Δωρεά της ΑΒΒ και των εργαζομένων της στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων μέτρων στήριξης όσων έχουν πληγεί από τον COVID-19, η ABB ενώνει τις δυνάμεις της με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), την παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση από την Ελβετία. Η οργάνωση ειδικεύεται στην παροχή έκτακτης βοήθειας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της πανδημίας σε περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις και άλλες καταστάσεις βίας. Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο συνεργάζεται με κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να αυξήσει την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα μετά την έναρξη της πανδημίας του COVID-19.

Η ABB θα συνεισφέρει αρχικά με 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα στην προσπάθεια COVID-19 της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια ο Όμιλος θα προσφέρει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοί του σε όλο τον κόσμο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή υποδομής για τα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, την υποδομή υγιεινής και κάποιων άκρως σημαντικών αγαθών, όπως το σαπούνι και οι μάσκες.

Ως εταιρεία παγκοσμίου εμβέλειας, έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε την κοινωνία να ξεπεράσει αυτήν την κρίση. Με αυτή τη δράση, θα υποστηρίξουμε ορισμένους από τους πιο ευάλωτους κατοίκους ευαίσθητων κοινοτήτων ανά τον κόσμο », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABB Björn Rosengren. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όσους εργάζονται χωρίς διακοπή στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της πανδημίας".

Η ABB έχει ήδη μια μακροχρόνια και αξιόπιστη σχέση με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η πρώτη έκτακτη στήριξη ύψους 250 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων δόθηκε στα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκκλησης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για τη συγκέντρωση 800 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, προκειμένου για τη βοήθεια των πιο ευπαθών ομάδων.

Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο. Οι εθελοντές μέσα στις κοινότητες και το προσωπικό του βοηθούν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν σε χώρες με συστήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, τα οποία δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, ανθρώπους που αναρρώνουν από πρόσφατες καταστροφές, καθώς και μετανάστες και εκτοπισθέντες. Επίσης, βοηθά εκείνους που βρίσκονται σε ζώνες σύγκρουσεων και που αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενη βία, κατοίκους αστικών παραγκουπόλεων, κρατούμενους, αλλά και άτομα που υποφέρουν από τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο του COVID-19.

Η ABB αποτελεί τον τεχνολογικό ηγέτη που πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp