Η ΑΒΒ πρωτοπορεί με εγκαταστάσεις 30 εκατ. δολαρίων για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης σε ταχυφορτιστές

Η ΑΒΒ πρωτοπορεί με εγκαταστάσεις 30 εκατ. δολαρίων για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης σε ταχυφορτιστές

Η ABB προχωρά στην κατασκευή των νέων της εγκαταστάσεων στο San Giovanni Valdarno της Ιταλίας, που θα αποτελέσουν ένα παγκόσμιο Center of Excellence και μονάδα παραγωγής υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εγκατάσταση των 16.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021.

Η ΑΒΒ, με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά στις λύσεις ηλεκτρικής κινητικότητας, προχωρά σε αυτή την επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, αποδεικνύοντας με έναν ακόμα τρόπο την συνεχιζόμενη δέσμευσή της στην προώθηση της καινοτομίας σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο. Το γεγονός αυτό ακολουθεί μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα νέο πλήρως βιώσιμο, παγκόσμιο κέντρο ηλεκτρικής κινητικότητας και έρευνας & ανάπτυξης (Ε & Α), το οποίο κατασκευάστηκε στην TU Delft Campus, Heertjeslaan της Ολλανδίας και πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του έως το τέλος του 2020.

Η νέα μονάδα θα παράγει όλες τις σειρές φορτιστών μπαταριών συνεχούς ρεύματος (DC), από οικιακά συστήματα έως συστήματα για εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους, καθώς και αυτά που προορίζονται για τις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες. Θα συμβάλει επίσης στην περαιτέρω υποστήριξη της ανάπτυξης και της καινοτομίας της ABB στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ο Giampiero Frisio, επικεφαλής του Smart Power Division της ABB δήλωσε: «Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην ΑΒΒ. Για περισσότερο από μια δεκαετία, στην ΑΒΒ έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και αυτή η νέα υπερσύγχρονη μονάδα θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω προώθηση της παγκόσμιας τάσης για μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. "

Στις νέες εγκαταστάσεις θα ενσωματωθούν ψηφιακές λύσεις ABB Ability™, οι οποίες θα επιτρέπουν πλήρη παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της παραγωγής κάθε μεμονωμένου προϊόντος, καθώς και διασύνδεση των συστημάτων αυτόματης διαχείρισης αποθήκης με τα εργοστασιακά τμήματα. Αυτοματοποιημένος εξοπλισμός για τη συναρμολόγηση πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων και συστημάτων παρακολούθησης και δοκιμών θα συνδεθεί με το σύστημα πληροφοριών της μονάδας παραγωγής.

Οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο 3.200 τ.μ. και θα επικεντρώνονται στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, νέου λογισμικού και εργαλείων διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων, για την πλήρη ενσωμάτωση δραστηριοτήτων Ε & Α στη βιομηχανική παραγωγή, τόσο εσωτερικά όσο και με εξωτερικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες κατασκευής.

Εν τω μεταξύ, η ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις, όπως ηλιακά πάνελ στην οροφή, ένα βελτιστοποιημένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης, αλλά και η χρήση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων από υπαλλήλους, αποθήκη, πωλήσεις και ομάδες τεχνικής εξυπηρέτησης, θα συμβάλλει στη μείωση των ενεργειακού αποτυπώματος της εγκατάστασης .

Ο Frank Muehlon, επικεφαλής του λύσεων για υποδομές ηλεκτροκίνησης του Ομίλου ΑΒΒ, καταλήγει στο συμπέρασμα: "Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για βιώσιμες μεταφορές συνεχίζει να αυξάνει, αυτές οι νέες εγκαταστάσεις θα διασφαλίσουν ότι η ABB μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση και να παραμείνει προμηθευτής λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας".

Η ABB διαθέτει απαράμιλλη εμπειρία στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τον κλάδο των μεταφορών. Από τότε που εισήλθε στην αγορά φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων πριν από μια δεκαετία, η ABB έχει πουλήσει περισσότερους από 14.000 ταχυφορτιστές DC σε περισσότερες από 80 χώρες. Η ABB έλαβε πρόσφατα το βραβείο Global E-mobility Leader 2019 για τον ρόλο της στη στήριξη της διεθνούς υιοθέτησης λύσεων βιώσιμων μεταφορών.

Η ABB ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέχει την τεχνολογία φόρτισης για τα μονοθέσια 3ης γενιάς (Gen3) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E - την πρώτη παγκόσμια σειρά αγώνων πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp