Η ΑΒΒ Ελλάδος συμμετείχε στο Συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως στρατηγικός χορηγός το Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Bιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει την ανάγκη έγκαιρης μετάβασης της Ελλάδας στη Βιομηχανία 4.0, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να ακολουθήσει τους ρυθμούς της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, που θα επιφέρουν σταθερές δουλειές και κοινωνική ευημερία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία, η οποία όμως πρέπει παράλληλα να συνοδευτεί από νέα δομή και τρόπο λειτουργίας, ανθρώπινο κεφάλαιο με κατάλληλες δεξιότητες, όραμα και δέσμευση της διοίκησης. Επιπλέον, το συνέδριο είχε σκοπό να καταδείξει την ανάγκη μιας εθνικής, μακροπρόθεσμης στρατηγικής, όπου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα συμπράξουν, ώστε να μη χαθεί για τη χώρα αυτή η μοναδική ευκαιρία.

Η ΑΒΒ Ελλάδος, πιστεύοντας στην ανάγκη επαγρύπνησης προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση της βιομηχανίας στη νέα ψηφιακή εποχή, συμμετείχε στο συνέδριο ως στρατηγικός χορηγός, αλλά και με ομιλία και συμμετοχή σε συζήτηση του κ. Tim Scanlon, Group Vice-President, Customer Experience & Innovation του Ομίλου ΑΒΒ, ο οποίος ήρθε για αυτόν τον σκοπό από τα κεντρικά της εταιρείας, στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Scanlon συμμετείχε σε συζήτηση με συντονιστή τον δημοσιογράφο, εκδότη και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Εν όψει της συμμετοχής του στο συνέδριο, ο κ. Tim Scanlon δήλωσε «Πλησιάζοντας την 4η βιομηχανική επανάσταση, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Σήμερα, διασυνδεμένες τεχνολογίες παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων με πολυπλοκότητα που ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυνατότητες. Η ψηφιακή τους ενδυνάμωση είναι το πρώτο βήμα προς το εργοστάσιο του μέλλοντος. Το Έξυπνο, ψηφιακό, Εργοστάσιο επιτρέπει την κατανόηση, την ανάλυση των στοιχείων και αντίληψη για καλύτερες αποφάσεις μέσα από το συνδυασμό ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης (και άλλων εργαλείων όπως data analytics, modelling, cloud and mixed reality). Η επιτυχία του ψηφιακού άλματος της Ελλάδας προς τη Βιομηχανία 4.0 περνάει από μια ευρεία ψηφιακή στρατηγική, με προσεκτικά βήματα ως προς τη διαχείριση και με αξιοποίηση κάθε εμπειρίας. Πρέπει να βρει τους σωστούς συνέταιρους και να δημιουργήσει το ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να προχωρήσει στον 21ο αιώνα.»

Επιπλέον, στην είσοδο πριν την αίθουσα του Συνεδρίου, τοποθετήθηκε ένα YuMi, το γνωστό συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, το οποίο ήταν λειτουργικό και προσέκλυσε το ενδιαφέρον του κοινού, μεταξύ των οποίων και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, YuMi, στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 • Το Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Bιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019
 • Η προσέλευση του κοινού στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ ήταν πρωτοφανής, φτάνοντας τα 1.400 άτομα συνολικά
 • Η ΑΒΒ Ελλάδος ήταν στρατηγικό χορηγός του συνεδρίου
 • To συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, YuMi
 • To συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, YuMi
 • Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί demo του ρομπότ της ΑΒΒ, YuMi
 • Το YuMi, το γνωστό συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, προσέκλυσε το ενδιαφέρον του κοινού
 • Ο Πρόεδρος Του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, παρακολουθεί demo του ρομπότ της ΑΒΒ, YuMi
 • Το YuMi, το γνωστό συνεργατικό ρομπότ της ΑΒΒ, προσέκλυσε το ενδιαφέρον του κοινού
 • Ο ομιλητής κ. Tim Scanlon, Group Vice-President, Customer Experience & Innovation του Ομίλου ΑΒΒ
 • Ο ομιλητής κ. Tim Scanlon, Group Vice-President, Customer Experience & Innovation του Ομίλου ΑΒΒ
 • Ο ομιλητής κ. Tim Scanlon, Group Vice-President, Customer Experience & Innovation του Ομίλου ΑΒΒ
 • Ο κ. Tim Scanlon, μετά το τέλος της ομιλίας του, συζητά με τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου
 • Ο ομιλητής κ. Tim Scanlon, Group Vice-President, Customer Experience & Innovation του Ομίλου ΑΒΒ

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp