Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης γίνεται πραγματικότητα με την αρωγή της ΑΒΒ

Γιορτάζουμε την ηλεκτροκίνηση στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, σε συνεργασία με το Green.TV

Η έναρξη του θεσμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτροκίνησης, που θα γίνει από την ABB και την Green.TV, θα είναι μια ημέρα παγκόσμιας αναγνώρισης της σημασίας της ηλεκτρικής κινητικότητας. Οι κάτοχοι, αλλά και όσοι πρόκειται να αποκτήσουν στο μέλλον ηλεκτρικό όχημα, μαζί με τις τοπικές αρχές μεταφορών, θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τον κρίσιμο ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στην προώθηση της μετάβασης σε βιώσιμες οδικές μεταφορές και σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η ημέρα αυτή θα αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, αναγνωρίζοντας επίσης τον ζωτικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι αξιόπιστες και ταχείας φόρτισης υποδομές, η ενίσχυση του δικτύου και η ολοκλήρωση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη δημιουργία ενός πραγματικά βιώσιμου οικοσυστήματος μεταφορών.

Ο Frank Muehlon, επικεφαλής του τομέα Λύσεων Υποδομών Ηλεκτροκίνησης της ΑΒΒ, δήλωσε: "Αυτή είναι μια καίριας σημασίας στιγμή για την μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο κινητικότητας. Ως μέρος της αποστολής της ABB "Electrification’s Mission to Zero", είμαστε στην πρώτη γραμμή για να καταστήσουμε δυνατή αυτήν τη μετάβαση. Επίσης, η ABB είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ο κύριος εταίρος στην καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας που αναγνωρίζει παγκοσμίως τη σημασία των λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας".

Με την απαράμιλλη τεχνογνωσία της ABB στην ηλεκτροδότηση και την παγκόσμια ηγετική της θέση σε λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 14.000 ταχυφορτιστές DC σε περισσότερες από 80 χώρες, η ABB είναι ο τέλειος συνεργάτης για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης. Η ABB έλαβε πρόσφατα το βραβείο Global E-mobility Leader 2019 για τον ρόλο της στη στήριξη καθιέρωσης λύσεων βιώσιμων μεταφορών σε διεθνές επίπεδο.

Ο Ade Thomas, ιδρυτής της εταιρείας ΜΜΕ Green.TV, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με την ABB σε ένα συναρπαστικό ταξίδι προς έναν παγκόσμιο θεσμό για την ηλεκτροκίνηση: Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης θα χρησιμεύσει ως βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με μεταφορές μηδενικών ρύπων για όλους. "

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτροκίνησης θα υπάρξει συνεργασία με άλλους συνεργάτες και ηγετικές εταιρείες στον κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας, ώστε να αποτελέσει η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης την έναρξη ενός διεθνούς e-mobility κινήματος.

Σε αυτούς τους συνεργάτες περιλαμβάνονται η Mahindra Electric Mobility, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα και συναφείς τεχνολογίες, το Liberty Charge, το οποίο βοηθά στην παροχή υποδομής ισχύος και συνδεσιμότητας για on-street φορτιστές σε κατοικημένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και η εταιρεία κατασκευής όλων των ηλεκτροκίνητων φορτηγών, Volta Trucks.

Ο Mahesh Babu, Managing Director & CEO της Mahindra Electric Mobility Limited, μιας εταιρείας με έδρα την Ινδία, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Green.TV στην πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης για να επισημάνουμε τη σημασία της βιώσιμης κινητικότητας και να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα μια επιλογή για το καταναλωτικό κοινό σε όλο τον κόσμο. "

Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 110.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp