Η ΑΒΒ μετατρέπει ένα πλωτό διαμέρισμα σε χώρο τελευταίας τεχνολογίας

Εξυπνα χειριστήρια από την ABB για τον έλεγχο της θέρμανσης, του φωτισμού και των ρολών σκίασης μεταμορφώνουν ένα πλωτό διαμέρισμα σε έναν σύγχρονο, έξυπνο χώρο διαβίωσης

Η πόλη Γκντανσκ (Gdansk) στις βόρειες ακτές της Πολωνίας φημίζεται για την πλούσια αρχιτεκτονική της και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας.

Τώρα όμως, παράλληλα με την πλούσια ναυτική ιστορία της, είναι μια "ματιά στο μέλλον", με ένα πλωτό χώρο με τεχνολογίες και σχεδιασμό αιχμής.

Αγκυροβολημένοι στο ήσυχο ποτάμι Motlawa, οι επισκέπτες στο μοντέρνο, μικρό διαμέρισμα «Flohotel» γνωρίζουν από κοντά τα βασικά πλεονεκτήματα του έξυπνου οικιακού αυτοματισμού.

Ο Maciej Nowakowski, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Floating Gdansk στην οποία ανήκει το διαμέρισμα, αναζητούσε μια λύση τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων που θα ταιριάζει με τις κομψές γραμμές και την ασυνήθιστη τοποθεσία του πλωτού διαμερίσματός του: "Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν υπερσύγχρονο χώρο, σχεδιασμένο για πολύ απαιτητικούς πελάτες που επιθυμούν κάτι περισσότερο από ένα τυπικό ξενοδοχείο και έτσι εξοπλίσαμε το Flohotel με ένα πολύ προηγμένο σύστημα ελέγχου. "

To σύστημα που επιλέχθηκε είναι το ABB-free @ home®, η πλήρως προσαρμοζόμενη λύση έξυπνου οικιακού αυτοματισμού της ABB.

Μέσω ενός λεπτού πίνακα ελέγχου στο διαμέρισμα ή μιας ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο του χώρου. Με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης είναι δυνατόν να ελεγχθεί η θέρμανση, ο φωτισμός και ο κλιματισμός - όπως επίσης οι περσίδες και η ενδοδαπέδια θέρμανση.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την ήδη προγραμματισμένη λειτουργία "room scene", η οποία τους επιτρέπει να διαμορφώσουν έτσι τις συνθήκες στο διαμέρισμα, ώστε να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στη διάθεσή τους.

Οι λειτουργίες μπορούν να εφαρμοστούν τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους, ενώ ο έξυπνος έλεγχος φωτισμού και θερμότητας μπορεί, ταυτόχρονα με την εξοικονόμηση χρόνου, να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

"Οι περισσότεροι πελάτες μας αρχικά εκπλήσσονται από τους αυτοματισμούς που διαθέτει το διαμέρισμα. Μερικοί φοβούνται ότι μπορεί όλο αυτό να είναι αρκετά περίπλοκο στη χρήση, αλλά συνειδητοποιούν σύντομα πόσο απλό και διαισθητικό είναι το σύστημα, και συνεπώς είναι σε θέση να αξιολογήσουν το πως η τεχνολογία βελτιώνει την ποιότητα της διαμονής τους", πρόσθεσε ο Nowakowski.

Το διαμέρισμα συναρμολογήθηκε στις όχθες του ποταμού σε μόλις δύο ημέρες. Πλήρως κλιματιζόμενο, το Flohotel διαθέτει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, τραπεζαρία και ευρύχωρο σαλόνι με μεγάλα παράθυρα σε όλο το μήκος του τοίχου, που προσφέρουν πανοραμική θέα στο ποτάμι. Και φυσικά, όταν οι πόρτες του αιθρίου είναι ανοικτές, δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ των επισκεπτών του διαμερίσματος και όσων κάνουν τη βόλτα τους στο ποτάμι.

"Το Flootel είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά τις τεχνολογίες που συνήθως θα δει σε μια ταινία του James Bond", δήλωσε ο Jaroslaw Grabowski, Local Product Marketing Manager, Solutions Building και Home Automation της ABB. "Η διαμονή στο διαμέρισμα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό τις δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρει η έξυπνη τεχνολογία, κάτι πολύ χρήσιμο αν κάποιος σκέφτεται να επενδύσει σε έξυπνες λύσεις για το σπίτι του."

"Θέλαμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός διαμερίσματος του μέλλοντος. Πιστεύουμε ότι έχουμε επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευφυούς σχεδιασμού και έξυπνης λειτουργικότητας, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το φιλόξενο σπίτι στο ποτάμι".

Το σύστημα ABB-free@home® είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των πιο έξυπνων κατοικιών και είναι ιδανικό, τόσο για νέα όσο και για υπό ανακαίνηση κτίρια. Ανήκει σε μία οικογένεια προϊόντων οικιακού και κτιριακού αυτοματισμού, που σχεδιάστηκε από την ABB για τη δημιουργία μοντέρνων και φιλόξενων χώρων για τους πελάτες.

Οι λύσεις έξυπνων κτιρίων της ABB θα παρουσιαστούν στη φετινή έκθεση IFA, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Η IFA είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για καταναλωτικά ηλεκτρονικά συστήματα και οικιακές συσκευές.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp