχνολογίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB AbilityTM που διαθέτει, στους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς τομείς παγκοσμίως: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής. Ο τομέας Συστημάτων Ηλεκτρικής ενέργειας της ABB πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρία Hitachi το 2020. Τέλος, η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζομένους.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp