Με τη στήριξη της ΑΒΒ Ελλάδος, η ομάδα Aristurtle σημειώνει τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία της

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως Χρυσός χορηγός την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric), την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής. Μέλη της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2013, είναι προπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του τμήματος Φυσικής, καθώς και σπουδαστές των Οικονομικών Επιστημών.

Αντικείμενο εργασίας της ομάδας αποτελεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων, με στόχο τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου, και στις οποίες συναγωνίζονται πανεπιστημιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα αποσκοπεί στην έμπρακτη εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων των φοιτητών, στην εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μελών, στην αναβάθμιση των σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς και στην ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Το 2019, με τη στήριξη μεταξύ άλλων και της ΑΒΒ Ελλάδος, τα μέλη της Aristurtle προχώρησαν στην κατασκευή του τέταρτου και πιο εξελιγμένου μονοθέσιου, με το όνομα Θέτις. Με αυτό το μονοθέσιο, η ομάδα σημείωσε τον Ιούλιο του 2019 τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία της, κατακτώντας μία θέση στο βάθρο των νικητών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Formula SAE Italy - ενός εκ των παγκόσμιων διαγωνισμών Formula Student - που πραγματοποιήθηκε στο Varano de’ Melegari της Ιταλίας.

Αναλυτικά, η ομάδα κατέλαβε στην Ιταλία τις παρακάτω διακρίσεις:

  • 1η θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο αγώνισμα του  Business Plan Presentation
  • 3η θέση στους φιναλίστ του αγωνίσματος Cost
  • 3η θέση στο απαιτητικό αγώνισμα Endurance & Efficiency
  • 4η θέση στο αγώνισμα Acceleration
  • 5η θέση στα αγωνίσματα Skidpad και Autocross

Επιπλέον, η Aristurtle συμμετείχε ακόμα και στον ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό Formula Student Germany, που έλαβε χώρα στο Hockenheimring της Γερμανίας, όπου η ομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους, καταφέρνοντας να δοκιμαστεί και να αναμετρηθεί με μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια όλου το κόσμου.

Οι παραπάνω διακρίσεις, και όσα γενικώς πέτυχε η ομάδα Aristurtle το 2019, έγιναν ευρύτατα γνωστά μέσω άρθρων, που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, όπως είναι οι εκδόσεις 4ΤΡΟΧΟΙCAR and DRIVER και LIFO. Επίσης, η ομάδα προβλήθηκε εκτενώς μέσω live συνεντεύξεων στα κανάλια ΕΡΤOPEN και ALPHA TV κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2019, στην οποία συμμετείχε.

Στην ΑΒΒ Ελλάδος αισθανόμαστε υπερήφανοι που στηρίξαμε το έργο της Aristurtle, δίνοντας στα μέλη της τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για την επίτευξη των σημαντικών τους στόχων, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιστημονικής ανάπτυξης της χώρας μας, ως νέοι, φιλόδοξοι και εκκολαπτόμενοι επιστήμονες.

Photo gallery

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp