Ο Τομέας Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων παρουσιάζει την εικονική "Έξυπνη πόλη"

Η διαδραστική "Έξυπνη πόλη" ξεκίνησε μια μέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων, τη διεθνή ημέρα που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στις 31 Οκτωβρίου

Το διαδικτυακό εργαλείο είναι προσβάσιμο μέσω της διεύθυνσης abbsmartcities.com

Το διαδραστικό τοπίο παρουσιάζει μερικές από τις ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης "έξυπνης πόλης".

Παρουσιάζοντας το εργαλείο, η Amina Hamidi, Chief Technology Officer του Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων, δήλωσε:

"Ο μισός πληθυσμός του κόσμου ζει σήμερα σε μικρές ή μεγάλες πόλεις, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλές παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η ζήτηση ενέργειας και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα προϊόντα και οι λύσεις του Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων της ΑΒΒ επιτρέπουν σε βιομηχανίες, δημόσιες υπηρεσίες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις."

Το διαδικτυακό εργαλείο που παρουσιάζουμε, αναλύει τα συλλογικά τεχνικά στοιχεία των έξυπνων κτιρίων, της ηλεκτροκίνησης, της ενεργειακής διαχείρισης και των κέντρων δεδομένων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης "έξυπνης πόλης".

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τις Πόλεις (31 Οκτωβρίου) έχει ως θέμα: «Αλλάζοντας τον κόσμο: καινοτομίες και καλύτερη ζωή για τις επόμενες γενιές». Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι οι έξυπνες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση παρέχουν ευκαιρίες για την απαλλαγή των πόλεων από τις επικίνδυνα ποσοστά εκπομπών ρύπων. Τα προϊόντα και οι λύσεις του Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων της ΑΒΒ επιτρέπουν σε βιομηχανίες, δημόσιες υπηρεσίες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Η διαδραστική "Έξυπνη πόλη" της ΑΒΒ πρόκεται θα αναπτύσσεται συνεχώς όσο παρουσιάζονται περισσότερες καινοτομίες και λύσεις.

Η ABB αποτελεί τον τεχνολογικό ηγέτη που πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp