Τεχνολογία φόρτισης από την ΑΒΒ για τα μονοθέσια 3ης γενιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E

Τεχνολογία φόρτισης από την ΑΒΒ για τα μονοθέσια 3ης γενιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E

Η ABB με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι θα παρέχει την τεχνολογία φόρτισης για τα Gen3 μονοθέσια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E - την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση αγώνων αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η ABB είναι χορηγός τίτλου του πρωταθλήματος από την 4η σεζόν. Τα 3ης γενιάς (Gen3) μονοθέσια θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται την 9η σεζόν (2022-2023), με τα οχήματα να είναι ελαφρύτερα, ταχύτερα και ενεργειακά αποδοτικότερα.

Η συμφωνία γιορτάστηκε επίσημα στις 16 Ιουλίου μέσω virtual εκδήλωσης μεταξύ των Tarak Mehta, ABB Electrification President, Daniela Lužanin, ABB Formula E Head of Partnership,  Alejandro Agag, ιδρυτή & προέδρου της Formula E και Jamie Reigle, CEO της Formula E .

Μαζί με μηχανικούς της FIA και της Formula E, οι ομάδες του ABB Electrification ασχολούνται επί του παρόντος με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις, προκειμένου να αναπτύξουν μια καινοτόμο και ασφαλή λύση για τη φόρτιση των Gen3 αυτοκινήτων, μέσω φορητών μονάδων φόρτισης που μπορούν να φορτίσουν δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Με περισσότερους από 14.000 DC ταχυφορτιστές εγκατεστημένους σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, η ABB διαθέτει πλούσια και αποδεδειγμένη τεχνολογική γνώση και εμπειρία, που θα ενσωματωθεί σε αυτούς τους φορτιστές για τα Gen3 μονοθέσια και θα προσαρμοστούν κατάλληλα, ώστε να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγωνιστικού περιβάλλοντος.

«Το πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας - είναι ο δικός μας "χώρος δοκιμών" για καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, ώστε να καθοδηγήσουμε την ανάπτυξη στη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και να συμβάλλουμε τελικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους», δήλωσε ο κ. Mehta. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με με τη Formula E και η απόφαση της FIA να αναβαθμίσει τη σειρά αγώνων σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σεζόν 7 ενισχύει τον αυξανόμενο αντίκτυπο της Formula E.»  

«Από τότε που η ABB έγινε μέλος του πρωταθλήματος FIA Formula E στη σεζόν 4, συνεργάστηκε στενά μαζί μας για να δώσουμε μέσα από τη διοργάνωση αυτή τη δυνατότητα για την ανάπτυξη τεχνολογίας "race-to-road", που προωθεί τον θεμελιώδη σκοπό μας για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα της μακροπρόθεσμης συνεργασίας μας », δήλωσε ο κ. Agag.

«Καθώς η Formula E βασίζεται στην πρώτη επιτυχημένη φάση της συνεργασίας μας με την ABB, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο της "3ης γενιάς". Η ABB θα παρέχει αποφασιστικής σημασίας τεχνολογία φόρτισης που θα βελτιώσει το αγωνιστικό προϊόν και θα προβάλει την προοπτική των βελτιωμένων δυνατοτήτων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα », δήλωσε ο κ. Reigle.

Η ABB έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα συνδεδεμένα DC συστήματα γρήγορης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, μέσω έργων, όπως τα Electrify America, IONITY, Fastned και πολλά άλλα, η ABB παρέχει σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC υψηλής ισχύος και είναι επίσης επίσημος συνεργάτης της ομάδας της TAG Heuer Porsche Formula E.

Με αυξανόμενη παγκόσμια εμβέλεια, το πρωτάθλημα FIA ABB Formula E προβάλλει την καινοτόμο τεχνολογία που είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της βιώσιμης μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Πρωτάθλημα θα επιστρέψει για έξι αγώνες στο Αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου, από τις 5 Αυγούστου 2020.

Επισκεφθείτε τον νέο ιστότοπο πολυμέσων της Formula E της ABB - https://new.abb.com/media/abbformulae, που διαθέτει ποικίλο περιεχόμενο. Η συνεργασία της ABB με τη Formula E και η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E βοηθά στην προώθηση του τομέα της ηλεκτροκίνησης και ανοίγει τον δρόμο σε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον. Βρείτε εδώ εικόνες, βίντεο και πληροφορίες από όλες τις ενέργειες κατα τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 110.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp