Δωρεά της ΑΒΒ στο Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία

Δωρεά της ΑΒΒ στο Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία

Με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, η ΑΒΒ υποστηρίζει τον φιλανθρωπικό οργανισμό Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία, σε μια περίοδο που πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο λόγω της πανδημίας COVID-19

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της κοινωνικής προόδου, η ABB ανανεώνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία, έναν παγκόσμιο οργανισμό για τα δικαιώματα των παιδιών, ο οποίος εστιάζει στις προληπτικές ενέργειες που χρειάζονται, ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν μια ασφαλή παιδική ηλικία. Ο οργανισμός προστατεύει παιδιά που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης σε βία και σεξουαλική κακοποίηση, δηλαδή εκείνα που ζουν στον δρόμο, που έχουν ήδη πέσει θύματα βίας και κακοποίησης ή παιδιά που δεν μπορούν να ζήσουν με τους γονείς τους.

Η ABB και το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία έχουν μια μακροχρόνια και αξιόπιστη συνεργασία που μετρά ήδη περισσότερα από 20 χρόνια, αφού η εταιρεία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού. Ιδρύθηκε από την Α.Μ. Βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, με αποστολή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την προώθηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για ευάλωτα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή/και κινδυνεύουν σε όλο τον κόσμο. Το ίδρυμα υποστηρίζει επί του παρόντος περισσότερα από 75 έργα σε 14 χώρες, με επίκεντρο τις προσπάθειες πρόληψης, παρέμβασης και εκπαίδευσης.

«Αυτή η γενναιόδωρη δωρεά από την ABB έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, με την παγκόσμια πανδημία να δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τα παιδιά, ειδικά όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Δεν θα βοηθήσει μόνο στη δημιουργία μιας κοινωνικής γραμμής βοήθειας για ορισμένες από τις πιο ευάλωτες ομάδες, αλλά και θα συμβάλει με αρωγό τις νέες τεχνολογίες στην ασφάλεια των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας στον κυβερνοχώρο », δήλωσε η Paula Guillet de Monthoux, Γενική Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιδρύματος για την Παιδική Ηλικία.

«Ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όσους είναι λιγότερο τυχεροί. Η εμπειρία τους τελευταίους μήνες έδειξε ότι η πανδημία COVID-19 έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά λόγω της αύξησης της βίας και της κακοποίησης. Με την πλήρη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας, η δωρεά και η ανανεωμένη δέσμευσή μας προς το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Παιδική Ηλικία, μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABB, Björn Rosengren.

Ο Theodor Swedjemark, Chief Communications Officer, μέλος του Executive Committee του Ομίλου ΑΒΒ και υπεύθυνος για τον τομέα της Βιωσιμότητας, πρόσθεσε: ''Η προώθηση της κοινωνικής προόδου είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ΑΒΒ για τη Βιωσιμότητα, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις μακροχρόνιες δεμεύσεις μας, παρέχοντας σημαντική υποστήριξη για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος στους τομείς της εκπαίδευσης, της ποικιλομορφίας και της ένταξης, καθώς και του ενδιαφέροντος για όλα τα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα."

Η ABB έχει μακρά ιστορία προσφοράς σε κοινωφελείς σκοπούς. Τα μεγάλα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Jürgen Dormann, το οποίο βοηθά  οικονομικά ασθενείς φοιτητές μηχανικούς, τη συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), η οποία υποστηρίζει καινοτόμα έργα υδροδότησης και οικιστικής εγκατάστασης, αλλά και τη Διεθνή Σύμπραξη για τα βραβεία Νόμπελ, που προωθεί τη γνώση και το ενδιαφέρον για τις επιστήμες, την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και άλλα σημαντικά παγκόσμια ζητήματα. Φέτος, η ABB δώρισε επίσης 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην προσπάθεια ICRC COVID-19, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή υποδομών για κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και σημαντικών αντικειμένων υγιεινής, όπως σαπούνι και μάσκες. Το 2019, η ABB υποστήριξε ένα συνδυασμό 580 κοινοτικών προγραμμάτων σε 44 χώρες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp