Οι νέοι και μικρότεροι κινητήρες αντιεκρηκτικού τύπου της ΑΒΒ, εξασφαλίζουν ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η ABB παρουσιάζει τους νέους κινητήρες αντιεκρηκτικού τύπου χαμηλής τάσης IEC (LV) σε μικρότερα μεγέθη, που εξασφαλίζουν ασφάλεια, αξιοπιστία και αποδοτικότητα.

Οι νέοι κινητήρες αντιεκρηκτικού τύπου χαμηλής τάσης IEC (LV) μεγέθους 80 – 132 της ΑΒΒ προσφέρουν τα ίδια επίπεδα ασφάλειας και αποδοτικότητας που βρίσκουμε συνήθως στα μεγαλύτερα μεγέθη. Οι κινητήρες αυτοί είναι ιδανικοί για χρήση σε επικίνδυνα και εκρηκτικά περιβάλλοντα, που συνήθως βρίσκονται στις βιομηχανίες χημικών, σε ορυχεία και σε βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παρά το γεγονός ότι είναι μικρότεροι, οι κινητήρες δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες να προσθέτουν εξαρτήματα ώστε να έχουν ενδείξεις για τη θερμοκρασία και τις δονήσεις των ρουλεμάν, και έτσι να μπορούν να προειδοποιούν τους χρήστες για θέματα επιδόσεων του εξοπλισμού τους. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η συντήρηση πραγματοποιείται αποδοτικά ώστε να αποτρέπεται μια απρόβλεπτη διακοπή της λειτουργίας. Στην επιφάνεια των κινητήρων εφαρμόζεται μια προηγμένη κατεργασία που έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν να αντέξουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε εκείνες μιας υπεράκτιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου.

“Με βάση τα σχόλια των πελατών, σχεδιάσαμε τους μικρότερους κινητήρες αντιεκρηκτικού τύπου με τις ίδιες επιλογές και χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπάρχουν στους μεγαλύτερους κινητήρες αντιεκρηκτικού τύπου της ΑΒΒ”, ανέφερε ο Tom Eklöf, Product Manager, IEC low voltage motors της ΑΒΒ. “Μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους πελάτες, μία γκάμα ΙΕ3 κινητήρων χαμηλής τάσης αντιεκρηκτικού τύπου, που περιλαμβάνει μεγέθη 80 έως 450, οι οποίοι παρέχουν ασφάλεια, αξιοπιστία και μεγάλο χρόνο λειτουργίας.

Οι κινητήρες αυτοί έχουν πολλές ανυψωτικές λαβές που διευκολύνουν τον χειρισμό τους. Η επιλογή προσαρμογής ενός βοηθητικού ακροκιβωτίου, ενισχύει την ασφάλεια σε εφαρμογές όπου χρειάζονται αισθητήρες ή θερμαντικά στοιχεία κατά της συμπύκνωσης, επειδή οι βοηθητικές συνδέσεις βρίσκονται χωριστά από το κύριο ακροκιβώτιο του κινητήρα.

Οι κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε κλάσεις ενεργειακής απόδοσης IE2 και IE3. Παρέχονται με πιστοποίηση ΑΤΕΧ και IECEx, και είναι εγκεκριμένοι για χρήση με ρυθμιστές στροφών. Οι κινητήρες διατίθενται σε 2-8 πόλους σε όλες τις συχνά εφαρμοζόμενες τάσεις, τόσο για 50 όσο και για 60 Hz.

Η ABB προσφέρει ένα πλήρες φάσμα κινητήρων ΙΕ3 γενικής χρήσης, αντιεκρηκτικούς Ζώνης 1 (ex DB και ex DB EB), αντιεκρηκτικούς Ζώνης 2 (ex EC) και προστασίας από εύφλεκτες σκόνες (ex t), οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών σε χώρες όπου οι παραπάνω τύποι κινητήρων περιλαμβάνονται στο Minimum Energy Performance Standard (MEPS).

Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα και λύσεις στην ψηφιακή βιομηχανία. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™ που διαθέτει, στους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp