H ABB στο Industry 4.0 NOW Crowdhackathon, τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου και η ABB Ελλάδος στήριξε αυτή την πρωτοβουλία.

Το Industry 4.0 NOW Crowdhackathon, μια πρωτοβουλία ανοιχτής καινοτομίας, είχε ως στόχο να φέρει το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups κοντά στη βιομηχανία, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση σημαντικών βιομηχανιών και εταιριών τεχνολογίας της αγοράς.

Η ABB, με πολυετή δράση και εξειδικευμένη τεχνολογία ψηφιακής αναβάθμισης, ήταν βασικός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και αν αξιοποιηθεί σωστά από τις βιομηχανίες μπορεί να μετασχηματίσει την παραγωγική βάση της χώρας. Γι’ αυτό τον λόγο, στη διάθεση των διαγωνιζόμενων ήταν τεχνολογικές πλατφόρμες και εργαλεία της ABB, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας μας είχαν των ρόλο μεντόρων, υποστηρίζοντας τις ομάδες στην εξέλιξη και σωστή τοποθέτηση των ιδεών τους.

30 ομάδες με καινοτόμες και δομημένες ιδέες συμμετείχαν στο Industry 4.0 NOW Crowdhackathon, ενώ 25 εξ αυτών παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην ομάδα αξιολόγησης την τελευταία ημέρα του μαραθωνίου.

Οι 8 καλύτερες προτάσεις προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του βιομηχανικού συνεδρίου του ΣΕΒ με θέμα: «Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» στις 19 Δεκεμβρίου 2019, όπου και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες.

Οι 8 ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Industry 4.0 NOW Crowdhackathon και οι λύσεις που παρουσίασαν, ήταν οι εξής:

  • ALARM: Πώληση ειδικού μικροφώνου για κάθε μηχάνημα και συνδρομή για το διαχειριστικό.
  • ANALOG PROGRAMMERS: Τοποθέτηση πλαστικών προστατευτικών στις άκρες των σωλήνων και την τοποθέτηση τους στα κουτιά μεταφοράς
  • enVy Softworks: Υλοποίηση πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας για τηλεδιάσκεψη και εκπαίδευση των στελεχών μιας εταιρείας, καθώς και παρουσίαση και επίβλεψή της εταιρείας και των εγκαταστάσεών της, με εφαρμογές στον κλάδο της βιομηχανίας.
  • 1UP: Βελτίωση της παραγωγικότητας και μείωση λαθών στις αποθήκες με χρήση AR τεχνολογίας και πρακτικών gamification.
  • GryPhon: Ανάπτυξη Συστήματος με τη χρήση τεχνολογιών Επαυξημένης Πραγματικότητας και Βαθιάς Μάθησης με σκοπό τη διαχείριση έκτακτων βλαβών και συντηρήσεων περιστροφικού μηχανισμού μη καταστροφικού ελέγχου υψηλής ταχύτητας (19000 rpm), που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ποιότητας σωλήνων χαλκού με χρήση δινορευμάτων.
  • Pythia: Έξυπνα εργοστάσια μέσω ανακάλυψης γνώσης και παραγωγής προβλέψεων, αξιοποιώντας χρονοσειρές πραγματικού χρόνου.
  • RECYTRUST: Έξυπνη ανακύκλωση για βιώσιμες επιχειρήσεις.
  • TRESL: Το TRESL εισάγει ένα πλαίσιο υπηρεσιών που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Telepresence και Robotics για την ψηφιοποίηση των εργαστηρίων και του τόπου εργασίας, την ενίσχυση της εμπειρίας και με φυσική απόσταση αλλά και απομακρυσμένα (Telepresence).

Εκ μέρους της ΑΒΒ θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, επιβεβαιώνοντας ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι μια ευκαιρία που με τα σωστά εργαλεία και τις σωστές ιδέες δεν θα χαθεί!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn X WhatsApp